Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Το τσιφτετέλι του κωλοτούμπα


Το τσιφτετέλι του κωλοτούμπα  - Media
ΣΤΑΘΗΣ

«Για μια γκαζόζα, ρε γαμώτο!» είδες τι μπορεί να πάθει το Κοινοβούλιο με την ακατάσχετη ροπή προς το ουρείν ορισμένων βουλευτών που πτύουν εκεί που γλείφουν και γλείφουν εκεί που πτύουν! Κυκλοφορεί και σαλμονέλα.
***
  «Θα μας γαμ@σουν τώρα
ακούστηκε στεντόρεια η φωνή αγνώστου τινός βουλευτή μέσα στην Αίθουσα, καθ’ ην στιγμήν επικρατούσε κοπετός περί τη διαδικασία. Δυστυχώς ο βουλευτής παραμένει «άγνωστος» κι έτσι, αντ’ αυτού, οι δέουσες τιμές θα αποδοθούν (πάλι) στον Άγνωστο Στρατιώτη. Τον έρμο…
***
  Η ασαφής (και… δημιουργική) πλειοψηφία (;) του ΣΥΡΙΖΑ στο Κοινοβούλιο οδηγεί όλο και πιο βαθιά στον εκφυλισμό της πολιτικής ζωής. Πράγμα που αν το είχε συνυπολογίσει ο Αριστοτέλης, όταν έγραφε για τις «παρεκβάσεις από τα πολιτεύματα», πιθανόν να προσέθετε κι ένα κεφάλαιο περί «αποχέτευσης και λυμάτων» – πράγμα που μάλλον θα εξαγρίωνε (με την καλή έννοια) τον κ. Πολάκη.
***
  Όστις (ο εξαγριωθείς) Πολάκης έβρισε πάλι τους δημοσιογράφους (εν σώματι) και τους πέρασε βοθρολύματα δεκατέσσερα και βοθροκάναλα τέσσερα.
(Λέγεται ότι ο βουλευτής που αμόλησε το ηρωικό «θα μας γαμ@σουνε τώρα» εκραύγασε από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ).
  Αδυνατώ να το πιστέψω! Έως τώρα τα εκφυλιστικά φαινόμενα στη Βουλή είχαν να κάνουν με την προεδρική έδρα κι όχι με τα ορεινά και συνήθως αθώα έδρανα! Προκόβουμε.
***
  Ο κ. Ψαριανός απεκάλεσε τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη καραγκιόζη.
***
  Την ίδια ώρα, λειτουργοί της Δικαιοσύνης (βασιλικότεροι του βασιλέως) κλήτευσαν γεωργούς (από τα μπλόκα), χωρίς απολογία, κατ’ ευθείαν στο δικαστήριο – για παρακώλυση συγκοινωνιών. Ενθυμούμαι τον Τσίπρα καβάλα στα τρακτέρ να αγορεύει υπέρ αγροτών – έκανε μια κωλοτούμπα κι έπεσε! Ευτυχώς δεν χτύπησε το κεφάλι του, όπως το χτυπάνε τώρα οι γεωργοί που τον ψήφισαν…
                                            
  «Ετερόκλητες πλειοψηφίες στη Βουλή» (Βούτσης), «ετερόκλητοι όχλοι στους δρόμους» (Τσίπρας), δεν πάμε καλά.
  Κι ορθώνεται (αγριεύεται) το τσουλούφι του κ. Θανάση Παπαχριστόπουλου. Από μόνο του. Δεν το ανακατεύει πια ο ίδιος με το χέρι του, το ανακατεύει η ιστορία.
  Σημαδιακό!
  Να καταφύγουμε στο μαντείο των Δελφών: ρωτάς τον Ζάεφ, σου απαντάει ο Πάιατ! Ρωτάς τον Τσίπρα, σου απαντάει ο Σόρος.
  Έρμε, Αριστοτέλη! Καθόσουν κι έγραφες για τα πολιτεύματα και τις παρεκβάσεις τους – ιδέαν δεν είχες από κοινοβούλια υπό κατοχήν…  



ΠΗΓΗ:
http://www.topontiki.gr/article/307616/tsifteteli-toy-kolotoympa

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP