Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Συντάξεις: «Οι υποσχέσεις αξίζουν όσο αξίζουν εκείνοι που τις δίνουν»…

Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος

Ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Δεν έχουμε σκοπό να προχωρήσουμε σε 12η μείωση των κύριων συντάξεων».
Υποψιαζόμαστε ότι εδώ κάποιος δεν ξέρει να μετράει.
Εξηγούμαστε:
α) Από 1/7/2015 (ν. 4334/2015) η κύρια σύνταξη μειώθηκε 2% μέσω της αύξησης των κρατήσεων «υπέρ υγείας». Αυτή ήταν η 12η μείωση μετά τις 11 της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.


β) Από 1/9/2015 εφαρμόζεται ο νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης που επιφέρει μειώσεις κύριας σύνταξης επιπλέον κατά 2-3%. Αυτή ήταν η 14η μείωση. Την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

γ) Με τον ν. 4336/2015 επιβάλλεται μείωση 10% σε όσους επιλέγουν να συνταξιοδοτηθούν με μειωμένες συντάξεις λόγω ορίου ηλικίας. Πχ ασφαλισμένη με 700 ευρώ πλήρη σύνταξη και 20 έτη ασφάλισης, αν επιλέξει να συνταξιοδοτηθεί σε ηλικία 62 ετών θα λάβει 420 ευρώ κύρια σύνταξη δηλαδή μειωμένη κατά 40%, μέχρι να φτάσει στα 67 πού θα λάβει 490 ευρώ. Αυτή είναι η 15η μείωση. Την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

δ) Με την λεγόμενη «εγκύκλιο Χαικάλη» επήλθε - σε εφαρμογή των νόμων που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ - η μείωση του κατώτατου ορίου σύνταξης από 486 σε 392 ευρώ. Είναι η 16η μείωση. Την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

ε) Πάλι με τον ν.4336/2015 μειώνεται το τμήμα της σύνταξης μεταξύ οργανικού και κατώτατου ποσού. Είναι η 17η μείωση. Την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

στ) Βάσει του τρίτου Μνημονίου επιβάλλεται άμεση κατάργηση του ΕΚΑΣ για το 20% των δικαιούχων και οριστική κατάργησή του έως το 2019. Είναι η 18η μείωση. Την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

ζ) Βάσει των μνημονιακών ρυθμίσεων έχει ήδη ψηφιστεί πάγωμα της κατώτερης σύνταξης στη σημερινή ονομαστική της αξία ως το 2021. Είναι η 19η μείωση. Την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Λοιπόν; Για ποιες κύριες συντάξεις δίνει «μάχη» ο ΣΥΡΙΖΑ; Για τις κομμένες (και) από τον ίδιο;

Κατά τα λοιπά ο κ.Τσίπρας συνεχίζει να παριστάνει τον «μαχητή» των δικαίων των συνταξιούχων! Συνεχίζει να υπόσχεται ότι δεν θα κόψει (τις κομμένες και από τον ίδιο!) συντάξεις…

Και όλα τούτα ενώ χτες ο κ. Κατρούγκαλος παρέδωσε στους πολιτικούς αρχηγούς το σχέδιό του για το ασφαλιστικό, το οποίο προβλέπει νέες μειώσεις κύριων συντάξεων έως και 30%!

Πόσο αξίζουν και αυτές οι υποσχέσεις του Τσίπρα; Το ερώτημα μας πάει πίσω στο 1993. Ήταν παραμονές των εκλογών. O Αντρέας Παπανδρέου υποσχόταν ότι αν ερχόταν το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, θα ανέτρεπε την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, και δεν θα πωλείτο ο ΟΤΕ.

Ρωτήθηκε τότε ο πρόεδρος του ΣΕΒ πως αποτιμούσε τις εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ και τις υποσχέσεις του Αντρέα Παπανδρέου. Και είχε απαντήσει: «Οι υποσχέσεις αξίζουν όσο αξίζουν εκείνοι που τις δίνουν»!

Φυσικά, ο ΟΤΕ, που «δεν θα πουλιόταν», μετά τις εκλογές ξεπουλήθηκε. Από το ΠΑΣΟΚ.

Βλέπετε, σε όλες τις εποχές, οι ηγεσίες του ΣΕΒ, των «Θεσμών» κοκ, όλο και κάτι παραπάνω ξέρουν…


ΠΗΓΗ:
http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/362334,Syntaxeis-Oi-yposxeseis-axizoyn-oso-axizoyn-ekeinoi-poy-tis-dinoyn.html


 Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10059

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP