Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Επικίνδυνος τσαρλατανισμός

Περίσσεψε ο λαϊκισμός στο χτεσινό παραλήρημα του Γ. Καρατζαφέρη στη Βουλή



Καιροσκόπος, λαϊκιστής και πάνω απ' όλα επικίνδυνος για τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα είναι ο ΛΑ.Ο.Σ., όπως επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά χτες στη συζήτηση περί «διαφάνειας» στη Βουλή.
Συνδράμοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να δείξει ότι το αστικό πολιτικό σύστημα βάλλεται από επιχειρηματικά συμφέροντα και γι' αυτό πρέπει να θωρακιστεί, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κατέφυγε σε ένα λαϊκίστικο κρεσέντο για τους επιχειρηματίες, λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Εκείνοι οι οποίοι καταλήστεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980, βγάζοντας στις Ελβετίες τα κεφάλαια του Ελληνα πολίτη, αυτοί έρχονται σήμερα να είναι οι τιμωροί και οι εισαγγελείς. Καλά θα κάνουν, λοιπόν, όλοι αυτοί οι κεφαλαιοκράτες να προσέξουν πάρα πολύ, γιατί η επιείκεια με την οποία τους έχει συμπεριφερθεί ο πολιτικός κόσμος νομίζω ότι τους δημιουργεί περισσότερη αναίδεια και γίνονται θρασύτεροι απ' ό,τι πρέπει. Ας προσέξουν! Οι πολιτικοί εδώ είμαστε ταγμένοι, έχουμε ορκιστεί στο Σύνταγμα να προστατεύσουμε με τον καλύτερο τρόπο τη λαϊκή δημοκρατία. Αυτοί έχουν ταχθεί να προστατεύσουν το πορτοφόλι τους».

Αυτός που εμφανίζεται να νουθετεί δήθεν το κεφάλαιο, είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους υπηρέτες του.
Είναι το κόμμα εκείνο που ψήφισε ένα προς ένα τα μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, που βουλιάζουν το λαό στη φτώχεια και την ανέχεια, την ίδια ώρα που πιέζει για νέα αντιλαϊκά μέτρα και ανατροπές. Αυτός που δημαγωγικά καλεί τους βιομήχανους «να προσέχουν», είναι ο ίδιος που προτείνει:

-- Να μην ελέγχονται οι καταθέσεις των επιχειρηματιών, να μην επεκταθεί το «πόθεν έσχες», ώστε «να μη βγει έξω το μαύρο χρήμα».
-- Κατάργηση του «πόθεν έσχες» στην οικοδομή.
-- Επέκταση συμβάσεων εκμετάλλευσης δημοσίων έργων, κυρίως δρόμων, με αντάλλαγμα την κατασκευή τους από τις εταιρείες.
-- Απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας.
-- Κατάργηση συλλογικών συμβάσεων.
-- Απελευθέρωση ορίου απολύσεων.
-- Εργασιακό και φορολογικό παράδεισο για τους επιχειρηματίες.
-- Επαναπατρισμό χωρίς καμιά επίπτωση κεφαλαίων που έχουν «ξεπλυθεί» στο εξωτερικό.


Ακόμα και χτες, που σήκωνε δήθεν ανάστημα στους επιχειρηματίες για εσωτερική κατανάλωση, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. φρόντισε να υπερασπιστεί τις οφ σορ εταιρείες.
Αναφερόμενος σε διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, που δεν επιτρέπει τη συμμετοχή δημόσιων λειτουργών σε τέτοιες εταιρείες, υποστήριξε ότι «εφόσον δεν είναι παράνομη η οφ σορ εταιρεία, πώς είναι παράνομος εκείνος ο οποίος συμμετέχει;», τονίζοντας ότι η ρύθμιση θα εκπέσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Πηγή:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5646922&publDate=13/5/2010



Για τα παιχνίδια που παίζονται σήμερα διαβάστε εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4531

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP