Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

«Είμαστε όλοι Έλληνες»: ιδεολόγημα ΑΠΑΤΗΣ

Γραμμένο τον Ιανουάριο του 2011
  Τα κείμενα αυτά που καταργούν τη «δεξιά» και «αριστερά» βρίθουν από ανοησίες και σύνθετες σοφιστείες. Αν χρειαστεί, γιατί σήμερα είναι χάσιμο χρόνου, θα καταδείξουμε λεπτομερειακά τις σύνθετες ανοησίες και τη ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ απάτη αυτών των κειμένων.
Κάποιοι, λοιπόν, οι οποίοι αφού στριφογύρισαν, σαν ανεμοδείκτες, στην «ακροδεξιά» δημαγωγία και έχουν σήμερα γίνει κρυφοί και φανεροί χειροκροτητές της ΝΔ του Σαμαρά, μας ξαναζεσταίνουν την καρατζαφέρεια σούπα της παλιάς, κλασσικής «ακροδεξιάς» συνταγής:
«Είμαστε όλοι Έλληνες».


Αυτό, αποτελεί για όλους αυτούς το πολιτικό συνθετικό!!!

Αυτή η καιροσκοπική απάτη αποτυπώνεται με φρενοβλαβή δολιότητα, στη σφαίρα των ιστολογίων, στο Olympia.gr: Μια χοάνη ισοπέδωσης των πάντων, άκρατου καιροσκοπισμού και υστερικής υμνολογίας των δήθεν «πατριωτών» των υπεράνω της κοινωνίας και της Πολιτικής (Καμμένος, και λοιποί «φίλοι» κλειστών καθεστωτικών κύκλων) και ταυτόχρονα θυμιατά του Σαμαρά!!!!!

Με αυτό το νεοταξικό «κράμα» των καιροσκόπων, θα ασχοληθούμε στο μέλλον, όταν και αν θα χρειαστεί…

Τώρα, θα αποκαλύψουμε την απάτη του κεντρικού πυρήνα της σκέψης όλων αυτών που επιχειρούν να ζεστάνουν ξανά τις παλιές σούπες του «εθνικού κεφαλαίου»: «Είμαστε όλοι Έλληνες»!

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Πρώτη Παρατήρηση.

Αρχικά, το «είμαστε Έλληνες», δηλαδή ο αφηρημένος αυτός πατριωτισμός δεν είναι ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ούτε ΠΟΛΙΤΙΚΗ, για να συγκροτηθεί πάνω του οποιοδήποτε κίνημα ή κόμμα.

Τον «πατριωτισμό» σε κάθε χώρα το ανήγαγαν σε ιδεολογία και πολιτική, στην αυγή της εθνικής καπιταλιστικής συγκρότησης, οι δυνάμεις των εθνικών κεφαλαίων, δηλαδή το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο.

Ιδιαίτερα,
οι πλέον αντιδραστικές δυνάμεις του κατεστημένου ανύψωσαν σε υστερική ιδεολογία και πολιτική (εθνικιστικός σοβινισμός) το «είμαστε Έλληνες», «είμαστε Γάλλοι», «είμαστε Γερμανοί» κλπ…

Πάντα το καθεστώς, είτε στην ακραία φασιστική υστερική μορφή του, είτε στη μορφή της «δημοκρατικής» απάτης, χρησιμοποίησε, σαν ιδεολογία και πολιτική, τον «πατριωτισμό», ακριβώς για να εξαπατήσει τους λαούς και να προωθήσει τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας.

Πάντα ο αφηρημένος αυτός «πατριωτισμός» χρησιμοποιήθηκε ιδεολογικά και πολιτικά για την καταλήστευση των λαών, την απόκρυψη της κοινωνικής και πολιτικής αλήθειας (επικάλυψη των κοινωνικών αντιθέσεων και των ιδεολογικών ρευμάτων), καθώς και για το αιματοκύλισμα των λαών…

Συμπέρασμα πρώτον: Η αναγωγή του «πατριωτισμού» («είμαστε Έλληνες») σε ιδεολογία και πολιτική είναι η ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΑΤΗ των ισχυρών, ο μύθος του κατεστημένου…

Πού οδήγησε αυτή η απάτη; Όποιος γνωρίζει ιστορία μπορεί να το διακρίνει.

Και για να μη γυρίσουμε πολύ πίσω, έχουμε το μεγάλο παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε με το «Ελλάδα στους Έλληνες» και κατέληξε στο «Ελλάδα στους ξένους»: Δικτατορική κατοχή των διεθνών μαφιών του χρήματος…

Παρατήρηση δεύτερη.

Ο αφηρημένος «πατριωτισμός» (γενικά το «Ελλάδα στους Έλληνες») είναι ένας μύθος, επίσης, διότι τοποθετεί τον «πατριωτισμό» ΕΞΩ από την οικονομική και κοινωνική συγκρότηση της Ελλάδας, αλλά και οποιασδήποτε άλλης χώρας.

Οι δοσμένες κοινωνίες έχουν μια οικονομική βάση και ένα οικοδόμημα πάνω σε αυτή τη βάση: Και αυτό είναι το καπιταλιστικό. Η κυριαρχία της αγοράς, του χρήματος και των ισχυρών οικονομικών και πολιτικών ελίτ (είναι κουραστικό να επαναλαμβάνεις τα αυτονόητα και ιδιαίτερα το αλφάβητο της οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας).

Σε αυτή λοιπόν τη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ οικονομική, κοινωνική και πολιτική συγκρότηση δεν υπάρχει ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.

Υπάρχει η Ελλάδα των αγορών, του χρήματος και των κυρίαρχων «μαφιών» τους και η ΕΛΛΑΔΑ των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων: Τα θύματα της εκμετάλλευσης της άλλης Ελλάδας…

Το «είμαστε Έλληνες όλοι» καταργεί αυτή την ΟΥΣΙΩΔΗ διαίρεση και ταυτίζει τους δυνάστες και τους δήμιους με τα θύματά τους!!!

Συμπέρασμα δεύτερο: «Το είμαστε όλοι Έλληνες» (το ιδεολόγημα του αφηρημένου «πατριωτισμού») ισοπεδώνει τα πάντα και ταυτίζει του ΘΥΤΕΣ με τα ΘΥΜΑΤΑ, τους ληστές με το λαό που ληστεύουν, τους δολοφόνους με τους δολοφονημένους…


Παρατήρηση Τρίτη:

Αποκρύπτοντας και εξαφανίζοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα του «πατριωτισμού» (άλλος ο «πατριωτισμός» των θυτών και άλλος των θυμάτων), οδηγούμαστε και σε μια άλλη αντιδραστική ΟΥΤΟΠΙΑ: Να γαυγίζουμε αφηρημένα για την «Ελλάδα στους Έλληνες», σε μια εποχή που το κοινωνικό και πολιτικό καθεστώς της Ελλάδας είναι εξάρτημα του παγκόσμιου συστήματος, δηλαδή η «Ελλάδα στους διεθνείς μηχανισμούς του χρήματος».

Το «είμαστε όλοι Έλληνες» είναι ένα σόφισμα όταν δεν προσδιορίζεται τούτο το ΟΥΣΙΩΔΕΣ: ότι αυτή η ΕΛΛΑΔΑ είναι εξάρτημα του διεθνούς ιμπεριαλιστικού πλέγματος, είναι η «Ελλάδα της ΕΕ και των ιμπεριαλιστικών διεθνών κέντρων, είναι δηλαδή η Ελλάδα των μηχανισμών της παγκόσμιας αγοράς.

Είναι ένα σόφισμα και ταυτόχρονα μεγάλη ιδεολογική και πολιτική ΟΥΤΟΠΙΑ: Διότι αυτή η Ελλάδα, μέσα σε αυτά τα οικονομικά και κοινωνικά πλαίσια δεν μπορεί ΠΟΤΕ να ανήκει στο λαό της, ούτε ακόμα και να γυρίσει στο πρώτο στάδιο της ΕΘΝΙΚΗΣ καπιταλιστικής συγκρότησης. Δηλαδή, με αυτό το οικονομικό και κοινωνικό καθεστώς δεν μπορεί ΠΟΤΕ να ανήκει στους Έλληνες, αλλά στους μηχανισμούς του χρήματος, των αγορών, των διεθνών κέντρων εξουσίας.

Συμπέρασμα τρίτον:
Το «είμαστε όλοι Έλληνες» είναι μια ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΟΥΤΟΠΙΑ, αν δεν προσδιοριστεί ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ το κοινωνικό ΟΡΑΜΑ, το πολιτικό ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και οι κοινωνικές ΔΥΝΑΜΕΙΣ που θα ανατρέψουν το καθεστώς και θα απελευθερώσουν την Ελλάδα από τους ξένους και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα εξουσίας.

Συμπέρασμα τέταρτον: Γίνεται σαφέστατο ότι δίχως να προσδιοριστεί ο κοινωνικός χαρακτήρας του «πατριωτισμού», ΔΙΧΩΣ το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, δεν μπορεί να μιλάμε για το «είμαστε όλοι Έλληνες», είναι μεγάλη κοροϊδία.

Το «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ», όμως είναι ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ, είναι «δεξιά» και «αριστερά», είναι πολιτικά προγράμματα και επαναστατική ΠΡΑΞΗ.

Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, είναι ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ και ΠΟΛΕΜΟΣ μεταξύ διαφορετικών και αντίθετων δυνάμεων και όχι ότι «είμαστε όλοι Έλληνες».

Έλληνες είναι και αυτοί που μας κυβερνούν, Έλληνες είναι και οι Κοκαλέοι, Βαρδινογιάννηδες, Αλαφούζοι, Λαμπρακιστάν, Βγενόπουλοι, και οι λοιποί του οικονομικού, πολιτικού, δημοσιογραφικού και πνευματικού κατεστημένου: ΟΛΟΙ αυτοί που σήμερα ανασύρουν τα δόλια ιδεολογήματα του αφηρημένου «πατριωτισμού» για να ξεπουλήσουν ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ την Ελλάδα και να ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ τους ‘Έλληνες…

Παρατήρηση τέταρτη.

Η απάτη, όλων αυτών των «προφητών» του αφηρημένου πατριωτισμού απαστράπτει, όταν έλθουμε στα σημερινά «συγκεκριμένα».

ΟΛΟΙ αυτοί, για το σημερινό εφιάλτη, δεν προσδιορίζουν, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΑ, τίποτα το συγκεκριμένο. Μιλάνε γενικά για τις συμφορές και καταγγέλλουν επιλεκτικά κάποιες εξωτερικές όψεις των πραγμάτων.

Γνωστή η μέθοδος της πολιτικής απάτης: Τρυπάμε κάποιες εξωτερικές πυώδεις φουσκάλες για να αποκρύψουμε τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ και τα ΑΙΤΙΑ που τις παράγουν.

Μιλάμε για σάπιο πολιτικό κόσμο γενικά, για τους «κακούς» πολιτικούς, για τα «λάθη» τους στα ζητήματα της λαθρομετανάστευσης και της διαφθοράς και αφήνουμε στο απυρόβλητο τα θεμέλια της κοινωνικής και πολιτικής γάγγραινας: Το καπιταλιστικό σύστημα της αγοράς, την κυριαρχία του «νταβάδων» (διεθνών και εγχώριων) το πλέγμα των μηχανισμών τους (ΕΕ, Ευρώ κ.λπ), τις πολιτικές του κεφαλαίου (νεοφιλελευθερισμός, κυριαρχία του χρήματος και της αγοράς) και πολλά άλλα θεμελιακά στοιχεία του συστήματος της καταστροφής μας…

Μιλάνε για «πατριωτισμό και για το «είμαστε Έλληνες» και επικροτούν ανοικτά ή κεκαλυμμένα:

Την ΕΕ και το Ευρώ: Το πλέγμα των μηχανισμών το οποίο αποτελεί μία από τις κεντρικές συνιστώσες που καταργούν το «Ελλάδα στους Έλληνες»!!!

Τώρα ΟΛΟΙ αγωνίζονται για το «ευρωομόλογο» που θα αποτελέσει, αν γίνει, μια νέα θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας.

Δεν μπορεί να λες από τη μια «η Ελλάδα στους Έλληνες» και από την άλλη να αποδέχεσαι και να αγωνίζεσαι, ακόμα και να χειροκροτείς την ΕΕ και το ενιαίο νόμισμά της, τα οποία καταργούν το «Ελλάδα στους Έλληνες».

Δεν μπορεί να πουλάς αφηρημένο «πατριωτισμό» και να μην κατακεραυνώνεις τα οικονομικά και κοινωνικά θεμέλια που οδηγούν, με σιδερένια λογική, στην καταστροφή της Ελλάδας και έχουν οδηγήσει στο σημερινό κατοχικό εφιάλτη…

Δεν μπορεί να πουλάς «πατριωτισμό» και να ΜΗΝ κατακεραυνώνεις ΣΥΝΟΛΙΚΑ το καθεστώς και της λειτουργίες της απάτης: Τον καθεστωτικό ορνιθώνα της Βουλής που νομιμοποιεί ΟΛΑ τα μέτρα και τις εντολές των διεθνών ληστών και δολοφόνων της Ελλάδας…

Δεν μπορεί να πουλάς «πατριωτισμό» και να νομιμοποιείς με την ψήφο σου το κατοχικό καθεστώς, χειροκροτώντας και λιβανίζοντας πρόσωπα τα οποία ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στη νομιμοποίηση, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των καθεστωτικών μηχανισμών και εκτοξεύουν κάποια άσφαιρα δημαγωγικά πυρά εξαπάτησης για εσωτερική κατανάλωση…

Δεν μπορεί να κραυγάζεις «πατριωτικά» και να λιβανίζεις την απάτη της «πατριωτικής» δημαγωγίας…

Δεν μπορεί να μιλάς για «πατριωτισμό» δίχως να ξεσκεπάζεις όλο το σύνθετο κουβάρι της εξαπάτησης ΟΛΩΝ των καθεστωτικών κομμάτων: Μια τέτοια απάτη είναι και το να μένεις στο τσόφλι των λέξεων «αριστερά» και «δεξιά» και να μην δείχνεις ότι τα καθεστωτικά κόμματα, ανεξάρτητα από τις ετικέτες, προωθούν ΟΛΑ την ίδια ΠΟΛΙΤΙΚΗ με διαφορετικά μακιγιάζ και ήχους: Την ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και μάλιστα στην ολοκληρωτική φρενοβλάβεια της Νέας Τάξης.

Σε όλα τα ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, τα υπάρχοντα κόμματα υπηρετούν, με διαχειριστικές αποχρώσεις και μεταμφιέσεις την ΠΟΛΙΤΙΚΗ της Νέας Τάξης: Αυτό τα προσδιορίζει ΠΟΛΙΤΙΚΑ και όχι οι φορεσιές που φοράνε…

Είναι ΑΠΑΤΗ, συνεπώς, να συγκρίνει κανείς τα κουρέλια της μεταμφίεσής τους, τα λεκτικά, ξύλινα λόγια τους και τις σφετεριστικές τους δημαγωγίες για να καταλήξει στην ισοπέδωση των κοινωνικών και πολιτικών οριοθετήσεων και εννοιών.

Τα περιεχόμενα της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ τους συγκρίνονται και όχι τα λεκτικά τους τσόφλια, διαφορετικά θα βγάλουμε και το ναζισμό σοσιαλιστικό κίνημα…

Βεβαίως οι αφηρημένοι προφήτες του «πατριωτισμού» δεν εξετάζουν ΠΟΤΕ τα συγκεκριμένα κοινωνικά και πολιτικά περιεχόμενα. Μιλούν ΠΑΝΤΑ με αφαιρέσεις για να αποκρύψουν τις αμαρτίες του συστήματος που υπηρετούν και τα τεχνάσματα της καθεστωτικής τους απάτης…

Είναι εύκολο να πουλάμε «πατριωτισμό» δίχως να προσδιορίζουμε τίποτα το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.

Γιατί, αν μιλήσουμε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, μοιραία θα μιλήσουμε με κοινωνικούς και πολιτικούς όρους: Με όρους που θα αποκαλύψουν τα πρόσωπά μας και την απάτη μας, ότι είμαστε, δηλαδή, απλώς δεξιοί και ακροδεξιοί ΔΗΜΑΓΩΓΟΙ, πιόνια εφεδρείας του καθεστώτος και της Νέας Τάξης…


Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10847

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP