Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Προς τους Φιλίππους (των εκλογών)


Προς τους Φιλίππους (των εκλογών) - Media

ΣΤΑΘΗΣ

Αν δει κανείς εν συντομία τη διαδρομή του Τσίπρα ως πρωθυπουργού, αν τη δει σε πυκνό ιστορικό χρόνο, μένει μάλλον ενεός.
     Ο Τσίπρας διέσπασε το κόμμα του. Διέστρεψε το Δημοψήφισμα με την κωλοτούμπα του. Επέβαλε σε συνεργασία με τη Δεξιά το Τρίτο Μνημόνιο, νομιμοποιώντας ταυτόχρονα τα δυο προηγούμενα, παράνομα έως τότε με βάση τις πρόνοιες του Συντάγματος. Υποθήκευσε τη χώρα στο Υπερταμείο. Εγκατέστησε Φρουρά
των Αμερικανών στην Ακρόπολη.
Παρέδωσε τις τύχες της Ελλάδας δια του «Μακεδονικού» στους καιρούς τους ερχόμενους και στις γεωπολιτικές επιλογές άλλων. Ανασκολόπισε το Ασφαλιστικό σύστημα και υπερφορολόγησε τους πάντες πλην του κρατικοδίαιτου κεφαλαίου. Μετήλθε την πολιτική των επιδομάτων, των ρουσφετιών και των διορισμών, όσον ουδείς άλλος πριν απ’ αυτόν εν σχέσει με εκείνους που ο ίδιος φτωχοποίησε. Έγινε το αγαπημένο κατοικίδιο των Βρυξελλών και της Διαπλοκής.
Εψεύσθη και εψεύσθη και εψεύσθη για τα πάντα όλα. Μπόλιασε το κόμμα του με όσο ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να αντέξει μόνον ένα παχύδερμο. Σε πρώτη φάση. Και σε δεύτερη φάση νόθευσε το κόμμα του με ό,τι απομεινάρι και ρετάλι βρήκε μπροστά του. Όποιος δευτεράντζας τον είχε βρίσει επαρκώς βρήκε θέση στο τραπέζι του Τσίπρα, ομοτράπεζος και στον στάβλο του, ομόσταυλος.
     Ο Τσίπρας έχει διασύρει τις έννοιες της αξιοπρέπειας, της λογικής και της ηθικής, ενώ έχει μακελέψει το αυτεξούσιον, την πολιτειακή τάξη και την πολιτική διαδικασία. Κορδώνεται ανελλήνιστος, αδαής και αμαθής, παίζοντας διαρκώς με τη φωτιά, αμέριμνος με το δημογραφικό, επικίνδυνος με το προσφυγικό και υπονομευτικός ως προς την εθνική ταυτότητα. Καταστροφικός με την εκπαίδευση, άσχετος με τον πολιτισμό, μισερός με τη λαϊκή παράδοση και τοξικός με τα ελληνικά γράμματα (εκδότες, συγγραφείς, καλλιτέχνες πρέπει να προσκυνάνε το Πραιτώριο για να θρέφονται στο Πρυτανείο).
     Ο Τσίπρας έκανε την ΕΡΤ χαμαιτυπείο προπαγάνδας, αντιμετωπίζει με ολοκληρωτικό τρόπο τον Τύπο που ελέγχει, και καταδιώκει τον Τύπο που δεν ελέγχει. Διχάζει τους Έλληνες με μια κούφια αριστερόστροφη ρητορική την ίδια ώρα που ασκεί δεξιά, ακροδεξιά, νεοφιλελεύθερη πολιτική. Πολωτικός σε επίπεδο Πολάκη χωρίς να φείδεται υβριστικών χαρακτηρισμών για τον λαό – ετερόκλητοι όχλοι, ανόητοι και άλλα δασύτριχα.
     Σκαλί το σκαλί η Σύγκλητος του Τσίπρα σήμερα έγινε να είναι η κυρία Μεγαλοοικονόμου, ένας προδότης του κόμματός του (του Ποταμιού) ο κ. Δανέλλης, η κυρία Παπακώστα που αποκαλούσε τους πρόσφυγες «κατσαρίδες», ο κ. Πέτρος Κόκκαλης που δουλεύει την κοινωνία με θράσος χιλίων πιθήκων κι ένα κάρο σαλτιμπάγκοι της ελεεινής μορφής.
Σήμερα αυτό που προσφέρει ο κ. Τσίπρας στην ελληνική κοινωνία είναι ένα αποτρόπαιο πλάσμα που μέσα του όλα επιτρέπονται, ένα εξωφρενικό πλάσμα, σαν βγαλμένο μέσα από τις σελίδες των υπερηρωικών κόμιξ, αλλούτερο, που μόνον σκοπό έχει την επιβίωσή του, καταστρέφοντας σαν τυφλίτης τα πάντα γύρω του. Το πλάσμα αυτό αποσυντίθεται από μόνον του, δεν ξέρω τι από δαύτο θα φθάσει ώς τις εκλογές να βρει τη Νέμεσίν του, ούτε και είναι αυτό το ουσιώδες. Το ουσιώδες είναι ότι σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα που η Ιστορία καλούσε γίγαντες, ανταποκρίθηκαν νάνοι.
     Αυτό που θα αφήσει πίσω του ο Τσίπρας θα βασανίσει τη χώρα επί μακρόν. Δεν είναι μόνον ότι με τα έργα του προετοίμασε την παλινόρθωση της Δεξιάς, αλλά ότι δημιούργησε έναν τέντζερη μέσα στον οποίον μπορούν να βράζουν όλα και όλοι. Χωρίς διακρίσεις. Χωρίς αναστολές, χωρίς αιδώ. Αρκεί να απομυζούν όλοι το ίδιο τον λαό, ο καθένας στη βάρδιά του.
     Αρχή άνδρα δείκνυσι και ο Τσίπρας υπήρξε η εκδίκηση του κατιμά…

 ΠΗΓΗ:
http://www.topontiki.gr/article/319596/pros-toys-filippoys-ton-eklogon

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP