Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Φανταστείτε να βγάλουν και …Πρόεδρο Δημοκρατίας!

ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΠΕΡΑΣ


Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την εκλογή ή μη του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή, η πολιτική ζωή του τόπου ζει ξανά μερικές από τις πιο μελανές σελίδες της ιστορίας της – έστω κι αν αυτές επαναλαμβάνονται ως μια κωμικοτραγική φάρσα.
Απ’ όλα έχει ο μπαξές:

• Εκβιασμούς και πρόκληση σε αποστασία βουλευτών,

των οποίων τα αρμόδια όργανα των κομμάτων τους έχουν ομόφωνα αποφασίσει να ψηφίσουν «όχι» στον οποιονδήποτε Πρόεδρο.

• Καταστροφολογία, απειλές και ψευτοδιλήμματα, για επερχόμενη …«έξοδο από τη ζώνη του ευρώ» αν γίνουν εκλογές και βγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

• «Σημαδεμένες» δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες ο λαός στην πλειοψηφία του «δεν θέλει εκλογές», επειδή, προφανώς, γουστάρει με …χίλια την ανεργία, τη λιτότητα, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, το μπαράζ στυγνής φορολεηλασίας και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που του προσφέρει αφειδώς η σημερινή κυβέρνηση!

• Επιχειρήσεις – καταφανώς υποβολιμαίες και κατευθυνόμενες από ντόπια και ξένα κέντρα – καταβαράθρωσης του Χρηματιστηρίου, απόσυρσης καταθέσεων και έλλειψης ρευστότητας, λες και το χρήμα από τις τράπεζες έρρεε με μορφή καταιγίδας το προηγούμενο διάστημα!

Και ουδείς ξέρει φυσικά ποιο άλλο σχέδιο θα σκαρφιστούν οι νοσηροί εγκέφαλοι των μνημονιακότερων των μνημονίων σαλτιμπάγκων για να μας τρομοκρατήσουν…

Στο μεταξύ, ωστόσο, αποφεύγουν να μας πουν όλοι αυτοί τι θα γίνει αν – παρ’ ελπίδα – τελικά βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συνεχίσει απτόητη η κυβέρνηση να μας σκάβει το λάκκο με τα μέτρα που ήδη έχει συμφωνήσει με την τρόικα των τοκογλύφων δανειστών μας.

Αλλά δεν χρειάζεται καν να μας το πουν. Δύο ειδήσεις του τελευταίου διήμερου, μας προετοιμάζουν για το τι θα επακολουθήσει, έτσι και συνεχίσουν να κυβερνούν τον τόπο οι μαριονέτες των τροϊκανών Σαμαροβενιζέλοι:

ΕΙΔΗΣΗ 1η:

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του – καθόλα μνημονιακού Mega – από τη 1-1-2015 έρχεται «τσεκούρι» στις επικουρικές συντάξεις που ενδέχεται να φτάσει μέχρι και το 8%, αφορά σχεδόν 1.050.000 συνταξιούχους του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής ασφάλισης.

Οι μειώσεις θα αφορούν στα εξής Ταμεία: Ταμείο επικουρικής ασφάλισης ελεύθερων επαγγελματιών, αρτοποιών, πρατηριούχων υγρών καυσίμων, μηχανικών και εργοληπτών δημοσίων έργων, συμβολαιογράφων, δικηγόρων, ιδιοκτητών, συντακτών και υπαλλήλων τύπου, τεχνικών τύπου και ναυτικών.

ΕΙΔΗΣΗ 2η:

Με μια αρνητική έκπληξη έρχονται τις τελευταίες ημέρες αντιμέτωποι οι καθημαγμένοι οφειλέτες του δημοσίου που προχωρούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων – που άλλωστε βρίσκονται υπό την αίρεση της τρόικας – ενώ έχουν επιβληθεί εναντίον τους μέτρα αναγκαστικής είσπραξης όπως είναι οι κατασχέσεις εισοδημάτων.

Διαπιστώνουν ότι ενώ ρύθμισαν τις οφειλές τους, οι κατασχέσεις δεν αίρονται καθώς υπάρχει πρόβλεψη στις διατάξεις της ρύθμισης των 100 δόσεων ότι για να αρθεί η κατάσχεση θα πρέπει να εξοφληθεί το 50% της οφειλής.

Ας δούμε το παραπάνω με ένα παράδειγμα. Ένας φορολογούμενος χρωστάει στην εφορία 10.000 ευρώ και έχει επιβληθεί σε βάρος του κατάσχεση εισοδήματος από την εκμίσθωση ενός ακινήτου ύψους 500 ευρώ μηνιαίως. Ο ίδιος προχώρησε στη ρύθμιση της οφειλής του με 100 δόσεις και καλείται κάθε μήνα να καταβάλει 130 ευρώ (μαζί με τους τόκους). Θα συνεχίσει να του παρακρατείται και το εισόδημα από το ενοίκιο μέχρι το ποσό της οφειλής να μειωθεί κάτω από τα 5.000 ευρώ. Μάλιστα, για να παραμείνει στη ρύθμιση των 100 δόσεων θα πρέπει εφεξής να είναι συνεπής σε όλες τις φορολογικές του υποχρεώσεις (πχ. πληρωμή ΕΝΦΙΑ, φόρου εισοδήματος κ.λπ.).

Κι όλα αυτά πριν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Φανταστείτε πόσο θα ξεσαλώσουν, κυβέρνηση, τρόικα, τράπεζες, ΕΕ και «αγορές», αν εκλεγεί. Μαύρο φίδι που μας έφαγε…

www.imerodromos.gr

Το πήραμε από εδώ:
http://www.klassikoperiptosi.blogspot.gr/2014/12/blog-post_84.html


 Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9507

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP