Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Το Λαμπρακιστάν πάντα …πρωτοπόρο!!!


Οι στρατηγικοί προσανατολισμοί των ισχυρών κέντρων εξουσίας, σήμερα, είναι: «ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙΣ» με «αριστερές» συσκευασίες και άλλες πολιτικές αναλογίες…
Υπογραμμίζαμε ιδιαίτερα στο προηγούμενο κείμενό μας:
«Η μόνη διέξοδος που απομένει για το προτεκτοράτο-ΕΛΛΑΣ, είναι μια νέα μορφή «συναίνεσης» («εθνικής συνεννόησης»), με το ΣΥΡΙΖΑ βασικό συντελεστή: Είτε ως κεντρικό μοχλό, είτε ως ισότιμο συμπαίχτη…


Τονίζαμε ακόμα:
«Όλη η κεντρική πολιτική της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ “επενδύει” πάνω στην κατασκευή μιας νέας “εθνικής συνεννόησης”… Μήπως “συναινετική” δεν είναι και η πρόταση του Τσίπρα στον Πρόεδρο: Συμφωνία (“συναίνεση”) για εκλογές και συμφωνία (“συναίνεση) για το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας!!!».


Το Λαμπρακιστάν, αυτό το μεγάλο «μαγειρείο» των πολιτικών σκευωριών και σκηνοθετικών κατασκευών, το διατυπώνει πλέον καθαρά και απροκάλυπτα.

Διαβάστε τα παρακάτω που πήραμε από δω:

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18415:-l--r-911--------&catid=81:kivernisi&Itemid=198

ΤΟ «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» (9/11) ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΩΜΑ ΓΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ



«ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΟΙ ΟΥΣΙΩΔΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ»

Το πρωτοσέλιδο άρθρο του Στ. Ψυχάρη στο Βήμα της Κυριακής αποτελεί ωμή επέμβαση κατά κύριο λόγο, αν όχι εντελώς αποκλειστικά, στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Βήμα, συνηθισμένο να ποδηγετεί τις πολιτικές εξελίξεις, απαιτεί εκ νέου και εντελώς απροκάλυπτα να αρθούν τα «εσωτερικά» εμπόδια (βλέπε κυρίως «Αριστερή Πλατφόρμα»), που πάντα κατά το Βήμα, δεν επιτρέπουν τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς τη «μαύρη συστημική τρύπα» του λεγόμενου Κέντρου.

Φτάνει μάλιστα ο εκδότης του «Βήματος» να διατείνεται ότι ουσιώδεις πολιτικές διαφορές ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν, παρά μόνο στη φαντασία ορισμένων «ιδιότυπων στελεχών των κομμάτων».

Ο καθένας και η καθεμία ας βγάλουν, αν νομίζουν ότι πρέπει να βγάλουν, τα δικά τους συμπεράσματα για τα παρόντα και τα μελούμενα.


Ολόκληρο το αποκαλυπτικό άρθρο του Βήματος της Κυριακής, έχει ως εξής:


Η ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

Του Σταύρου Π.Ψυχάρη

Η κατάσταση θα ήταν διασκεδαστική αν δεν ήταν πολλαπλώς επικίνδυνη.

Ο κ. Αντ. Σαμαράς βαδίζοντας στη δεξιά όχθη του ποταμού προσπαθεί να συγκλίνει προς το Κέντρο, αλλά τον φρενάρει το φάντασμα της Ακροδεξιάς.

Στην άλλη όχθη, την Αριστερά,
βαδίζει ο κ. Αλ. Τσίπρας με βήματα ασυντόνιστα μεν, αλλά σταθερά ως προς την τελική τους κατεύθυνση, το Κέντρο.

Και τα δύο κόμματα που φέρονται ότι θα πρωταγωνιστήσουν στις προσεχείς εκλογές διεκδικούν όλο και περισσότερο τους κεντρώους πολίτες. Δεν μπορούν ή πιθανότατα δεν θέλουν να μας αποκαλύψουν τις θέσεις τους στα άμεσα προβλήματα του τόπου. Για να υποδηλώσουν τη θέση τους στο πολιτικό φάσμα συχνά επικαλούνται ορισμένους νεκρούς πλέον πολιτικούς, που προβάλλονται ως ιδρυτές πολιτικών …δυναστειών!

Στην πραγματικότητα ουσιώδεις πολιτικές διαφορές ενυπάρχουν μόνο στη φαντασία ορισμένων ιδιότυπων στελεχών κομμάτων, που αν πολιτεύονται με ένα μεγάλο εκλέγονται με πάρα πολλούς σταυρούς προτίμησης, ενώ αν πάνε σε εκλογές με τα δικά τους φλάμπουρα δεν βρίσκουν στην κάλπη ούτε την ψήφο τους!

Οι ηγεσίες των κομμάτων αντιλαμβάνονται το πρόβλημα αλλά δεν αποτολμούν τη ρήξη με το παρελθόν και έτσι διανύουμε την εποχή της στασιμότητας. Οι αυριανοί ψηφοφόροι θα ήθελαν πραγματικό ανταγωνισμό ανάμεσα στον Αντ. Σαμαρά και στον Αλ. Τσίπρα, χωρίς οι δύο αρχηγοί να μετράνε εσωκομματικές ίντριγκες, που όταν αποκαλύπτονται καταγράφονται ως Καραγκιόζης της πολιτικής.

Όσο περνάει ο καιρός τόσο διαφαίνεται ότι δεν ήλθε ακόμη η ώρα για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που χρειάζεται η χώρα. Την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Ας ελπίσουμε ότι η νέα Βουλή θα διευκολύνει, αν δεν επιβάλλει, τη Συναίνεση όλων των κομμάτων εξουσίας με αναγκαστική αποστρατεία του Καραγκιόζη!

Κυριακή 09 Νοεμβρίου 2014


Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9319

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP