Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Η πρώτη εντύπωση (μιας αέναης απάτης)


Η πρώτη εντύπωση (μιας αέναης απάτης) - Media



ΣΤΑΘΗΣ

Αυτό που κυρίως χαρακτηρίζει την προπαγάνδα αυτής της κυβέρνησης είναι το κυνήγι της πρώτης εντύπωσης. Και λέω «προπαγάνδα», διότι θέμα πολιτικής για αυτήν την κυβέρνηση δεν τίθεται. Η πολιτική της είναι υπαγορευμένη από τη δικτατορία των Δανειστών. Υποτελής η κυβέρνηση Τσίπρα
(και Φόρου Υποτελής η Ελλάδα). Συνεπώς, το μόνον που απομένει στους εντολοδόχους είναι α) η εκτέλεση των διαταγών και β) η προπαγάνδα που χρυσώνει το χάπι, κάνει το μαύρο άσπρο, που παραπλανά, συγκαλύπτει, αποπροσανατολίζει και – κυρίως – κερδίζει την πρώτη εντύπωση.
Η προστασία της πρώτης κατοικίας. Η πρώτη εντύπωση είναι ότι είναι νόμος – έστω νόμος άδικος. Είναι γκιλοτίνα. Καθώς περνούν οι ημέρες γίνονται όλο και πιο φανερές οι λεπτομέρειες (δηλαδή οι άγριες διατάξεις) του νόμου. Όμως η ρητορική (αυτό το γ@μημένο «αφήγημα») της κυβέρνησης για αυτό το θέμα κινείται (και θα κινείται) στη βάση της πρώτης εντύπωσης. Δεν πα-να-πέφτουν απ’ τον ουρανό βατράχια (που πτύουν), άμα πει ο Παππάς ότι βρέχει, βρέχει. Κι αυτό θα συνεχίσει να λέει ό,τι και να γίνεται. Μπορεί αυτή η επιμονή να μας κάνει να αισθανόμαστε ηλίθιοι, αλλά μάλλον αυτό είναι το ζητούμενο.
Συμφωνία των Πρεσπών: η πρώτη εντύπωση ήταν ότι επήλθε μια συμφωνία - συμβιβασμός για το όνομα (καλή, αμφιλεγόμενη, κακή, δεν έχει σημασία). Διότι στη συνέχεια, και γρήγορα, αποκαλύφθηκε ότι η ουσία αυτής της συμφωνίας ήταν το έθνος και η γλώσσα.
Ακόμα και τότε η κυβέρνηση κυνήγησε μια δεύτερη πρώτη εντύπωση, ότι δηλαδή η γλώσσα αυτή είχε αναγνωρισθεί απ’ την Ελλάδα το 1977. Χοντρό ψέμα. Αποδείχθηκε ότι ήταν χοντρό ψέμα. Τον χαβά της η κυβέρνηση. Επαναλαμβάνει την ίδια προπαγάνδα. Στις συμφωνίες και τους νόμους που πραγματοποιεί αυτή η υποτελής κυβέρνηση, δεν κρύβεται ο Διάβολος στις λεπτομέρειες, αλλά οι λεπτομέρειες είναι ο Διάβολος. Αυτοπροσώπως.
Καίγεται το Μάτι. Εκατόμβη. Θηρευτής της πρώτης εντύπωσης ο Τσίπρας δίνει το σώου του σοβαροφανούς μπροστά στα κανάλια. Δεν ήξερε ότι η τρομερή αλήθεια θα γινόταν γνωστή και μάλιστα σύντομα; Το ήξερε! Όμως η μεταγενέστερη ρητορική του (η προπαγάνδα) θα βασιζόταν (και βασίζεται) στην πρώτη εντύπωση που έδωσε το σώου: ότι αυτός δεν φταίει, ότι αυτός έσπευσε, ότι αυτός εφρόντισε.
Τώρα, αν αυτήν την αναλγησία φανέρωσε λίγο αργότερα ο ίδιος λέγοντας στην πυρόπληκτη: «Τι να τα κάνετε 2.000 ευρώ, θα τα φάτε», ουδεμίαν σημασία έχει. Το «ουσιώδες» είναι ότι ο χορός της προπαγάνδας συνεχίσθηκε και θα συνεχίζεται. Σημασία έχει ότι τις λεπτομέρειες τις διαχειρίζεται ο Διάβολος.
Τι κυρίως και περισσότερο απ’ όλα χαρακτηρίζει τον Τσίπρα; Τα ψέματα που λέει! Για τι κυρίως και περισσότερο απ’ όλα κατηγορεί ο Τσίπρας τους πάντες; για fake news!
Είναι ψέματα ότι είμαστε υπό Εποπτεία; ότι τα μισά σχολεία της χώρας ανήκουν στο Υπερταμείο; Είναι ψέματα η συρρίκνωση των μικροεπιχειρήσεων, η μείωση των εισοδημάτων, η ευκινησία της ανεργίας και η ευελιξία της εργασίας; Ναι είναι ψέματα. Και αν η πραγματικότητα είναι διαφορετική – τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.
Εκτός αν γίνει ΣΥΡΙΖΑ και η πραγματικότητα, να τη βγάζει στις πισίνες του κ. Πετσίκη ή με επιδόματα της κυρίας Θεανώς (της… βουλεύτριας!).
Πάντως, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, ακόμα κι αν ο ψεύτης είναι σαρανταποδαρούσα. Ούτε η πρώτη εντύπωση είναι σαν τον κεραυνοβόλο έρωτα. Ο κεραυνοβόλος έρωτας, ακόμα κι αν διαρκέσει λίγο, παράγει χαρά, ελευθερία, είναι ύμνος στη ζωή! αντιθέτως το κυνήγι της πρώτης εντύπωσης είναι θλιβερό, αναξιοπρεπές και θανατηφόρο.
Πολλά σπίτια, πολλών ανθρώπων, σε λίγο καιρό αντί για πόρτες θα έχουν ταφόπλακες. Κι ο Τσίπρας χαριεντίζεται, ο Τσακαλώτος ακκίζεται και ο Κόκκαλης χτενίζεται…

 ΠΗΓΗ:
http://www.topontiki.gr/article/316883/i-proti-entyposi-mias-aenais-apatis

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP