Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Καθώς και του Συγκροτήματος Λαμπράκη...)

Από Μιχάλη


Αλλεπάλληλες πορτοκαλί "διαδηλώσεις" λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες βδομάδες στην Ουγγαρία, με τους συμμετέχοντες να ουρλιάζουν αφιονισμένα υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ και κατά του δεξιού πρωθυπουργού Όρμπαν, ο οποίος απ' ό,τι δείχνουν μέχρι στιγμής τα πράγματα αποδεικνύεται λιγότερο ...δεξιός από την απόλυτα ακροδεξιά συμμορία του ευρώ, της Μέρκελ και του ΝΑΤΟ.

Αιτία του αντικυβερνητικού ξεσπάσματος είναι η εμμονή του ούγγρου Πρωθυπουργού στα σχέδια συνεργασίας με τον Πούτιν ως προς τον αγωγό "Σάουθ Στρήμ" αλλά και γενικότερα οι προτροπές του για πραγματοποίηση ανοίγματος προς τη Ρωσία και την Κίνα. Επιπλέον δε, ο ούγγρος Πρωθυπουργός, δεν δίστασε να θεσπίσει στοιχειώδη μέτρα διαφύλαξης του πληθυσμού από τα τραπεζικά αρπακτικά (τα οποία είναι στην ουσία παραρτήματα γερμανικών και αυστριακών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων) αφενός μέσω μορατόριουμ στις εξώσεις των άπορων ιδιοκτητών κατοικιών και αφετέρου επιβάλλοντάς τους αυξημένη φορολογία με βάση το ενεργητικό κι όχι τα κέρδη τους. Με την μέχρι τώρα πολιτική του έχει επιδιώξει να προστατεύσει τις ουγγρικές επιχειρήσεις γι'αυτό και την περασμένη εβδομάδα το ουγγρικό κοινοβούλιο ενέκρινε μια σειρά νέων έμμεσων φόρων που πλήττουν κυρίως τις ξένες εταιρείες. Επιβλήθηκε για παράδειγμα φόρος 6% επί των πωλήσεων για τα μεγάλα ξένα σουπερμάρκετ που έχουν έσοδα πάνω από ένα εκατομμύριο. Πρόκειται για τον λεγόμενο «φόρο Τέσκο», ο οποίος πήρε το όνομά του από την ομώνυμη βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ που υπάρχει και στην Ουγγαρία.

Αναλυτικότερα μπορείτε να πληροφορηθείτε από το παρακάτω άρθρο:

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18651:psilos-oyggaria&catid=37:di-evropi&Itemid=172


Το όνομα και την ύπαρξη του Όρμπαν αγνοούσαμε μέχρι σήμερα. Στο "μέχρι σήμερα" κυριολεκτούμε, μιας και σε μια πρόχειρη πρωϊνή εριήγησή μας στο ίντερνετ πληροφορηθήκαμε το όνομά του και τη "βάναυση πολιτική" του σε ένα άρθρο του προφανώς πολύ προοδευτικού και πολύ ευρωπαίου κυρίου Μ. Μητσού, των ΝΕΩΝ, του Συγκροτήματος Λαμπράκη. Και από τα μέχρι τώρα γεγονότα, ο Όρμπαν δεν δείχνει να αποτελεί μια νερόβραστη περίπτωση ενός χλιαρού Κωστάκη Καραμανλή που φοβάται και τη σκιά του (πόσο μάλιστα να υπερασπιστεί τις επιλογές του ανεξαρτήτως κόστους) αλλά πρόκειται περί ενός δεξιού μεν Πρωθυπουργού που έχει αποφασίσει όμως ότι η επιβίωση της χώρας του γίνεται δυνατή μονάχα έξω από το θανατερό βρόγχο που επιβάλουν τα χρηματιστηριακά μονοπώλια κι η κλίκα Μέρκελ-ΗΠΑ.

Όταν λοιπόν μέσα στην ημέρα πέσαμε στο παραπάνω άρθρο της Iskra, το οποίο αν μη τι άλλο είναι εμπεριστατωμένο μιας και παραθέτει τις συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις του Όρμπαν που εξόργισαν τους πλανητικούς νταβατζήδες, θυμηθήκαμε αυτόματα ότι το όνομα Ορμπάν το είχαμε μόλις(!!!) διαβάσει πριν λίγη ώρα (και για πρώτη φορά) στο άρθρο του κυρίου Μητσού με τίτλο "Ουγγρικός Μεσαίωνας":

http://www.tanea.gr/instanea/cafe-babel/article/5184241/oyggrikos-mesaiwnas/

Κι όσο αφορά στον ούγγρο πρωθυπουργό είναι πολύ λογικό κι αναμενόμενο να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα.
Όμως χάρη στον ιδιαίτερα παρατηρητικό κύριο Μητσό των ΝΕΩΝ, ο οποίος κινητοποιήθηκε να ψεκάσει με χολή τον "σκοταδιστή" Ορμπάν επειδή (όλως τυχαίως φυσικά) έπεσε στην επίσης ιδιαίτερα οξυμένη αντίληψή του ένα "φαλλοκρατικό" βίντεο που διανέμει η ουγγρική κυβέρνηση, καταλάβαμε για ΑΚΟΜΗ μια φορά (σε περίπτωση που δεν είχαμε καταλάβει ΗΔΗ) το πώς λειτουργεί η "παρατηρητική" και ιδίως η "φωταδιστική" δημοσιογραφία στην Ελλάδα, στην Ελλάδα της φαιδράς πορτοκαλέας και του "ανήκωμεν εις την Δύσιν, βρέξει χιονίσει και ο κόσμος να χαλάσει".


Τέλος καλό, όλα καλά:
Κύριε Μιχάλη Μητσέ, των ΝΕΩΝ, μην αγχώνεστε. Στην Δύση, στο ΝΑΤΟ, στο Αμέρικα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανήκουμε μια ζωή. Δεν ήταν ανάγκη να ανατρέξετε στον Όρμπαν προκειμένου να μας βοηθήσετε να το εμπεδώσουμε...

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP