Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΚΚΕ : Στην υπεράσπιση του Δ. Χριστόφια


Του Δημήτρη Αλευρομάγειρου
 
  ΠΗΓΗ


Ομολογώ οτι δεν μπορώ να καταλάβω την ανακοίνωση του ΚΚΕ , Αγνοώ τις δηλώσεις του κ Πρωθυπουργού, αλλά ολοι γνωρίζουμε ότι στηρίζει τις ενέργειες του κ Χριστόφια και στήριξε απόλυτα το σχεδιο Άνναν, το οποίο στηριξε και ο κ Χριστόφιας ανίιθετα με την απόρριψή του από το ΚΚΕ.


"των εισβολής» ούτω καλουμένων μητέρων πατρίδων» Επαναλαμβάνουμε οτι η δήλωση Χριστοφια περί στην Κυπρο [ δηλαδη της Ελλαδας και της Τουρκίας ] ειναι κατι παραπάνω από ατυχής , είναι πολιτικό σφάλμα διότι΅:

- Αναβαθμίζει την επάρατον ξενοκίνητη χούντα, στη θε'ση της Ελλάδας κατι το οποίον ουδέποτε δέχτηκε ο Κυπριακός και ο Ελληνικός Λαός [ και φυσικά και το ΚΚΕ ] .

- Χρησιμοποιεί ακριβώς το ίδιο το τουρκικό επιχείρημα για να δικαιολογήσει την βάρβαρη εισβολή και κατοχή, καιτοι το τουρκικό αυτό επιχείρημα δεν έγινε ουδέποτε δεκτό απο τη διεθνή κοινότητα όπως αυτό έχει καταγραφεί στις αποφάσεις του ΟΗΕ κατ επανάληψη , πλην των αγγλοαμερικανικών ιμπεριαλιστικών ηγεσιών οι οποίες συνεχώς φαλκίδευσαν αυτές τις αποφάσεις.

Δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολία οτι το εγκληματικό πραξικόπημα κατά του Μακαρίου έδωσε πρόφαση στα απο παλαιά υπάρχοντα σχέδια της Τουρκίας για εισβολή.

Και δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολία οτι οι συνθηκες Ζυρίχης και Λονδίνου εμπεριείχαν το σπέρμα της επέμβασης με την " πρόνοια " των εγγυητριών δυνάμεων , κάτι όμως πετύχει που δεν έχει να απορρίψει στις σημερινές " ο κ.Χριστόφιας συνομιλίες ».

Γι α όλους αυτούς τους λοόους, δηλώνουμε ξεκάθαρα οτι η σημερινή στήριξη Χριστόφια απο το ΚΚΕ προκαλεί πολλά ερωτηματικά, την στιγμή μάλιστα κατά την οποίαν το ΚΚΕ επαναλαμβάνει [ και ορθώς ] την απόρριψη οποιασδήποτε λύσης με βάση το σχέδιο Ανναν.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4983

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP