Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Σε όλα τα ΜΜΕ οι ίδιες "κινήσεις". Τυχαίο; Δεν νομίζω!




Απλήρωτοι στην "Απογευματινή", στην "Αυγή", στην "Αυριανή"...

Περικοπές κυριακάτικων στα ΝΕΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ...

Προς μαζικές απολύσεις στο ΕΘΝΟΣ και σε πολλά κανάλια.


Είναι απλώς η οικονομική κρίση όπως θέλουν να λένε τα αφεντικά των ΜΜΕ ή μήπως κάτι περισσότερο;

Κατά τη γνώμη μου αυτές οι αντεργατικές κινήσεις που -διόλου τυχαία- δεν θίγουν τη δημοσιογραφική ελίτ, τις τηλεπερσόνες και τις καθεστωτικές γραφίδες αλλά τον απλό κόσμο της δημοσιογραφικής εργασίας, πέρα από τον περιορισμό του "κόστους" (που για όλους τους καπιταλιστές είναι πάντα περιορισμός του κόστους της εργασίας) έχουν ευρύτερους στόχους.

Την ταχύτατη "προετοιμασία" της κοινής γνώμης για τη σύντομη, μέσα στο καλοκαίρι, επικράτηση του νεο-μεσαίωνα που θα εξαφανίσει όλες τις κατακτήσεις του κόμου της εργασίας στη χώρα μας.

Τη διαμόρφωση, με την εγκαθίδρυση ενός πέπλου φόβου για την επιβίωση στους εργσζόμενους στα ΜΜΕ, ενός ακόμη πιο υποτακτικού στις καπιταλιστικές απαιτήσεις τοπίου.



Ο νεο-μεσαίωνας στα ΜΜΕ είναι το όχημα για την επερχόμενη "εξαφάνιση" και των τελευταίων δημοσιογραφικών προσπαθειών αντίστασης στα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή.

Ακόμη και η προβληματική δημοσιογραφία των τελευταίων ετών θεωρείται από τα ξένα κέντρα και τους πραίτορές τους στην Ελλάδα... επικίνδυνη!

Ακόμη και οι ψηφίδες κριτικής και οι νησίδες ανεξαρτησίας πρέπει να εξοβελιστούν.

Το μέλλον θέλουν να έχει ΜΜΕ χωρίς οποιαδήποτε αναφορά σε κινητοποιήσεις πολιτών -εκτός από τις ελεγχόμενες γνωστών και μη εξαιρετέων ΜΚΟ.

Θέλουν ΜΜΕ χωρίς "δυσάρεστες" αναφορές, έστω και ως απλή καταγραφή, των παραβάσεων και παραβιάσεων στο Αιγαίο ή την ευρύτερη περιοχή.

Θέλουν ΜΜΕ που θα ανοίγουν ούτε χαραμάδα στην πληροφόρηση αλλά θα είναι ολοκληρωτικά αφοσιωμένα στην παραπληροφόρηση.

Έτσι θεωρούν ότι θα περάσουν στη νέα μεταπολίτευση που προφανώς -με τη γνωστή αντιστροφή που ήδη υπηρετούν οι τηλεαστέρες- θα κριθεί... μη δημοκρατική και για αυτό... δημοκρατικότατα θα επιτρέπεται η αναστολή άρθρων του Συντάγματος και οι κυβερνήσεις "προσώπων" που θα εκτελούν πιο ανεμπόδιστα τις εντολές των "ελεγκτών".

Η πειθάρχηση σε αυτήν την κατεύθυνση είναι όρος επιβίωσης όχι για τα ΜΜΕ αλλά για τις τοπικές διευθυντικές ελίτ που ελπίζουν στα κόκαλα που θα τους πετάξουν τα υπερθενικά κέντρα των αποφάσεων.

Με απλά λόγια, θα υποστηρίξουν και την κατοχή της χώρας και τα Τάγματα Ασφαλείας που ήδη συγκροτούνται για να κινηθούν κατά όσων αντιδρούν και τις "εθνικές δυνάμεις" στον "εμφύλιο" πόλεμο κατά του κόσμου της εργασίας.

Το είπαμε και πριν: στόχος τους είναι η επιβίωση των ίδιων και του συστήματός τους μέσα από τα νέα Σχέδια Μάρσαλ που θα μοιράσουν οι νικητές.

Για αυτό όλα τα ΜΜΕ σαν ένας... άνθρωπος, σαν τμήματα ενός... ενιαίου ομίλου, προχωρούν στις ίδιες πάνω κάτω κινήσεις.

Και δεν είναι διόλου τυχαίο ότι την "εξυγίανση" των ΜΜΕ που "πλήττονται από την χρηματοπιστωτική κρίση" την αναλαμβάνουν οι ίδιοι άνθρωποι που διαμόρφωσαν τα εχθρικά για τον κόσμο της εργασίας σημερινά ΜΜΕ.

Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4644

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP