Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ" - "ΝΕΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ" – ΠΤΩΧΕΥΣΗ

Πηγή:
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/04/blog-post_2330.html
Οι λέξεις από μόνες τους είναι νεκρές, ζωντανεύουν μόνο είτε για να δώσουν είτε για να πάρουν ζωές. Χρησιμοποιούμε σαν τίτλο λέξεις από το νέο λεξιλόγιο που θέλει να επιβάλλει ο συρφετός των εκσυγχρονιστών και αναμορφωτών της Pax Americana.Λέξεις με διφορούμενη παραγωγή εννοιών αλλά με στοχευμένη και πολύ συγκεκριμένη λειτουργική αξία.
Καμιά φορά λυπάμαι που γεννήθηκα στο σταυροδρόμι των εποχών. Η μία εποχή είναι αυτή που διαμόρφωσε τον χαρακτήρα μου, τότε που το άσπρο στη χειρότερη περίπτωση ήθελε λουλάκι για να γίνει λευκό, τότε που όλοι μας προσεγγίζαμε με απλότητα και ευθέως την καθημερινότητα ανάλογα με το πνευματικό υπόστρωμα που είχαμε κληρονομήσει ή επιλέξει ή και τα δυό μαζί.
Η άλλη εποχή ή "Νέα Εποχή" κάποια ήταν "μοιραίο" να διασταυρωθεί με την "παλιά. Οι κάθε λογής επικυρίαρχοι είχαν ήδη μπει στο παγκόσμιο club της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" και τώρα έπρεπε να βγουν στο διεθνές "κουρμπέτι" για να δείξουν ποίος κυβερνά πραγματικά τον πλανήτη.

Για να φτάσουμε λοιπόν στο σήμερα έπρεπε να συμβούν ανατροπές, να έλθουν τα πάνω κάτω που λέει και ο λαός. Όμως άλλο είναι για τον λαό το πάνω και άλλο για εκείνους. Αυτοί που δαιμονοποιήθηκαν και έβαλαν σκοπό της ζωής τους να μας ρίξουν και πάλι στον Άδη, είδαν νωρίς ότι αυτό που είχε από πάνω του ο άνθρωπος-πρόσωπο δεν ήταν οι κοσμικές εξουσίες αλλά το πνεύμα του και ο εν σπέρματι ή εν τη πίστη ευρισκόμενος Λόγος της Αληθείας.

Αυτό που έπρεπε να χτυπηθεί λοιπόν δεν ήταν ο αγώνας αλλά αυτό που δημιουργούσε στον άνθρωπο την διάθεση για αγώνα.

Ο "επαναπροσδιορισμός" της πνευματικότητας σαν αποτέλεσμα, η "νεωτερικότητα" ως μέθοδος και η πτώχευση των κρατών ως μέσο, είναι αυτά που χρησιμοποιούνται κυρίως σήμερα από το σκιώδες μεν, αισθητό όμως δε, διευθυντήριο της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" της Pax Americana και κάθε άλλου συνασπισμένου αντίχριστου σχηματισμού.

Πρόκειται για μια "ιδεολογική πανδημία" που εξαπλώνεται όχι με τον φυσικό τρόπο ενός κανονικού λοιμού αλλά με έναν τρόπο που βασίζεται στην ανατροπή και τον επαναπροσδιορισμό της ανθρώπινης σκέψης.

Ακόμα και αυτές οι αξίες που θεωρούνταν αυτονόητες και λειτουργούσαν σαν μπούσουλας και στήριγμα στην πνευματική ανάπτυξη και έδιναν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο τα ερείσματα για την διεκδίκηση της κοσμικής αλήθειας και της δικαιοσύνης, μέσα σε λίγα χρόνια με την φασιστική και ύπουλη παιδαγωγία των κυβερνητικών σχηματισμών-υπαλλήλων του Soros, της Μπίλντερμπεργκ, του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ της Ε.Ε και όλων των άλλων από το σκυλολόι του Άδη, κατάντησαν άχρηστα και ακατάλληλα "υλικά" για την οικοδόμηση του "νέου κόσμου".

Αυτό που αντιλαμβάνεται όποιος έμεινε αλώβητος από αυτή την μακροχρόνια "παιδαγωγία" είναι ότι είχαμε ένα δάσος πλούσιο σε ποικιλία και αυτό αποψιλώνεται με γοργούς ρυθμούς για να επανασπαρεί με αγκάθια και τριβόλους. Τι να το κάνω αν αυτά τα νέα φυτά θα καρποφορούν ευρώ ή δολάρια τη στιγμή που θα έχει χαθεί η ομορφιά της ποικιλίας και το άρωμα της ελευθερίας;

Μέσα σ΄ αυτόν τον κουρνιαχτό της βίαιης πλύσης εγκεφάλου εισήλθε ο όρος "νεωτερικότητα" ο οποίος ασαφής και αόριστος κατέστη αναγκαία προϋπόθεση για την παραγωγή "ορθής" πολιτικής σκέψης. Αυτή η νέα "ορθή" πολιτική σκέψη θα είναι το αληθινό όπιο των λαών που θα τους ναρκώνει κατάλληλα ώστε να μην αντιδρούν σε τίποτα.

Με αυτή τη σύγχρονη "πνευματικότητα" ο άνθρωπος ναι μεν δεν θα έχει πλέον την αξία του μοναδικού προσώπου αλλά θα είναι ενταγμένος σε ένα "σωφρονιστικό" σύστημα το οποίο αν δεν μπορεί να του εξασφαλίσει το καθημερινό συσσίτιο θα του εγγυηθεί τουλάχιστον μια "πολιτισμένη εξόντωση".

Σε αυτό το Μαλθουσιανό τοπίο (όπως πριν από μέρες το περιέγραφε ο Θύμιος Παπανικολάου) θα επιζήσουν όχι αυτοί που δεν θα αντιδράσουν στο σύστημα αλλά αυτοί που θα έχουν πουλήσει και την ψυχή τους σε αυτό. Επειδή όμως πρέπει να εξασφαλισθεί η απώλεια στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού γι΄αυτό ανασύρονται από τα σκοτάδια οι σατανικώτερες μεθοδεύσεις ντυμένες σε λέξεις καινούργιες που αόριστα και εκ πρώτης όψεως δεν περιγράφουν τίποτα κακό.

Αρνούμαστε να "επαναπροσδιορίσουμε" τη ζωή μας σύμφωνα με τα δόγματα της "Νέας Εποχής" , αρνούμαστε να δεχτούμε παλιές και κακοφορμισμένες ιδεολογίες απλώς επειδή τις έντυσαν με το πανωφόρι της "νεωτερικότητας".

Η μόνη διέξοδος είναι η πνευματική και ουσιαστική αντίσταση σε ό,τι προσπαθεί να ακυρώσει τη ζωή και να την μετατρέψει σε απλή επιβίωση.


Εμείς οι Έλληνες έχουμε τουλάχιστον κοντά μας την πηγή με το καθαρό νερό και δεν έχουμε κανένα λόγο να τρέξουμε στην Ευρώπη ή στην Αμερική για να πιούμε απο τα βρωμόνερα των νεοταξικών αποπάτων.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP