Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Μεταμοντέρνα Αριστερά (3) Η «Ορμή προς Ανατολάς» (Drang nach Osten) του Νεόπλουτου (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!)

Του Ηλία Παπαναστασίου
Με το Νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τη Δευτέρα 15–1–2017 κλείνει μια ακόμη περίοδος αξιολόγησης και ταυτόχρονα ανοίγει μια άλλη. Αυτή του πρακτέου που στην περίπτωσή μας επικεντρώνεται σε δυο σημεία: των πλειστηριασμών και της εκποίησης της Δημόσιας Περιουσίας που βαφτίστηκε «αξιοποίηση» σύμφωνα με το νέο λεξιλόγιο.
Το λεξιλόγιο των Syrizogreeklish. Γλώσσα που θα διδάσκεται στις έδρες Γλωσσολογίας των Ελληνικών Πανεπιστήμιων και έχει προέλευση το clan των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ.
Σύμφωνα με αυτή τη γλώσσα :


- Οι πλειστηριασμοί βαφτίζονται «Ιερός Πόλεμος κατά των Στρατηγικών Κακοπληρωτών», όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται οι του «Ηθικού Πλεονεκτήματος».
- Η εκποίηση της Δημοσίας περιουσίας βαφτίζεται «αξιοποίηση» και προσέλκυση «νέων επενδυτών», στρατηγικού χαρακτήρα. Όχι οποιοιδήποτε. Μόνο σοβαροί, καλοντυμένοι και στρατηγικοί. Ακριβώς στα σύνορα της Ειδομένης και με την βαλίτσα των χρημάτων ανά χείρας.


Μετά και σύμφωνα με το μυθιστόρημα –ή αφήγημα– του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει η περίοδος εκτός Μνημονίου. Οι αγορές δανείζουν φθηνά στην Ελλάδα, επίκεινται αυξήσεις μισθών και κατακόρυφη μείωση της ανεργίας με τον λαό να ανασαίνει – επιτέλους! – και τον ΣΥΡΙΖΑ να επιβραβεύεται εκλογικά «σχεδιάζοντας μια νέα τετραετία» (Παπαδημούλης).

Αυτό είναι το αφήγημα της ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗΣ μυθοπλασίας – ή μυθολογίας– πείθοντας έναν αριθμό, σημαντικό ακόμη, οπαδών του. Αν δε προσθέσουμε και την ορμή προς τα πάνω (κοινωνικά στρώματα της ανώτερης κρατικομματικής γραφειοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ), έχουμε μια Science Fiction, παραγωγής Made in SYRIZA σύμφωνα με την οποία η Κυβέρνηση θα προχωρήσει από δω και πέρα στηριζόμενη σε δυο σκέλη πολιτικής :

-Το πρώτο λέγεται «Πολιτική Επανίδρυσης του Κοινωνικού Κράτους».


Το Λεξικό της Οξφόρδης την μεταφράζει, στην απλή νεοελληνική, σε «Πολιτική Κοινωνικής Ελεημοσύνης μέσω της φτωχοποίησης του Μεσαίου, εξαθλίωσης του Φτωχού, Λουμπενοποίησης του Φτωχότερου».

Διαπιστώνουμε πόσο πλούσια γλώσσα είναι τα Syrizogreeklish, περιεκτική και μεστή νοημάτων. Συμπυκνώνει σε τέσσερις λέξεις σχεδόν μια ολόκληρη παράγραφο. Η Αττική Διάλεκτος του Θουκυδίδη ωχριά μπροστά της.

-Το δεύτερο σκέλος λέγεται «Πολιτική Μείωσης της Ανεργίας– Συνολική Βελτίωση της Οικονομίας».

Ανοίγοντας και πάλι το Λεξικό της Οξφόρδης έχουμε την εξής μετάφραση «Μειώνουμε την Ανεργία με δουλειές των 360 ευρώ για θέση Σερβιτόρου. Προτιμώνται Πανεπιστημιακές Ειδικότητες με Μεταπτυχιακό και γνώση τουλάχιστον δυο Ξένων Γλωσσών».

Σχετικά με την βελτίωση της Οικονομίας, οι Δανειστές προτιμούν Κυβέρνηση καλοπροαίρετη, φιλική προς το Περιβάλλον και τους Συνομιλητές της, διαθέσιμη όσον αφορά την υπογραφή Συμβάσεων με την μέθοδο του Fast Track. Ταχύρρυθμα Σεμινάρια Ωραιοποίησης της Πραγματικότητας παρέχονται δωρεάν». Είναι γεγονός πως τα Syrizogreeklish είναι περιεκτική γλώσσα. Περιεκτικότατη.

Με αυτά τα αφηγήματα και μυθοπλασίες ο δρόμος πλέον είναι ανοικτός. Αφού κατοχυρώθηκε η «Ηγεμονία» – όρος που δεν πολυκαταλαβαίνουν οι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά τέλος πάντων– στους Κάτω και αφού τους αλλάζουμε τα φώτα στην φορολογία 12 μήνες, τους παρέχουμε μια φιλανθρωπία παραμονή Χριστουγέννων ελπίζοντας να λησμονήσουν όλους τους προηγουμένους μήνες.

Μετά εμείς μπορούμε να συναλλαχθούμε με τους Πάνω και να δημιουργήσουμε σιγά–σιγά και την δική μας Διαπλοκή. Στο κάτω–κάτω ήλθε η ώρα να γίνουμε και εμείς «Χαλίφηδες στην θέση του Χαλίφη», με ό,τι αυτό σημαίνει.

Ίσως μόνο έτσι μπορούν να ερμηνευτούν η νοοτροπία Μαρίας Αντουανέττας, ειδικότερα των θηλυκών εκπροσώπων της Κυβέρνησης αλλά και η απίστευτη χυδαιότητα των αρσενικών εκπροσώπων με τα γνωστά παραδείγματα. Ύφος μπλαζέ, ελιτιστικό και υπεροπτικό, αμάθεια στην ουσία και ημιμάθεια στις περισσότερες περιπτώσεις, αλαζονεία νεόπλουτου και στυλ «μη μου άπτου μπαλαρίνας», η μικροαστική (ψευδο)ιντελλιγκέντσια του παλαιού ΚΚΕ Εσωτερικού πλανάται σαν φάντασμα πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αείμνηστος συντοπίτης Κωστής Μοσκώφ πολύ πετυχημένα τους χαρακτήριζε σαν τυπική μεταπρατική (ψευδο)ιντελιγκέντσια 40 ολόκληρα χρονιά πριν.

Ο Σύριζα δεν εκπροσωπεί Κοινωνικές Τάξεις και Κοινωνικά στρώματα αλλά μια περιφερομένη Κρατικοδίαιτη (ψευδο) ιντελιγκέντσια που ευνοήθηκε από την παλαιά ΝΔ και προωθήθηκε από το ΠΑΣΟΚ. Καλοπέρασαν και με τους δυο, έκτισαν καριέρες και κάπου στα γεράματα – μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες του ΚΚΕ εσωτερικού του 1,37% και του ΣΥΝ του 2,94% – σκέφτηκαν να μαζικοποιηθούν «κατεβαίνοντας στο λαό» από τα ύψη της μεγαλοσύνης τους.

Έτσι φτιάχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει Συνδικάτα, Αγροτικούς Συλλόγους ή Φορείς αλλά μόνο εκλογικό σώμα. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν κοινωνικό αχταρμά, ένα (πρώην) κίνημα μικροαστικής διαμαρτυρίας και λούμπεν νοοτροπίας που ξεκινώντας από τις πλατείες κατέληξε στα σαλόνια του Μαξίμου και των Υπουργείων.

Πώς όμως Κυβερνάς με αυτό το συνονθύλευμα;

Φτωχοποιώντας τους Μεσαίους, εξαθλιώνοντας τους φτωχούς και λουμπενοποιώντας τους φτωχότερους. Με μια προϋπόθεση, την ανάπτυξη της «Επιδοματικής – Μερισματικής Συνείδησης», την δημιουργία δηλαδή παρασιτοποιημένων, επιδοματικών και άεργων στρωμάτων που θα μένουν ικανοποιημένα με την Κοινωνική Ελεημοσύνη της Κυβέρνησης και τα κάθε είδους Κοινωνικά Patchworks (Μπαλώματα) των Κυβερνητικών Μαθητευομένων Μάγων.

Εξαφανίζεται επί ΣΥΡΙΖΑ η κάθε μορφής Κοινωνική Συνείδηση και έρχεται στη θέση της η Επιδοτούμενη Συνείδηση του Εξαθλιωμένου, του Άεργου ή του Lumben. Όπως εξαφανίζεται η έννοια του Κοινωνικού Κράτους και στη θέση του έρχεται η Κοινωνική Ελεημοσύνη των γεμιστών της Θεανούς.

Έτσι, αφού τακτοποιούμε τους Κάτω είναι πλέον καιρός να συναλλαχθούμε και με τους Πάνω. Πεδίο δόξης λαμπρό να ανέβουμε κοινωνικά – και όχι μόνο οικονομικά, ας είναι καλά οι παχυλοί μισθοί– συμμαχώντας με τα στρώματα που ιδιαίτερα εκτιμούμε. Πείτε τους Media, πείτε τους Ολιγάρχες του Εξωτερικού-Εσωτερικού, πείτε τους Τρόικα, ο ΣΥΡΙΖΑ αλληθωρίζει προς τα Ανωτέρα Κοινωνικά και Οικονομικά στρώματα, φροντίζοντας να καλύψει τα νώτα του με τον στρατό Πραιτοριανών που διορίζει στο Δημόσιο αλλά και τους κατατονικούς των Κάτω στρωμάτων.

Δημιουργείται εξ αντικειμένου λοιπόν ένα κενό στην ελληνική κοινωνία που παρόλες τις προσπάθειες του ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αδύνατο να το καλύψει. Αφορά τους Μεσαίους και Μικρούς αλλά και την τεράστια μάζα των φτωχοποιημένων που προσπαθεί να ταΐσει με σανό, καθρεφτάκια και απίστευτη προπαγάνδα υπέρ μιας Fake Πραγματικοτητας.

Ουσιαστικά το 80% της Ελληνικής Κοινωνίας βγαίνει από τα Αριστερά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με απληστία νεόπλουτου
και ορμή τύπου Drang nach Osten (Ορμή προς Ανατολάς) Γερμανικού Κεφαλαίου αρχών του 20ου Αιώνα, αυτό το κοινωνικό κατασκεύασμα αρχοντοχωριάτη του Μολιέρου που αυτοαποκαλείται «Αριστερά» και εκπροσωπεί ουσιαστικά το εξυπνότερο κομμάτι της Νεοφιλελεύθερης Διεθνούς και Ελληνικής Ελίτ, χτίζει μεθοδικά την δική του επιβίωση που δεν είναι μόνο πάνω ή εκτός κοινωνίας αλλά ουσιαστικά εναντίον της.

Η «Αριστερά» a la George Soros που δεν είχε κανένα πρόβλημα να υποστηρίξει όλα τα κινήματα διαμαρτυρίας πριν μερικά χρόνια, τώρα βρίσκεται απέναντι σε όλη την κοινωνία καταγγέλλοντας ταυτόχρονα όλους όσους συμμετέχουν σε μη αρεστά συλλαλητήρια σαν «Μπαχαλάκηδες» (Πλειστηριασμοί) ή σαν «Ναζί»,«Ακροδεξιούς»,«Εθνικιστές» (Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκης) κλπ.

Προφανώς για τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο η «ενθουσιώδης» συμμετοχή στο Gay Pride Parade θα είναι επιτρεπτή από δω και πέρα...

Κατασκευάζοντας μια Νέα Γλώσσα (Νew Speak)
και θυμίζοντας τον «Θαυμαστό Κόσμο» του Huxley οι λεβέντες της Ροζ «Δικαιωματικής Αριστεράς» αντιστρέφουν την πραγματικότητα με τρόπο που θα ζήλευε και το CNN, εκπορνεύοντας την ελληνική γλώσσα και ταυτόχρονα το ηθικό και κοσμοθεωρητικό απόθεμα της Ιστορικής Αριστεράς όπως την γνωρίσαμε έως σήμερα.

Πλειστηριάζοντας τον Marx και εκχυδαΐζοντας τον Gramsci μαζί με όλο το Corpus της Μαρξιστικής Θεωρίας
εφεύραν ταυτόχρονα μια Νέα, Fake Γλώσσα μιας Fake Πραγματικότητας, γλώσσα αντιστροφής και όχι απλής μετάλλαξης της Πραγματικότητας. Γλώσσα Δικολάβου, Ψευδολόγου και ψυχοπαθολογικού Μυθομανούς με όλη την Κοινωνία - συν τω χρόνω...- απέναντι τους.

Αυτή όμως είναι η νομοτελειακή κατάληξη της «Αριστεράς» της Μαρίας Αντουανέτας και των Γλωσσολογικών Νεολογισμών της, η «Επανάληψη της Ιστορίας σαν φάρσα» (Marx). Σύντομα έρχεται το τέλος της Φάρσας και μαζί της Γλώσσα της.


 Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10893
   

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP