Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Η προβοκάτσια Στουρνάρα και οι ενορχηστρωτές…


Το ανδρείκελο, όπως έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές, είναι εκείνο το αφυδατωμένο «ανθρώπινο είδος» της ελεεινής μορφής, που αποτυπώνει, πιο μοχθηρά, τη σήψη και τη βαρβαρότητα ενός καθεστώτος, την καταθλιπτική πνευματική του κενότητα και την ηθική του κατάπτωση.
Το πιο αποκρουστικό είδος των δωσίλογων ανδρεικέλων είναι τα ανδρείκελα-κλώνοι:

Αυτά που έχουν βγει από άλλα ανδρείκελα, από καραμπινάτους αχυρανθρώπους της πολιτικής μας ζωής.

Ένας τέτοιος κλώνος είναι ο Στουρνάρας: Κλώνος του «μεγάλου» ανδρεικέλου, του Σημίτη…

Γι αυτό
σε αυτόν τον κλώνο-ανδρείκελο ο κυνισμός, η βλακεία και το γελοίο παίρνουν γλοιώδεις μορφές.

Τέτοια κυνική, βλακώδη και γελοία είναι και η προβοκάτσια του Στουρνάρα περί κατάληψης του Νομισματοκοπείου…

Αυτή τη φορά θα συμφωνήσουμε με το Λαφαζάνη:


«Τα ελεεινά και παράλογα αυτά σενάρια, τα οποία ούτε στα πιο ευφάνταστα κατασκοπευτικά μυθιστορήματα δεν έχουν γραφεί, είναι κωμικοτραγικό ότι σπεύδουν με άθλιο και βρώμικο τρόπο να τα υιοθετήσουν οι ηγεσίες όλου του μπλοκ των μνημονιακών κομμάτων, επιβεβαιώνοντας την έσχατη κατάπτωση τους.
Τσίπρας και Στουρνάρας και μαζί τους όλη η μνημονιακή συμμαχία Μητσοτάκη, Γεννηματά, Θεοδωράκη, Λεβέντη, τρέμουν την κοινωνική οργή και τη λαϊκή κατακραυγή για τα πολιτικά εγκλήματα τους και τις καταστροφικές επιλογές τους. Τρέμουν το νέο ανερχόμενο λαϊκό ανατρεπτικό ρεύμα και τη μεγάλη δυναμική που εμφανίζει η εναντίωση στην ''φυλακή'' της ευρωζώνης.
Είναι προφανές ότι τα Κυπ-ατζήδικα μυθεύματα περί Νομισματοκοπείου δεν συνιστούν απλώς ευτελείς επικοινωνιακές ιστορίες για αγρίους αλλά αποτελούν και όχημα στα χέρια σκοτεινών κέντρων ανωμαλίας του εξωτερικού και του εσωτερικού, που επιδιώκουν να φοβίσουν, να αποπροσανατολίσουν και να ανακόψουν επερχόμενες ανατρεπτικές εξελίξεις στην χώρα».


Πράγματι, εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε μια ελεεινή, κακόγουστη και γελοία προβοκάτσια που ξεκινά από τον άθλιο Στουρνάρα και ενορχηστρώνεται με όλο το μνημονιακό, καθεστωτικό «πλήθος»: Τα δωσίλογα ανδρείκελα όλου του κομματικού φάσματος…

Προβοκάτσια για αντιπερισπασμό
στο «αριστερό» ΕΓΚΛΗΜΑ εναντίον του «Ασφαλιστικού», αλλά και τρομοκρατικός αντιπερισπασμός στην ογκούμενη και εκρηκτική λαϊκή ΟΡΓΗ που αρχίζει να ξεχύνεται στους δρόμους.

Μόνο οι ηλίθιοι δεν καταλαβαίνουν ότι όλο αυτό το στημένο αστυνομικό σήριαλ (που παίζεται τώρα ακριβώς που προωθείται το ΕΓΚΛΗΜΑ της καταλήστευσης των συντάξεων και της ισοπέδωσης του Ασφαλιστικού), αποτελεί μια βλακώδη, τρομοκρατική προβοκάτσια…

Φυσικά σ’ αυτήν την αστεία, πρακτορική μυθιστοριογραφία, δεν θα μπορούσε να λείπει το «όνειδος» της δημοσιογραφίας: Ο Στέλιος Κούλογλου…

Αυτός προμήθευσε τις πρακτορικές «πληροφορίες» για τη φύλαξη του Νομισματοκοπείου από την ΕΥΠ, με εντολή Τσίπρα…

Αναλυτικά γι αυτή τη γελοιότητα διαβάστε εδώ:
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2016/01/h-iskra.html


Για το «όνειδος» αυτό της δημοσιογραφικής και πολιτικής μας ζωής έχουμε γράψει πολλά και από πολύ παλιά.
Διαβάστε εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2353
Και εδώ
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2369


Τελειώνοντας με τον Στουρνάρα θα θυμίσουμε μια παλιά, εύστοχη διατύπωση του Στάθη:

«Η μόνη γελοία ικανότης (της κυβέρνησης των ανδρεικέλων) είναι να... προσπαθεί (όλο και πιο συχνά χωρίς επιτυχία) να διαχειρισθεί επικοινωνιακώς τη νίλα που υπηρετεί. Η μόνη φιλοδοξία που της έχει απομείνει είναι να σκαρώνει πού και πού (κι αναλόγως ποια κεραμίδα θα της πέσει στο κεφάλι) κανένα (φθηνό) κόλπο για να περάσει η μέρα και να αγοράσει (πανάκριβον) χρόνο».

Αυτήν την ικανότητα έχει ο Στουρνάρας: να σκαρώνει φθηνά επικοινωνιακά κόλπα, δηλαδή προβοκάτσιες…


Τέτοιο φθηνό προβοκατόρικό κόλπο είναι και αυτά τα περί εισβολής στο Νομισματοκοπείο…

Να μην ξεχνάμε ότι αυτή η «γελοία ικανότης» του Στουρνάρα αγγίζει τα όρια της φρενοβλάβειας: Αυτό το ανδρείκελο-κλώνος είχε το απύθμενο θράσος ηλιθιότητας να το παίζει, κάπου-κάπου, και Λένιν.


Τον Οκτώβριο του 2012 επικαλέστηκε το Λένιν για να δικαιολογήσει την κτηνωδία της κυβέρνησής του.
Διαβάστε ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7772


Σήμερα αυτήν τη γελοιότητα την ετοιμάζουν για πρωθυπουργό «έκτακτης ανάγκης»: Θα είναι ο τελευταίος «άθλος» της «αριστερής» κυβέρνησης και του Τσίπρα…

Αλλά και η ληξιαρχική πράξη του ΤΕΛΟΥΣ τους…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP