Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Αλληλεγγύη στο λαό, οργάνωση συν οικονομική αναγέννηση, υπέρβαση της Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗΣ παγίδας – Ένα ενιαίο σύνολο

Του Ηλία Παπαναστασίου


Γράφαμε επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα από τις στήλες του ΡΕΣΑΛΤΟ πως η αλληλεγγύη στο λαό μας και η έμπρακτη βοήθεια στα πάθη του είναι προϋπόθεση οποιασδήποτε παρακαταθήκης για τις πολιτικές του μέλλοντος στη πατρίδα μας.
Χωρίς «αλληλεγγύη στην πράξη» δεν υπάρχει καμιά προοπτική γι’ αυτό το λαό και την αγαπημένη και ιστορική μας χώρα. Απλά, είναι condition sine qua non για οποιαδήποτε σκέψη και δράση στο άμεσο μέλλον.


Ο λαός δεν συγχωρεί ολιγωρίες σε αυτές τις καταστάσεις, την αδιαφορία, τον ωχαδερφισμό και τον μικροαστικό φιλοτομαρισμό που οδηγούν – όλα μαζί – στην μαζική αυτοκτονία του λαού και της εθνικής μας υπόστασης.

Εννοείται, πως κατευθύνουν στον πολιτικό εκμηδενισμό και την ιδεολογική αυτοχειρία όσους δεν αποδεικνύουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στις τραγικά δύσκολες στιγμές του λαού μας. Π.χ. δεν γίνεται να «αρνούμαστε» με διάφορες δικαιολογίες να δώσουμε σαν βουλευτές– δηλαδή σαν «εκπρόσωποι του λαού»– το 50% της βουλευτικής αποζημίωσης μόνο και μόνο επειδή την πρόταση την κατέθεσε ο Πρωθυπουργός της χώρας και πρόεδρος μιας αστικής, κεντροδεξιάς Κυβέρνησης.

Η πρόταση θα έπρεπε να γίνει – έστω και για «επικοινωνιακούς» λόγους – από τα προοδευτικά – εντός ή εκτός εισαγωγικών – κόμματα και όχι τα ίδια αυτά κόμματα να έπονται, να ακολουθούν ή και να αρνούνται την συνεισφορά με διάφορες «υπερεπαναστατικές» ψευδο–δικαιολογίες! Ανεπίτρεπτο, απαράδεκτο, πολιτικά αυτοκτονικό και ιδεολογικά ανήθικο.

Αλλά ούτε και η κριτική στα κυβερνητικά μέτρα θα πρέπει να στηρίζεται στον άξονα του μηδενισμού δηλαδή του Λούμπεν και αριστερίστικου νιχιλισμού. Εάν τα κυβερνητικά μέτρα είναι ελλειμματικά – που είναι σε διάφορους τομείς– εμείς πιέζουμε να διευρυνθούν αυτά τα μέτρα, επικροτούμε τα καλυτέρα και κριτικάρουμε τα πλέον αδύνατα. Προτείνουμε λύσεις, μέτρα και προσλήψεις, βοηθάμε όπου μπορούμε, συμμετέχουμε εθελοντικά και δημιουργούμε ομάδες εθελοντών.

Γιατί ο εθελοντισμός έμεινε αποκλειστικό προνόμιο της Κυβέρνησης που πρώτη πρότεινε τον εθελοντισμό με 10.000 έως τώρα – όπως μαθαίνουμε– συμμετοχές; Αλλά και γιατί άφησαν οι αριστερές νεολαίες τον εθελοντισμό αποκλειστικά στην καθοδήγηση της ΟΝΝΕΔ, δηλαδή της Νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας; Πού είναι η Νεολαία του ΠΑΣΟΚ και η νεολαία της ΚΝΕ να «αδράξουν» την ευκαιρία, να συμπαρασταθούν στο λαό και – το βασικότερο – να περάσουν πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα στον λαό δηλαδή «στις μάζες»;;; (Δεν αναφερόμαστε στην Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον ασχολείται με την διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Summer Gay Pride στην Θεσσαλονίκη, μέγα επαναστατικό γεγονός Νοτίου Βαλκανικής και περιχώρων).

Εντάξει, η ΚΝΕ έκανε μια ανακοίνωση σε φιλικά της sites αλλά πέραν τούτου ουδέν. Στην διάρκεια της Ναζιστικής Κατοχής ο ΕΛΑΣ έδινε την «μάχη της σοδειάς». Δηλαδή οι ΕΛΑΣίτες κρεμούσαν τα όπλα στον ώμο τους και συμμετείχαν στο αλώνισμα και τον θερισμό κερδίζοντας έτσι τις μάζες των απλών αγροτών αλλά και τις μεγάλες μάζες των εργαζόμενων και μικρομεσαίων στις πόλεις με την Εθνική Αλληλεγγύη, θεσμό της Εθνικής Αντίστασης που βοηθούσε τον πεινασμένο και ρακένδυτο λαό μας στην διάρκεια της φριχτής κατοχής.

Αλλά και τα εθνικά σύμβολα και τα λαϊκά ήθη σεβόντουσαν οι ΕΛΑΣίτες. Ο πατέρας μου – ΕΛΑΣίτης στα 21 του χρόνια, τριτοετής φοιτητής της Νομικής ων – μου έλεγε συγκινημένος πως οι ΕΛΑΣίτες φορούσαν το εθνικό δίκοχο με την ελληνική σημαία και όχι το κόκκινο αστέρι όπως οι παρτιζάνοι του Τίτο, όταν δε «χαλούσε» ο ΕΛΑΣίτης – συνουσιαζόταν δηλαδή – μια ανήλικη χωριατοπούλα τον υποχρέωναν να την παντρευτεί επί ποινή θανάτου αν αντιστεκόταν. Την δε Κυριακή εκκλησιάζονταν κανονικά – οι ΕΛΑΣίτες – σεβόμενοι την Θρησκεία του ελληνικού λαού! Πράγματα αδιανόητα για την σημερινή μεταμοντέρνα, αμερικανική/ νατοϊκή «Αριστερά» των Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ και των ψυχοπαθών αριστεριστών!

Με αυτό τον τρόπο όμως ο ΕΛΑΣ και το ΕΑΜ κέρδισαν την καρδιά και την ψυχή του ελληνικού λαού. Για να μην ξεχνιόμαστε!

Βοηθούμε, συμμετέχουμε και στην πράξη αποδεικνύουμε την αλληλεγγύη μας και λέμε όχι στα όμορφα λόγια των κάθε λογής «υπερεπαναστατών» που όσο πιο αμέτοχοι και αδιάφοροι είναι τόσο πιο μεγάλες «αριστερές σαπουνόφουσκες» πετούν. Μια ματιά στο διαδίκτυο και τα Social Media το αποδεικνύει!

Είναι επίσης γεγονός πως θα πρέπει να οργανώσουμε από τώρα την οικονομική «αντεπίθεση» για να αποσοβήσουμε στο μέτρο του δυνατού την οικονομική καταστροφή του λαού μας.

Η Κεντροδεξιά αστική Κυβέρνηση
εκ των πραγμάτων έγινε Κεϋνσιανή και «Σοσιαλδημοκρατική» στις πολιτικές και τάσεις της όπως η Κυβέρνηση των άθλιων ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ είχε γίνει νεοφιλελεύθερη.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Ιστορία είναι πονηρή, διαλεκτική και υποχρεώνει όλους και όλες στην αλλαγή των «ρόλων» και Κοσμοθεωριών.

Σε συνθήκες «Πολεμικού Καπιταλισμού» – όπως είχαμε τον «Πολεμικό Κομμουνισμό» των Μπολσεβίκων στην επαναστατημένη Ρωσία την περίοδο 1917 έως 1920 – η Αστική Κεντροδεξιά γίνεται Κεϋνσιανή και «Σοσιαλδημοκρατική» επεμβαίνοντας στα «Άγια των Αγίων (Sancta Sanctorum)» δηλαδή τον θεσμό της Ιδιοκτησίας, το βάθρο της Αστικής Κοινωνίας.

Γνωστό, το κάνει για λόγους υπαρξιακής επιβίωσης, όμως το κάνει γι’ αυτό και «πατάει γκάζι» στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου δηλαδή στην αποθέωση της Εκτελεστικής Εξουσίας σε βάρος της Νομοθετικής που είναι το Κοινοβούλιο. Και βέβαια, τώρα είναι καιρός για την αληθινά Προοδευτική και Πατριωτική πλευρά του Πολιτικού Φάσματος να παρέμβει και να ζητήσει αύξηση δαπανών για το ΕΣΥ, επιστροφή Κοινωνικού Κράτους, φορολογία στην Αστική Τάξη που πανικοβλήθηκε και γι’ αυτό μοιράζει σαν Τρελή «Δωρεές» και «Συμμετοχή των εργαζόμενων στα κέρδη» (Περιπτώσεις Μασούτη, Σκλαβενίτη κα).

Το βασικότερο όμως για την Προοδευτική/Πατριωτική πλευρά είναι να ζητήσει και να παλέψει για ένα Πανευρωπαϊκό Σχέδιο Μάρσαλ ζητώντας ταυτόχρονα προστασία των εργασιακών σχέσεων και παρέμβαση στις σχέσεις ιδιοκτησίας των Μεγάλων Επιχειρήσεων με προοπτική την υλοποίηση μεγάλων οικονομικών αλλαγών Δομικού χαρακτήρα.

Η πανδημία του Κορονοιού έφερε σεισμό 8 ρίχτερ στα θεμέλια του Καπιταλιστικού Συστήματος και τώρα είναι ευκαιρία να διευρύνουμε το ρήγμα της νομιμοποίησής του στις συνειδήσεις και ψυχές των λαών. Όταν επικρατεί το Salus Populi Suprema Lex esto τότε ακολουθούν μεγάλες αλλαγές!

Τέλος, μια από τις προϋποθέσεις αλλαγών είναι και ο ζωτικός χώρος του Προοδευτικού/Πατριωτικού Φάσματος να διατηρήσει την αυτονομία του και την άνδρωσή του.

Τι εννοούμε;; Όταν ο Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να επανέλθει εξαπατώντας εκ νέου το λαό, η απομείωση του και ει δυνατόν η εξαΰλωση του, είναι βασική προϋπόθεση μεγάλων αλλαγών στην Ελλάδα.

Εάν ο γητευτής των μαζών
και πλέον επικίνδυνος πολιτικός απατεώνας των τελευταίων δεκαετιών, ο Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ, επανέλθει στην εξουσία γυρίζουν προς τα πίσω ολοταχώς όλες οι θετικές προοπτικές.

Το έχουμε γράψει δεκάδες φορές
στις φιλόξενες στήλες του ΡΕΣΑΛΤΟ, πως ο SYRIZA delendus est! Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εξαϋλωθεί σαν προϋπόθεση ριζικής αναγέννησης του λαού μας! Λυπηρό να το αναφέρουμε, εφόσον το θεάρεστο έργο της εξαΰλωσης του ΣΥΡΙΖΑ δεν το κατόρθωσαν τα προοδευτικά κόμματα ΠΑΣΟΚ και κυρίως ΚΚΕ, όπως φαίνεται θα το αναλάβει –δυστυχώς – η αστική Κεντροδεξιά.

Θα το τονίζουμε συνέχεια και ας γινόμαστε κουραστικοί. Καλυτέρα χρήσιμοι, συγκεκριμένοι και κουραστικοί παρά γενικολόγοι «αριστεροί» βερμπαλιστές του Facebook και άχρηστοι!


 Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=37476#37476
  

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP