Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

«Δεν είμαι αντιφασίστας!»«Αναρωτιέμαι, αγαπητέ Alberto, αν αυτός ο θυμωμένος αντιφασισμός που βρίσκει σήμερα, με τελειωμένο τον φασισμό, διέξοδο εκτόνωσης στις πλατείες, δεν είναι κατά βάθος ένα όπλο αποπροσανατολισμού που χρησιμοποιεί η άρχουσα τάξη σε βάρος των φοιτητών και των εργαζομένων για να περιορίσει την αμφισβήτηση. Για να ωθήσουν τις μάζες να πολεμήσουν έναν ανύπαρκτο εχθρό, ενώ ο σύγχρονος καταναλωτισμός έρπει ύπουλα, διεισδύει και διαφθείρει την ήδη ετοιμοθάνατη κοινωνία».
Επιστολή του Pier Paolo Pasolini στον Alberto Moravia.


  «Το πιο όμορφο δείγμα φασισμού που μπορεί κάποιος να συναντήσει, είναι αυτό του σημερινού αποκλειστικού μαχητικού αντιφασίστα που χαρακτηρίζει φασίστες αυτούς που δεν ταυτίζονται μαζί του.»
Leonardo Sciascia


Διαβάστε ολόκληρο το εξαίρετο κείμενο του Νίκου Κλειτσίκα «Δεν είμαι αντιφασίστας!», εδώ:
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2018/01/blog-post_526.html


Θα προσθέσουμε και το τι έγραψε και ένας δικός μας διανοητής, ο Γεράσιμος Λυκιαρδόπουλος, το 1977:

«…Ο συγκεκριμένος φασισμός, αυτός που πέρασε από μια ορισμένη στιγμή της ιστορίας, δεν πρόκειται να ξαναφανεί ποτέ πια με το ίδιο ακριβώς πρόσωπο. Το δράμα συνεχίζεται αλλά οι μάσκες που χρησιμοποιήθηκαν πετάχτηκαν στην αποθήκη του θεάτρου ή κατέληξαν στραπατσαρισμένες στα χέρια των παιδιών που θέλουν να παίξουν το δικό τους ρόλο με ξένα προσωπεία. Ο φασισμός που θα έλθει δεν θα λέγεται πια φασισμός».

Διαβάστε και ένα παλιό μας άρθρο:
«Ο σύγχρονος φασισμός και τα «κλούβια αυγά» του…».
ΕΔΩ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2013/05/blog-post_6244.html


 Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10950

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP