Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Φορτσάκης: Έπαρση στραταρχικής αυθάδειας…


Αν υπήρχε Φοιτητικό Κίνημα τέτοιοι καραγκιόζηδες σαν τον Φορτσάκη δεν θα τολμούσαν να σηκώσουν απειλητικά το δάκτυλο, ούτε να «ξεράσουν» τόσες αναθυμιάσεις στραταρχικής αυθάδειας…
Τώρα όλα τα είδη των δωσίλογων ανδρεικέλων (πολιτικά, ακαδημαϊκά, δημοσιογραφικά) σηκώνουν κεφάλι και αυθαδιάζουν περί «νομιμότητας»!!!
Ποιοι;

Όλα αυτά τα ερπετά που υπηρετούν, «σαν χέλια γλοιώδικα», τη «νομιμότητα» των ληστών και δημίων του 4ο Ράιχ, τη «νομιμότητα» των νταβάδων και της διαπλοκής, τη «νομιμότητα» της σήψης, της λαμογιάς και της εξουσιαστικής φρενοβλάβειας…

Απειλεί, με τη δικτατορική έπαρση του δεκανέα, ο Φορτσάκης τους φοιτητές.

Με ποιο αλήθεια ηθικό ανάστημα; Με αυτό του αρουραίου της διαπλοκής;

Ρίξτε μια ματιά εδώ σε κάποια πεπραγμένα του …πνευματικού ανθρώπου:


http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2014/10/drumilan-or.html


http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2014/10/blog-post_507.html

Διαβάστε και το παρακάτω κείμενο:

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ
Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΩΤΗΡΗ*

Η εικόνα του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Φορτσάκη, να φωνάζει στους φοιτητές του ‘’έξω!’’ με το δάχτυλο προτεταμένο, σαν γυμνασιάρχης της δεκαετίας του 1950, τα λέει όλα. Γιατί ο κ. Πρύτανης δεν αποκλείστηκε στην αίθουσα της Συγκλήτου. Επέλεξε να αποχωρήσει, αρνούμενος να συνομιλήσει με τις φοιτήτριες και τους φοιτητές. Τους αντιμετώπισε σαν ‘’ταραξίες’’ και απείλησε με την αστυνομία. Αυτό δεν έχει καμιά σχέση με το δημοκρατικό ήθος που πρέπει να έχει ένας πανεπιστημιακός δάσκαλος. Μπορεί ο κ. Φορτσάκης να κοιτάξει τους φοιτητές του στα μάτια ύστερα από τέτοια συμπεριφορά;

Όταν η κυβέρνηση
διαλύει τα δημόσια πανεπιστήμια, με τις απολύσεις διοικητικών, τις περικοπές δαπανών και τις συνεχείς νομοθετικές παρεμβάσεις, ο πρύτανης του αρχαιότερου Πανεπιστημίου της χώρας θεωρεί ότι το βασικό πρόβλημα είναι οι φοιτητικές διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις. Έτσι όμως, παίρνει θέση ανοιχτά στο πλευρό των δυνάμεων που θέλουν να καταστρέψουν τη δημόσια παιδεία.

Ο κ. Φορτσάκης επικαλείται διαρκώς τη νομιμότητα και η φράση ‘’είστε παράνομοι’’ χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές εναντίον των φοιτητών, των εκπροσώπων των διοικητικών υπαλλήλων, ακόμα και προς εμένα που εκπροσωπούσα σημαντική μερίδα της ΠΟΣΔΕΠ. Για το παράνομο κλείδωμα των κτιρίων, όμως, που το βεβαίωσε και η αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας, δεν είχε να πει κουβέντα.

Προφανώς και τα προβλήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι ευρύτερα, όμως και ο κ. Φορτσάκης δεν είναι τυχαίος. ‘’Πολυθεσίτης’’ ως προς διάφορες επιτροπές και συμβούλια, συμπεριλαμβανομένου του εποπτικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, με τη δικηγορική εταιρεία στην οποία συμμετέχει να παίζει ρόλο συμβούλου στην εκποίηση του τέως αερολιμένα Ελληνικού, είναι άνθρωπος κοντά στην πολιτική εξουσία.

Οι επιλογές του κ. Φορτσάκη δεν είναι ατομικές.

Εκφράζουν έναν πολιτικό σχεδιασμό να μετατραπούν τα πανεπιστήμια σε αυταρχικά εκπαιδευτήρια και να επιβληθεί κλίμα καταστολής ενάντια στα κινήματα που αντιστέκονται στην αγοραία παιδεία , πρώτα και κύρια στην ‘’ανορθογραφία’’ του μαχητικού φοιτητικού κινήματος που τόσες φορές έχει ανατρέψει κυβερνητικά σχέδια.

Υποστηρικτές του κ. Φορτσάκη εντός και εκτός Πανεπιστημίων υπάρχουν αρκετοί.
Θέλουν ένα Πανεπιστήμιο της αγοράς και πανεπιστημιακού που να αντιμετωπίζουν το Πανεπιστήμιο ως εφαλτήριο για επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Όμως, υπάρχουν πολλές και πολλοί συνάδελφοι που αισθάνονται ότι ο κ. Φορτσάκης δεν μπορεί να μιλά στο όνομά τους. Που θέλουν να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους με αξιοπρέπεια και θεωρούν τους φοιτητές συνοδοιπόρους στην περιπέτεια της γνώσης και της έρευνας. Που δεν ξεχνούν ότι το 1973 οι ‘’ταραξίες’’ με τις καταλήψεις τους υπερασπίστηκαν τη δημοκρατία και την ελευθερία σε αυτόν τον τόπο, όχι οι υπερασπιστές του ‘’νόμου και της τάξης’’.

*Ο Παναγιώτης Σωτήρης είναι μέλος της ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ
Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18310:sotiris-foitites&catid=71:dr-kinitopoiisis&Itemid=278

ΥΓ: ΡΕΣΑΛΤΟ
Έσπευσε ο Πρετεντέρης
να υπερασπιστεί τον Πρύτανη και να βρίσει τους φοιτητές
Διαβάστε εδώ:
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/10/blog-post_872.html

Η ΣΥΝΟΧΗ της δωσίλογης ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ, η ΣΥΝΟΧΗ των γενιτσάρων και παρασίτων της εξουσίας…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP