Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

AVE Ομπάμα! Απαγορεύσαμε τις διαδηλώσεις για την επίσκεψή σου



ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ, ΠΟΥ ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΣΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΙΝΤΟΝ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ
Σε μια χειρονομία δουλοπρέπειας απέναντι στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση Τσίπρα απαγόρευσε ουσιαστικά τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας το διήμερο της επίσκεψης Ομπάμα.


Ο χάρτης της απαγορευμένης, για τους διαδηλωτές, ζώνης που ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ είναι ακριβές αντίγραφο εκείνου που είχε ισχύσει κατά την επίσκεψη Κλίντον, το 1999, όταν η κυβέρνηση Σημίτη αντιμετώπισε τους διαδηλωτές με ωμή καταστολή.

Η απαγόρευση συγκεντρώσεων δεν καλύπτει μόνο τα σημεία που πρόκειται να επισκεφθεί ο Αμερικανός πρόεδρος (Προεδρία Δημοκρατίας, Μέγαρο Μαξίμου, Ίδρυμα Νιάρχου) και τους δρόμους που θα διανύσει, αλλά περιλαμβάνει ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας, συμπεριλαμβανομένης της Βουλής και της αμερικανικής πρεσβείας.

Η απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, μέσα στον τριήμερο γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αποτελεί πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα του ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να επαίρεται ότι, απ' όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις μετά τη χούντα, είναι εκείνη που συνέβαλε όσο καμία άλλη στην προσπάθεια να καμφθούν τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του ελληνικού λαού και να εξαγνιστεί ο αμερικανικός παράγοντας.

Προκαλούν πραγματική αποστροφή οι δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων και οι τοποθετήσεις του φιλοκυβρνητικού Τύπου που εμφανίζουν τον Ομπάμα, αυτόν τον “δολοφόνο με αγγελικό πρόσωπο”, περίπου σαν περιστερά της ειρήνης και “σωτήρα” της Ελλάδας.

Μαζί με τον Κ. Σημίτη, ο Αλ. Τσίπρας έβαλε τα γυαλιά στους παραδοσιακά ατλαντικούς ηγέτες της ΝΔ.

Επί της ουσίας της επίσκεψης,
οι προσδοκίες που καλλιεργεί η κυβέρνηση είναι σκέτος “σανός” προς κατανάλωση από τα αφελέστερα υποζύγια του ατλαντισμού.

Για το καυτό πρόβλημα του χρέους, ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει να μας προσφέρει παρά ρητορικές πομφόλυγες, καθώς το θέμα εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τους Γερμανούς, άντε και τους Γάλλους, ενώ ο επισκέπτης μας ετοιμάζεται να παραδώσει τη σκυτάλη στον (μεταξύ των άλλων, γερμανικής καταγωγής) Ντόναλντ Τραμπ.

Το μεγάλο ερώτημα δεν είναι “τι θα πάρουμε” από τον Μπαράκ Ομπάμα (αυτό, λίγο πολύ, το ξέρουμε), αλλά τι θα μας ζητήσει και τι θα του δώσει η κυβέρνηση Τσίπρα.


Στο οικονομικό πεδίο,
πέραν του πλιάτσικου των ιδιωτικοποιήσεων, που ασφαλώς ενδιαφέρει και τα αμερικανικά κεφάλαια, το ΔΝΤ, όπου οι Αμερικανοί ασκούν καθοριστική επιρροή, είναι εκείνο που ζητάει επίμονα περαιτέρω ακρωτηριασμό συντάξεων με άμεση κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, ομαδικές απολύσεις και αντισυνδικαλιστική νομοθεσία.

Στα εξωτερικά θέματα,
αν κρίνουμε από ρεπορτάζ του αστικού Τύπου, θα πιέσει για μια “λύση” του Κυπριακού στα πρότυπα του σχεδίου Ανάν, για νέες διευκολύνσεις στις αμερικανικές επιδρομές στη Μ. Ανατολή, κυρίως με πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών και για ευθυγράμμιση με την αμερικανική γραμμή στις κυρώσεις έναντι της Ρωσίας.

Με δυο λόγια, ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει να μας προσφέρει παρά δηλητηριασμένα φρούτα, εμπλέκοντας βαθύτερα την Ελλάδα στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς στην περιοχή μας.

Ως εκπρόσωπος της πιο φονικής, πολεμικής μηχανής του πλανήτη, ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ανεπιθύμητος σ' αυτή τη χώρα, που έχει υποφέρει τα πάνδεινα, στη νεώτερη ιστορία της, από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Αυτό θα διαδηλώσουν οι δημοκρατικοί πολίτες το ερχόμενο διήμερο, σπάζοντας τον κλοιό των αστυνομικών απαγορεύσεων.

Α.Θ.
Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016


ΠΗΓΗ:
http://www.iskra.gr/

 Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10366

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP