Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Ο Αλέξης ΜΑΤμεί και δέρνει!

του Νίκου Μπογιόπουλου


Στις 20 Δεκέμβρη 2015, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από επίθεση των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη εξέδιδε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων σημείωνε:
«Απαιτούμε την κατάργηση των δυνάμεων ΜΑΤ καθώς και όλων όσων έχουν συγκροτηθεί για να καταστέλλουν τους λαϊκούς αγώνες και την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας»…


Νωρίτερα, τον Γενάρη του 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει στη δημοσιότητα προς διαβούλευση τις θέσεις του κόμματος για την αστυνομία και τους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας, όπου μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε «την κατάργηση των ΜΑΤ» και «την απαγόρευση της χρήσης χημικών» στις διαδηλώσεις.

Αυτά τότε. Αλλά, ας έρθουμε στο σήμερα. Σήμερα, 29 Νοέμβρη 2017, μέσα σε μια και μόνο μέρα, η κυβέρνηση (του κόμματος που θα παρέμβαινε για τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας και θα υπερασπιζόταν τους λαϊκούς αγώνες από τις δυνάμεις κατάστολής), είχε τρία στα τρία!

Συγκεκριμένα:

α) Έδειραν (με ΜΑΤ),
χτύπησαν με γκλομπς και δακρυγόνα και προχώρησαν σε συλλήψεις εργαζομένων στα Γιάννενα γιατί είχαν το θράσος (οι εργαζόμενοι) να περιφρουρούν την απεργία των συναδέλφων τους στο «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ» (πρώην Καρυπίδης) ενάντια στις απολύσεις της εργοδοσίας.

β) Έδειραν (με ΜΑΤ)
και χτύπησαν με χημικά φοιτητές που διαδήλωναν στο υπουργείο Παιδείας διαμαρτυρόμενοι για την άθλια κατάσταση των φοιτητικών Εστιών.

γ) Έδειραν (με ΜΑΤ) και χτύπησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης διαδηλωτές στα Ειρηνοδικεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης που στάθηκαν απέναντι στα κοράκια ώστε να κάνουν πράξη το (ξεπουλημένο από τον Τσίπρα) σύνθημα «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη».

Πράγματι, «πρώτη φορά» βλέπει κανείς τέτοια… φόρα από «αριστερούς» τσαρλατάνους καθώς κατρακυλάνε στον κατήφορό τους.

Όμως ο κατήφορος έχει κι αυτός τέλος.
Και με την φόρα που έχουν πάρει θα το διαπιστώσουν μια ώρα αρχύτερα ποιο είναι – πάντα – το τέλος του κατήφορου: Ο πάτος.

ΠΗΓΗ:
http://www.imerodromos.gr/o-alexis-matmi-ke-derni-tou-nikou-bogiopoulou/

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP