Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ



Η φωτογραφία είναι από το http://www.boston.com/bigpicture/2010/06/caught_in_the_oil.html
και ο τίτλος του θέματος, σε παραλλαγή, λήφθηκε από το ιστολόγιο http://orthodoxi-pisti.blogspot.com/2010/06/blog-post_4344.html

Στον κόλπο του Μεξικού συμβαίνει αυτή τη στιγμή η χειρότερη οικολογική καταστροφή. Όλοι αυτοί που μας συνιστούσαν την "πράσινη ανάπτυξη", καλούνται να διαθέσουν τώρα τα "πράσινα" κεφάλαια για να μπορέσουν να περισώσουν ό,τι αμετάκλητα και αναπόδραστα, επιφέρει η Νέμεσις. Η ακόρεστη πλεονεξία της άντλησης των φυσικών πόρων, ο διεθνής εμπαιγμός της παγκόσμιας κοινής γνώμης και η απροκάλυπτη πλέον οικονομική καταδυνάστευση των ανίσχυρων λαών, δεν μπορούν να μένουν ατιμώρητα εις το διηνεκές. 


Η ιμπεριαλιστική υπερδύναμη των ΗΠΑ και οι κομπάρσοι της, μπορεί να αισθάνεται ασφαλής με τα πανίσχυρα οπλικά της συστήματα, αλλά δεν μπορεί να αποφύγει το οικτρό τέλος που την περιμένει. Το πανίσχυρο έθνος της, στήθηκε πάνω σε μια ανείπωτη ανθρωποσφαγή. Εξολόθρευσε ένα γηγενή πληθυσμό με την υπεροχή των όπλων που διέθετε και συνεχίζει να διαπράττει σε άλλοτε μεγαλύτερη και άλλοτε μικρότερη έκταση, παρόμοια και χειρότερα ολοκαυτώματα. Πάνω σ΄ αυτά οικοδομεί τον εγκληματικό σχεδιασμό της για μια παγκόσμια κυριαρχία : Την αυτοκρατορία του εγκλήματος.

Ως να μην έφθαναν οι χιλιάδες των Ιαπώνων που εξολοθρεύτηκαν δια μιάς με την ρίψη των ατομικών βομβών που διέθετε. Ως να μην έφθαναν οι χιλιάδες Βιετναμέζοι που εξοντώθηκαν για να διασφαλίσει στρατηγικά πλεονεκτήματα έναντι μελλοντικών εχθρών της. Ως να μην έφθαναν οι εκατόμβες των νεκρών από τα εντεταλμένα ανδρείκελα εξουσίας που εγκαθιστούσε στις χώρες - συμμάχους της. Ως να μην έφθαναν οι αμέτρητες εμφύλιες ανθρωποσφαγές που η ίδια υποκινούσε.

Δεν της έφθαναν όλα αυτά. Είχε το θράσος να παραπλανά την κοινή γνώμη δικαιολογώντας την διάλυση μιας χώρας (Ιράκ, Σερβία) εμφανίζοντας έναν δικτάτορα (Σαντάμ Χουσεΐν, Μιλόσεβιτς) σαν αδίστακτο εγκληματία. Ουσιαστικά επρόκειτο για δικό της δημιούργημα και ο σφετεριστής του ρόλου έπρεπε να εξοντωθεί. Μαζί με αυτούς χάθηκαν και χιλιάδες άλλοι.

Όταν είχε αρχίσει η πρώτη πολεμική αναμέτρηση με το Ιράκ, ο αποκλειθείς και Πόλεμος του Κόλπου, τα μέσα συνεργασίας του εγκλήματος (ΜΜΕ) επιδόθηκαν στο συνηθισμένο παραπλανητικό τους ρόλο. Ο δικτάτορας του Ιράκ, στερούμενος οικολογικής ευαισθησίας, χρησιμοποιούσε σαν αμυντικό όπλο τις πετρελαιοπηγές : Τους έβαζε φωτιά και έριχνε το πετρέλαιο στη θάλασσα.

Τα φωτογραφικά στούντιο πήραν την εντολή να φτιάξουν φωτογραφίες για να μας δείξουν το μέγεθος του διαπραττόμενου εγκλήματος. Πασάλειψαν ένα κορμοράνο με πετρέλεαιο, τον έστησαν με φόντο τη θάλασσα και τον έδειξαν στο παγκόσμιο τηλεοπτικό κοινό. Ο ασυνείδητος οικολογικά δικτάτορας δεν εξόντωνε μόνο τους αντιπάλους του, ήταν και δολοφόνος της φύσης.

Τώρα όμως οι πραγματικοί δολοφόνοι στέκονται αμήχανοι μπροστά σ΄ αυτό που βλέπουν. Τότε ήταν το φωτογραφικό στούντιο με τον κορμοράνο, τώρα είναι οι live δορυφορικές λήψεις και οι φωτογραφίες τύπου "decisive moment". Όπως η ανωτέρω. Ο βουτηγμένος στο "crude oil" πελεκάνος σε μια ύστατη στιγμή να πετάξει δεν είναι πραγματικότητα εικονική. Είναι πέρα ως πέρα αληθινή.

Σε λίγο, θα ζωντανέψουν οι χιλιάδες, οι αμέτρητοι νεκροί, τους οποίους η αυτοκρατορία του εγκλήματος εξολόθρευσε πραγματικά, τρέφοντας με ωραιοποιημένα εικονικά ψεύδη το κινηματογραφικό και τηλεοπτικό παγκόσμιο κοινό.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP