Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Νίκος Μπογιόπουλος

Και η Κατερίνα το χαβά της…
Πάσχει από επιλεκτική μυωπία.
Βλέπει μόνο τους πρώην. Τα «αριστερά»
Ανδρείκελα στο απυρόβλητο,
τα ξεπλένει με τα «πρώην».
Διαβάστε το εύστοχο σχόλιο του
 Ηγγικεν

    Ο κ.Τσίπρας, κατά την παρουσία του Ολαντ στην Αθήνα, μιλώντας για το δικό του, για το «αριστερό» Μνημόνιο, ισχυρίστηκε: 
«Υπογράψαμε συμφωνία και όχι σύμφωνο παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας».
    Η αλήθεια όσον αφορά τι υπέγραψε και τι εφαρμόζει ο κ.Τσίπρας προκύπτει αντικειμενικά.

    Προκύπτει κατ’ αρχάς από τα όσα βιώνουν οι Έλληνες με την εφαρμογή όλων εκείνων που «θα καταργούσε» ο κ.Τσίπρας: ΕΝΦΙΑ, σούρτα φέρτα της τρόικας, «αξιολογήσεις», νέα δάνεια, νέες «ανακεφαλαιοποιήσεις» για τράπεζες, πλειστηριασμοί (και) πρώτης κατοικίας, νέες μειώσεις συντάξεων, νέοι φόροι, νέες περικοπές, νέα «μάλιστα», γιές» και «γιαβόλ» προς «συμμάχους» και «εταίρους». 
    Προκύπτει, όμως, και από μια απλή ανάγνωση του κειμένου που φέρει την υπογραφή του κ.Τσίπρα. Του κειμένου που μετετράπη με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ – μαζί με τις ψήφους και όλων των μνημονιακών πολιτικών δυνάμεων της χώρας - σε υπέρτατο νόμο του κράτους. 
    Σύμφωνα, λοιπόν, με την «συμφωνία» - που κατά τον κ.Τσίπρα δεν είναι «σύμφωνο παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας» - η Ελλάδα και η εκάστοτε κυβέρνησή της υποχρεούνται και συμφωνούν στα ακόλουθα:   
    1) Η πολιτική της κυβέρνησης θα αξιολογείται και θα επικαιροποιείται από την τρόικα σε «τριμηνιαία βάση».
    2) Η κυβέρνηση είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη «να λάβει οποιαδήποτε μέτρα» θα της υποδειχτούν από τους «θεσμούς».
    3) Η κυβέρνηση «δεσμεύεται να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις ενέργειες που αφορούν την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου».
    4) Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι η εφαρμογή της πολιτικής του Μνημονίου θα είναι «συνεχής» και θα διαρκέσει «επί πολλά έτη».
    5) Η κυβέρνηση δεσμεύεται «επίσημα ότι θα ενισχύσει τις προτάσεις της σε ένα σύνολο τομέων που έχουν προσδιοριστεί από τους Θεσμούς (…)».
    6) Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι «το ταμείο (σσ: το λεγόμενο υπερΤΑΥΠΕΔ του ξεπουλήματος) θα διοικείται από τις ελληνικές αρχές υπό την εποπτεία των αρμόδιων ευρωπαϊκών Θεσμών».
    7) Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι «πρέπει να συσκέπτεται και να συμφωνεί με τους Θεσμούς για όλα τα σχέδια νόμου».
    8) Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι κάθε της κίνηση θα είναι «σε συμφωνία με τους Θεσμούς» και ότι για κάθε νόμο θα ζητά την έγκριση της τρόικας «πριν από την οριστικοποίηση και τη νομική έγκρισή τους».   
    Αυτά καταγράφονται μέσα στο Μνημόνιο του κ.Τσίπρα.
    Υπέγραψαν, ψήφισαν και εφαρμόζουν ένα Μνημόνιο που σε κάθε σελίδα του επαναλαμβάνεται μονότονα ότι τα πάντα τελούν υπό την έγκριση της τρόικας. Αλλά αυτοί μιλούν για… αντιαποικιακό Μνημόνιο.
    Έφεραν ένα Μνημόνιο με το οποίο η εγχώρια και η διεθνής ολιγαρχία εντείνουν το καθεστώς της εσωτερικής μπανανίας, αλλά ο κ.Τσίπρας εκτοξεύει αντιολιγαρχικές κορώνες και καμώνεται ότι πρόκειται για Μνημόνιο… εθνικής ανεξαρτησίας.
    Κατέστησαν την επιτροπεία, την εποπτεία, την επιτήρηση και τον εξευτελισμό σε «κανονικότητα», αλλά την ίδια ώρα μιλούν περί εθνικής κυριαρχίας και περί εξόδου από την εποπτεία και την επιτήρηση! 
    Θα πείτε ότι και οι προηγούμενοι για τα ίδια θέματα τα ίδια ψέματα και τα ίδια ανέκδοτα λέγανε. Συμφωνούμε. Η διαφορά είναι ότι σήμερα στο ανέκδοτο περί εθνικής κυριαρχίας, ο «Τοτός» έγινε… «αριστερός».  

ΠΗΓΗ:
http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/348635,To-allo-me-ton-Toto-to-xerete.html


Διαβάστε και 
εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9963

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP