Σάββατο 23 Μαΐου 2020

«Αυτά δεν είναι απλώς στατιστικές.»


 
Παναγιώτης Χούπας

Deadly (Θανατηφόρα)
09/05/2020

«… Πραγματικά, είδαμε έναν μεγάλο αριθμό θανάτων τις τελευταίες εβδομάδες. Ως γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας δεν είμαστε ξένοι με τον θάνατο, όμως πρόσφατα χρειάστηκε να χειριστούμε νούμερα χωρίς προηγούμενο.

Τις τελευταίες μέρες φροντίσαμε ασθενείς που είχαν αρκετές πιθανότητες να επιζήσουν και αυτό ήταν καλό για το ηθικό μας.
 
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να απευθυνθεί στο έθνος αύριο, για να ανακοινώσει τα σχέδια χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν. Αισθάνομαι ότι υπάρχει ένας αυξανόμενος βαθμός εφησυχασμού μεταξύ του κοινού, για το θέμα αυτό. Είναι αλήθεια ότι περάσαμε οριστικά την κορύφωση των νέων κρουσμάτων και ο ρυθμός των θανάτων μειώνεται, θα ήθελα όμως να προειδοποιήσω τους πάντες ότι απέχουμε πολύ απ’ το τέλος.

Ξέρω ότι δεν είμαι αντικειμενικός. Ξέρω ότι η θεραπεία δεν μπορεί να είναι χειρότερη από την ασθένεια. Ωστόσο, οι συνάδελφοί μου κι εγώ περάσαμε τις τελευταίες εβδομάδες παρακολουθώντας πολύ περισσότερους ανθρώπους απ’ όσους μπορούμε να θυμηθούμε, να πεθαίνουν εξαιτίας της πανδημίας. Μιλήσαμε με τις οικογένειες των ετοιμοθάνατων, γίναμε μάρτυρες της θλίψης τους, είδαμε την τραγωδία που συνδέεται με τον κάθε θάνατο ξεχωριστά. Αυτά δεν είναι απλώς στατιστικές.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πόσο θανατηφόρα είναι αυτή η νόσος. …»


Ρίτσαρντ Κρη
Χειρουργός
ΜΕΘ Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Μίντλεσμπρο
Ηνωμένο Βασίλειο


Κρατά «ημερολόγιο της πανδημίας» το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ https://www.nomoresurgeons.com

Η αναδημοσίευση γίνεται κατόπιν αδείας του, για την οποία τον ευχαριστώ θερμά.

Αφιερώνεται σε όσους υποβαθμίζουν τη σοβαρότητα της κατάστασης
.


 Διαβάστε και εδώ:
https://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=11465

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP