Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Για ποια... Δημοκρατία ομιλούνε;

Του Δημήτρη Τσιμούρα

Αυτοί που μας οδήγησαν ως εδώ απ' τη μία δείχνουν πως δεν καταλαβαίνουν σε ποιο σημείο μας έχουν φτάσει,
και απ' την άλλη... αγανακτούν, γιατί, όπως ισχυρίζονται, μια ετερόκλητη μειοψηφία φρενάρει το έργο τους!


Βέβαια, ξεχνούν και παραβλέπουν με ποιο τρόπο έχουν "εκλεγεί", παραβλέπουν πώς διαχειρίστηκαν την εξουσία εδώ και 2,5 χρόνια, που βρέθηκαν στον κυβερνητικό θώκο, παραβλέπουν πώς... "νομοθετούσαν" ή πώς παρέκαμπταν κι αυτήν τη Βουλή , με τις δεκάδες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, για τις πιο σοβαρές αποφάσεις, παραβλέπουν ότι υπήρξαν τυφλά όργανα των ξένων προστατών, θέλουν να παραβλέπουν το μεγάλο τους επίτευγμα, την υπερσυγκέντρωση του πλούτου σε ελάχιστα χέρια από τη μία και την ταχεία φτωχοποίηση σχεδόν ενός ολόκληρου λαού από την άλλη, και μάλιστα στο όνομα της σωτηρίας του!

Φαίνεται ότι χρειάζεται να τους θυμίσουμε όχι μόνο τις συνθήκες τρομοκρατίας, παραπληροφόρησης, ψεύδους και εκβιασμού, μέσα στις οποίες έχουν εκλεγεί, όχι μόνο τις ωμές παρεμβάσεις του ξένου παράγοντα, έξω από κάθε έννοια υποτυπώδους δημοκρατίας και εθνικής κυριαρχίας, αλλά και τις ψήφους που... δεν πήραν στις εκλογές του '12 σχηματίζοντας όμως, ελέω υψηλών προστατών, κυβέρνηση!



Ας τους θυμίσουμε λοιπόν ότι το ΠΑΣΟΚ, ο δεύτερος τη τάξει εταίρος, που το '09 κέρδισε τις εκλογές με το παραπλανητικό σύνθημα "λεφτά υπάρχουν", λόγω της βάρβαρης πολιτικής του αλλά και της παράδοσης στη συνέχεια της χώρας στους δανειστές μέσω των μνημονίων, αποδοκιμάστηκε από το εκλογικό σώμα, χάνοντας μέσα σε δύο περίπου χρόνια το 31% του ποσοστού του και πάνω από 2.200.000 ψηφοφόρους!!!

Να τους θυμίσουμε ότι ποτέ άλλοτε κυβερνητικό κόμμα δεν έπαθε τέτοια εκλογική πανωλεθρία! Οι ψήφοι του στις εκλογές του Ιουνίου του '12 ήταν μόλις 755.000, ενώ το ποσοστό του μόλις ξεπερνούσε το 12%! Και όμως, το εν λόγω κόμμα έφτασε να συγκυβερνά μέχρι και σήμερα!

Ας τους θυμίσουμε επίσης ότι η ΝΔ, λόγω της εκλογικής της πανωλεθρίας από το ΠΑΣΟΚ το '09, υπέστη τη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία της, παίρνοντας ποσοστό μόλις 33,37%, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί ο πρόεδρός της Κ. Καραμανλής, ο νεότερος.

Ενώ στις εκλογές του Μάη του '12, επειδή ανέλαβε, μαζί με το... "αντίπαλο" ΠΑΣΟΚ, να προχωρήσει την πολιτική με την οποία υποτίθεται ότι διαφωνούσε, λέγοντας ψέματα στον ελληνικό λαό, το ποσοστό της δεν έφτασε ούτε στο 19%!!! Τον Ιούνιο πάλι του'12, μέσα από τις γνωστές συνθήκες εκβιασμού της ψήφου, πήρε μόλις 1.825.000 ψήφους, 470.000 λιγότερες από αυτές της εκλογικής της συντριβής του '09, και όμως αυτό το εξευτελιστικό εκλογικό αποτέλεσμα παρουσιάστηκε απ' όλο το μηχανισμό του κατεστημένου ως μεγάλη... "νίκη"!

Έτσι, ενώ συνολικά τα δύο κόμματα που συγκυβερνούν μέχρι και σήμερα στις εκλογές του '12 έχασαν πάνω από 2.700.000 ψηφοφόρους, σε σχέση μ αυτές του '09, αντί να εξαφανιστούν από προσώπου γης, λόγω της ηχηρής αποδοκιμασίας που δέχτηκαν από τον ελληνικό λαό, σχημάτισαν κυβέρνηση δίνοντας την εντύπωση ότι... απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη του! Φαίνεται ότι ίσχυσε και στην πολιτική ο γνωστός κανόνας των μαθηματικών, ότι δυο αρνήσεις μας κάνουν μια... κατάφαση!

Και όχι μόνο αυτό! Σήμερα πολλοί απ' αυτούς, που τότε για δικούς τους λόγους τούς ψήφισαν, από τη μέχρι τώρα κυβερνητική πορεία δεν θέλουν να τους δουν ούτε ζωγραφιστούς. Παρ' όλα αυτά, οι κυβερνώντες, με περισσό θράσος και προκλητικότητα, διερμηνεύουν τη "θέληση" του ελληνικού λαού, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι δεν θέλει εκλογές, άρα... θέλει τη συνέχιση της πολιτικής τους, για να... "σωθεί"! Και παρά τη "θέληση" του λαού, ετερόκλητες μειοψηφίες φρενάρουν το έργο τους!

"Δυστυχώς μία μειοψηφία 132 βουλευτών, μέσα στους οποίους συναθροίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή, σέρνουν τη χώρα σε εκλογές", είπε χαρακτηριστικά ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς! Όμως τι θα έλεγε, αν οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής, που είναι γνωστό μέσα σε ποιες συνθήκες ανδρώθηκε, καθώς και ποιοι ήταν οι δημιουργοί αυτών των συνθηκών, ήταν θετικές και άλλαζαν στην ουσία το αποτέλεσμα;

Φτηνά τεχνάσματα που αναπαράγονται και από τους απερχόμενους κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι γνωρίζουν πλέον ότι είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο για τους περισσότερους να επανεκλεγούν. Είναι και η επόμενη μέρα που τους τρομάζει!

Όλοι αυτοί σήμερα, με το θράσος μικρών, δειλών, αλλά και επικίνδυνων ανθρώπων, που φαίνεται ότι δεν κατάλαβαν ότι ανήκουν σε μια κατηγορία αναλώσιμων, συνεχίζουν να κινδυνολογούν, να ψεύδονται, να αποπροσανατολίζουν, να απειλούν, να τρομοκρατούν, να παρουσιάζονται ως οι μοναδικοί σωτήρες! Και πάλι φυσικά στο όνομα της Δημοκρατίας!

Ποιοι; Αυτοί που ευθύνονται για την τραγωδία που βιώνει σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία του λαού.

Αυτοί που έδωσαν τα λεφτά του στους τραπεζίτες, αυτοί που ξεπούλησαν τη δημόσια περιουσία, αυτοί που λήστεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία, αυτοί που δρομολόγησαν την αρπαγή της περιουσίας του λαού, για να μας κάνουν... ευρωπαίους, αυτοί που δημιούργησαν μηχανισμούς, ώστε... "νόμιμα" ο πλούτος να συγκεντρώνεται σε ελάχιστα χέρια, αυτοί που μας έχουν στερήσει τα πάντα, αυτοί που παρέδωσαν τη χώρα στους ξένους, αυτοί που αποδοκιμάστηκαν από την ψήφο του λαού τώρα ζητούν και ρέστα!

Αυτοί και σήμερα ακόμα έχουν το θράσος να μιλούν για δημοκρατία! Λόγια χωρίς αποδέκτες πλέον! Ο ρόγχος του πολιτικού τους θανάτου!

ΠΗΓΗ:
http://faretra.info/index.php/arthografia/2561-arthrografia-tsimouras-gia-poia-dimokratia


 Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9537

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP