Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Τη διέλυσαν πριν 30 χρόνια! Και όμως εκείνο το σύστημα υγείας μέχρι σήμερα... σώζει!

Δημήτρης Λιάτσος
 ΕΣΣΔ: Τη διέλυσαν πριν 30 χρόνια! Και όμως εκείνο το σύστημα υγείας μέχρι σήμερα... σώζει!
Στη Ρωσία μέχρι σήμερα έχουν προσβληθεί 336.000 περίπου άνθρωποι από τον ιό! Από αυτούς ο ένας στους τρεις γιατρεύτηκε (108.000), και... 3388 πέθαναν. Ποσοστό κοντά στο 1% των ασθενούντων!


Μέχρι τώρα έχουν γίνει κοντά στα 9 εκ. τεστ μέσα από τα οποία υπάρχει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό εικόνα πολύ κοντά στα ρεαλιστικά νούμερα προσβεβλημένων.

Όσο μακάβριο και αν ακούγεται
(«απάνθρωπη» στατιστική είναι αυτή), η χώρα που βγήκε στη δεύτερη θέση σε αριθμό νοσούντων έχει έναν από τους χαμηλότερους δείκτες σε θανάτους! (Οι ΗΠΑ με τρεις φορές περισσότερους ασθενείς πλησιάζουν «αισίως» τις 100.000 νεκρούς!).

Πώς γίνεται αυτό; Μα, στη βάση της υποδομής που δημιουργήθηκε στη... σοβιετική εποχή!!!

- Την Σοβιετική Ένωση τη διέλυσαν αλλά το σύστημα (υγείας...), απέμεινε! Μια τέτοια φράση του «ξέφυγε» του Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της τελευταίας κυβερνητικής σύσκεψης, εκεί που μιλούσε για τη μεθοδολογία και τον τρόπο αντιμετώπισης που έφερε την αποφυγή πολλαπλών θυμάτων!!!

Δεν επεκτείνομαι περισσότερο. Απλά και εντελώς... εγωιστικά λέω: Αν και όταν βρεθεί καλύτερο σύστημα υγείας στον κόσμο από το σοβιετικό, τα... ξαναλέμε...

Το διαβάσαμε εδώ:
https://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2020/05/30.html#more

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP