Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Σκοπιανό: Νέες εθνικές συμφορές προ των θυρών…


Για τον Μπουτάρη, γράφαμε σε ένα παλιότερο κείμενό μας («Μπουτάρης: Η εμπροσθοφυλακή του σύγχρονου φασισμού…»), τα εξής:
«Στα υποπροϊόντα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, δηλαδή στους «χυλούς» των νομαρχιακών και δημοτικών αρχόντων, αυτά τα νέα φασιστικά χαρακτηριστικά γίνονται ακόμα πιο ευδιάκριτα.
Ο Μπουτάρης αποτελεί, ίσως, το πιο κραυγαλέο σύμπτωμα αυτής της νεοταξικής κοπριάς…


Αποτελεί ακόμα και το «λαγό» των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων αναδιαρθρώσεων…
«Φορώντας» τη μάσκα της κομπάζουσας, αλλά και συχνά ηλίθιας «μαγκιάς» του στυλ «είμαι πολύ μπροστά αλλά εσείς οι βλάχοι δεν με καταλαβαίνετε», ανοίγει τους δρόμους της νεοταξικής φρίκης και όλων των κοπράνων της παγκοσμιοποίησης…».


Το κείμενο, το οποίο συγκεντρώνει και άλλα άρθρα για τον Μπουτάρη, βρίσκεται εδώ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2017/06/blog-post_30.html


Σήμερα ανοίγει το δρόμο, σαν «λαγός» που είναι, και σε μια άλλη σχεδιασμένη επιδίωξη του 4ου Ράιχ: Την επίλυση του Σκοπιανού με την υιοθέτηση του ονόματος «Μακεδονία».

Ακούστε εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=WsOM6It_k04


Ένας άλλος «λαγός» του πλανητικού ιμπεριαλισμού, ο Μουζάλας, είχε και αυτός ρίξει τη «βολή» του («βολή» προλείανσης του εδάφους), πέρυσι το Μάρτιο, αποκαλώντας τα Σκόπια «Μακεδονία».
Διαβάστε σχετικά εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10174


Από πολύ παλιά
είχαμε αναλυτικά δείξει ότι η στρατηγική της κατασκευής προτεκτοράτων στα Βαλκάνια ήταν σύμφυτη με την ιμπεριαλιστική λογική της αυτοκρατορικής Νέα Τάξης.

Γράφαμε συγκεκριμένα στο άρθρο, «Η στρατηγική των προτεκτοράτων και ο καθεστωτικός φαταλισμός»:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10174




«Η αποδόμηση των Βαλκανίων και η αλλαγή συνόρων ήταν ο πρώτος στόχος του διεθνούς ιμπεριαλισμού. Ένας στρατηγικός στόχος που υπαγορευόταν από την ιμπεριαλιστική αναγκαιότητα «περίφραξης» και ασφυκτικής πίεσης των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Ο πλήρης έλεγχος των Βαλκανίων, μέσω της δημιουργίας νέων κρατών προτεκτοράτων, αποτελούσε για την καπιταλιστική Δύση και ιδιαίτερα για τον αυτοκρατορικό ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ, το «όχημα» επέλασης, διείσδυσης και «κατοχής» των πρώην Σοβιετικών χωρών..».

Σήμερα κεντρικός στόχος της αμερικανικής αυτοκρατορίας είναι η επέκταση, με επιταχυνόμενους ρυθμούς, των στρατιωτικοποιημένων προτεκτοράτων.

Επισημαίναμε στο παλιό μας άρθρο:

«Αυτός ο νέος ψυχρός πόλεμος τοποθετεί τα Βαλκάνια στην κόψη του ξυραφιού. Η αμερικάνικη ιμπεριαλιστική αυτοκρατορία απειλείται με κατάρρευση και επιδιώκει πάση θυσία τον ολοκληρωτικό έλεγχο των Βαλκανίων:
Την ενίσχυση και επέκταση των στρατιωτικοποιημένων προτεκτοράτων της. Θέλει να επιβάλλει, μέσω αυτών των προτεκτοράτων, την αυτοκρατορική της τάξη. Η «τάξη», όμως, αυτή της Νέας Τάξης χτίζεται στην άμμο. Οι λαοί αρχίζουν να αφυπνίζονται, να οργίζονται και να αντιδρούν. Η ενίσχυση της Ρωσίας αλλάζει τα δεδομένα πάνω στη διεθνή σκακιέρα. Οι αλυσιδωτές, επίσης, παρενέργειες που προκαλούνται από την προώθηση αυτής της στρατηγικής των προτεκτοράτων (Κόσσοβο) απειλούν όλα τα ιστορικά έθνη-κράτη και όλους τους λαούς της ευρύτερης περιοχής: Την Ελλάδα και την Τουρκία…».


Σήμερα, με την κυβέρνηση των «αριστερών» ανδρεικέλων προωθείται, ΑΜΕΣΑ και καταιγιστικά, η εκτέλεση και αυτού του «Συμβολαίου Θανάτου» της Νέας Τάξης: Η εδραίωση και η νομιμοποίηση του προτεκτοράτου των Σκοπίων, με το όνομα «Μακεδονία» ή με μια φόρμα διπλής ονομασίας που θα περιέχει το όνομα «Μακεδονία»…

Ο Μπουτάρης,
σαν «λαγός» προλειαίνει και σηματοδοτεί αυτήν την εξέλιξη…

Μια εξέλιξη νέων εθνικών συμφορών, διότι υλοποιεί την πλανητική, ιμπεριαλιστική στρατηγική της Αλλαγής Συνόρων: Στρατηγική που επεκτείνεται και στη χώρα μας, δηλαδή στην αλλαγή των συνόρων της…

Στρατηγική που επιβεβαιώνει, με κάποια καθυστέρηση, αυτά που είχε προαναγγείλει η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, κατά την προσφώνηση του κ. Παπούλια (10/2/2005):


«Aναλαμβάνετε, κ. Πρόεδρε, την Προεδρία της Δημοκρατίας, για μία πενταετία, όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: H ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί, ενδεχομένως, από νέες μορφές διακυβέρνησης».

Θα μπορέσει να εκτελέσει και αυτό το ΕΘΝΙΚΟ «Συμβόλαιο Θανάτου» ο ΣΥΡΙΖΑ;


 Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10880

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP