Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ – Η επερχόμενη συντριβή της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης

 '"

       «Η ιστορία επαναλαμβάνεται την μια φορά σαν τραγωδία και την δεύτερη φορά σαν φάρσα».Karl Marx

 

  

 

 Ηλία       Παπαναστασίου

 

  

 

 

  

 

 

 

Μετα τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ και την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη σαν προέδρου του ΚΙΝΑΛ δημοσιευθήκαν πέντε σφυγμομετρήσεις που δίνουν διαφορά με την ΝΔ από 10% έως 14% με τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο να μην κερδίζει σε ένα εξαιρετικά δυσμενές για τους κυβερνώντες πολιτικό κλίμα αλλά αντίθετα να βλέπει τα ποσοστά του όχι απλώς να είναι στάσιμα αλλά να μειώνονται και στις μισές δημοσκοπήσεις να πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ στο 19–19,5% και γενικότερα να κυμαίνεται μεταξύ 19% και 23%. Περίπου 35–40% κάτω από το ποσοστό του το 2019 που ήταν 31,5%.

  

 



Το βασικότερο όμως των δημοσκοπήσεων είναι η πολύ σημαντική άνοδος του ΚΙΝΑΛ που εκτοξεύεται σε διψήφια πλέον ποσοστά μεταξύ 11% και 15%, μειώνοντας την αναλογία μεταξύ ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ από 1 προς 4 σε 1 προς 2. Μια εκτόξευση που είναι απότοκος τριών αιτιών:

 


 

 

 

(α) Της απογοήτευσης και αποστροφής πολλών ΠΑΣΟΚΩΝ ψηφοφόρων που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και σταδιακά παρατηρείται μια επάνοδός τους στη φυσική τους «κοιτίδα» –ΠΑΣΟΚ – λόγω της ανανέωσης της ηγεσίας του.

 


 

(β) Των μεγάλων προσδοκιών που έχει συγκεντρώσει στο πρόσωπό του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 


 

(γ) Της μεγάλης διασποράς αλλά και του «ιστορικού κεκτημένου» του ονόματος «ΠΑΣΟΚ». Όπως ανέφερε ο εκλογικός αναλυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της MRB Μαύρος « Περίπου το 60% του ελληνικού λαού έχει ψηφίσει στη ζωή του μια φορά – τουλάχιστον – το ΠΑΣΟΚ».

 


 

Προσθέτοντας και την αρνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε τον σημαντικότερο λόγο εγκατάλειψής του από τους ψηφοφόρους και μάλιστα με επιταχυνόμενο ρυθμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βαρύ Ποινικό Μητρώο στη Κυβερνητική του θητεία για να παριστάνει την «αθώα περιστερά». Έκοψε το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους, μείωσε τις συντάξεις με τον νόμο Κατρούγκαλου, καθήλωσε τους μισθούς, πετσόκοψε φορολογικά την μεσαία τάξη με την φορολογία, υπέγραψε μέχρι το 2060 (!) υποχρέωση ελλειμάτων μέχρι το 2,2%, υποθήκευσε στο ΤΑΙΠΕΔ αρχαιότητες και δημόσια περιουσία περίπου 10.000 κτιρίων για 99 χρόνιαά έως το 2115, «εξόντωσε» τις επενδύσεις και το επενδυτικό κύμα γενικότερα, πάγωσε μεγάλες επενδύσεις που θα κατοχύρωναν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, καθήλωσε στο μηδέν οποιοδήποτε εξοπλιστικό πρόγραμμα για μια πενταετία, αφήνοντας την Ελλάδα ουσιαστικά άοπλη και απροετοίμαστη απέναντι στον επιθετικό γείτονα που είναι η Τουρκία, έκανε υπονομευτικές και προβοκατόρικες διαδηλώσεις σε βάρος της χώρας όταν ο Ερντογάν έστελνε χιλιάδες λαθρομετανάστες στον Έβρο (Μάρτης 2020) ο δε Τσίπρας υπήρξε όψιμος θαυμαστής του Τράμπ και delivery boy του Ερντογάν όταν ήλθε στην Ελλάδα. Σπίλωσε τους πολιτικούς του αντίπαλους με άθλιο τρόπο, προσπάθησε να χειραγωγήσει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με απάτες ενός δήθεν «μεγαλοεπενδυτή» (Καλογρίτσας), διέσπειρε σε όλη την ελληνική κοινωνία ένα διάχυτο κλίμα εμπάθειας, τοξικότητας και ιδεολογικού δηλητήριου. Μόλυνε τους πάντες και τα πάντα !

 


 

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, εν μέσω πανδημίας, τήρησε την γνωστή δόλια και κουτοπόνηρη στάση του Λούμπεν χυδαιομικροαστού χαϊδεύοντας και τους μεν και τους δε, λειτουργώντας πάντα σαν δόλιος υπονομευτής, συνειδητός σαμποταριστής και πολιτικός μπαχαλάκιας. Αφού διέσπειρε τον Κορωνοϊό με διαδηλώσεις υπέρ του Κουφοντίνα και κατά του Νομοσχέδιου για τα ΑΕΙ, προπαγάνδισε την αμφιβολία, την αμφισβήτηση και την υπονόμευση δια μέσου του αρχηγού του, λέγοντας πως «Δεν υπάρχει εμβόλιο», «Ξεσκαρτάρετε τα εμβόλια», «Αναλαμβάνω την ευθύνη για την διασπορά μέσω των διαδηλώσεων» και πρόσφατα – συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό– κραύγασε «Ζητώ από τους Έλληνες πολίτες να εφαρμόσουν το Σύνταγμα» κλείνοντας το μάτι στους λεγομένους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και οι οποίοι με ανάλογη ανάρτηση απάντησαν θετικά ! Την ίδια ώρα – υποκριτικά– μιλάει θετικά για τους εμβολιασμούς αφήνοντας όμως το πρωτοπαλίκαρόο του, τον κρητικό ψευτόμαγκα από τα Σφακιά, τον Πολάκη, να «ξερνάει» αντι–εμβολιαστική χολή.

 


 

 Εάν δεν ήταν ένας κλασικός πολιτικός απατεώνας και ένας διπολικός Λούμπεν μικροαστός όπως όλοι οι Λούμπεν, θα έπρεπε να ξεκαθαρίσει απλά και ξάστερα την θέση του, είτε με τους εμβολιασμένους είτε με τους αντι–εμβολιαστές. Ξεχνά πως πατώντας σε δυο βάρκες, με μαθηματική ακρίβεια θα πέσει στη θάλασσα.

 


 

Έχοντας όλα αυτά υπόψη, το ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να κινηθεί υπεύθυνα και να αποδομήσει συστηματικά τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος βρίσκεται σε πανικό και ήδη ακούγονται οι ολοφυρμοί για το επερχόμενο τέλος και την αναπόφευκτη εξαΰλωση και εκλογική του συντριβή. Εννοείται πως η εκλογική και πολιτική εξαΰλωση του ΣΥΡΙΖΑ θα βοηθήσει σε εξαιρετικό βαθμό την αναγέννηση της ελληνικής Αριστεράς και η οποία στην σημερινή της κατάσταση μόνο οίκτο προκαλεί. Και δεν μιλάμε μόνο για το τσίρκο των αριστεριστών αλλά και για το θλιβερό ΚΚΕ που κατάντησε θρησκευτική σέκτα του Μεσαίωνα, αποκομμένο σε μεγάλο βαθμό από την εργατική τάξη στο όνομα της οποίας ομνύει καθημερινά το «πιστεύω» του και μετατρέποντας την μαρξιστική θεωρία σε Παλαιά Διαθήκη ! Λυπούμαστε αλλά αυτή η δήθεν «αριστερά» πρέπει να φύγει από το προσκήνιο της Ιστορίας ο δε άθλιος ΣΥΡΙΖΑ με τον γνωστό πολιτικό απατεώνα σαν αρχηγό του να εξαφανιστεί από προσώπου γης. Και το καθήκον πέφτει σε μεγάλο βαθμό στους ώμους του σημερινού ΚΙΝΑΛ και του αρχηγού του. Ας το έχουν υπόψη τους.

 


 

Γιατί όπως έγραψε στην «18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη» ο Καρλ Μαρξ «Η ιστορία επαναλαμβάνεται την μια φορά σαν τραγωδία και την δεύτερη φορά σαν φάρσα». Η φάρσα αντιπροσωπεύει τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Λούμπεν που αντιπροσωπεύει, και ο οποίος λειτουργεί σπασμωδικά, ψυχοπαθολογικά και με υστερικό τρόπο, θυμίζοντας αλεπού που πιάστηκε στην παγίδα του κυνηγού.

 


 

 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP