Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Το ΒΗΜΑ, το "συνταγματικό τόξο" και η αριστερά

Νέος ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ
"Συνταγματικό τόξο"
 

Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε στο κτίριο της Παλιάς Βουλής παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου του ΔΟΛ και του Βήματος Νίκου Χασαπόπουλου "Η Χρυσή αυγή, η ιστορία, τα πρόσωπα και η αλήθεια" με συντονιστή μάλιστα της συζήτησης τον διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού ''βήμα fm'' Βασίλη Χιώτη.
Στο πάνελ των ομιλητών εκπρόσωποι όλων των κομμάτων του "συνταγματικού τόξου" πλην των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Δεν έχουμε διαβάσει το βιβλίο και ούτε πρόκειται για να πούμε και την αλήθεια, σίγουρα κάποιες αλήθειες θα περιέχει δεν είναι και δύσκολο να αποδείξεις το τι εστί Χρυσή Αυγή, έχουν δημοσιευθεί εκατοντάδες κείμενα πάνω σε αυτό σίγουρα καλύτερα από του δημοσιογράφου του Βήματος που θα μένει μόνο στην επιφάνεια.

Γιατί ένας βασικός ρόλος της Χρυσής Αυγής σαν προβοκάτορας του συστήματος είναι να δίνει πάτημα ακόμα και στον Βενιζέλο να παριστάνει τον δημοκράτη (ήταν και αυτός καλεσμένος στην εκδήλωση δεν παρέστη λόγω υποχρεώσεων).

Η ουσία φυσικά δεν είναι το πόσο καλό είναι ή όχι το βιβλίο του Χασαπόπουλου αλλά ότι και αυτό το βιβλίο και η εκδήλωση για την παρουσίαση του, αποτελούν συνέχεια της λογικής και ρητορικής που αναπτύσσει εδώ και πολύ καιρό το ΔΟΛ αλλά και άλλα καθεστωτικά ΜΜΕ και που είναι και επίσημο δόγμα της ΕΕ αλλά και της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης.

Αυτή η λογική είναι απλή: φασισμός δεν είναι τα μνημόνια, η ΕΕ, το ευρώ ή χάος, οι επιστρατεύσεις των απεργών, το κουρέλιασμα ακόμα και του αστικού συντάγματος, τα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της τρόικας και της τρικομματικής, οι χιλιάδες αυτοκτονίες, η μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους και τόσα άλλα που μπορούμε να αναφέρουμε, αλλά φασισμός είναι η Χρυσή Αυγή και ο "εξτρεμισμός" των άκρων, η γνωστή θεωρία των άκρων την οποία έρχεται να επικυρώσει νομικά και το περίφημο "αντιρατσιστικό".

Το ευρωκοινοβούλιο έχει ψηφίσει δεκάδες ψηφίσματα σε αυτό το πνεύμα εδώ και χρόνια και ανάλογα έχουν ψηφιστεί σε πολλές χώρες της ΕΕ. Το επιστέγασμα της θεωρίας των άκρων είναι η ταύτιση φασισμού - κομμουνισμού άποψη που και με τη βούλα ασπάζεται η ΕΕ.

Φυσικά το ΔΟΛ είναι κραγμένη περίπτωση πλέον και στους πιο αφελείς, αποτελεί τη φωνή του καθεστώτος. Λογικό είναι να προσπαθεί να βρει δημοκρατικά άλλοθι και να προσπαθεί να ξεπλύνει το μνημονιακό πολιτικό προσωπικό.

Το ζήτημα είναι ότι αυτή την προσπάθεια επικύρωσαν με την παρουσία τους τα κόμματα της αριστεράς δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι δυστυχώς είναι πλήρως ενσωματωμένα και ενταγμένα στο σύστημα.


Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχε και κάτι άλλο πολύ κραυγαλέο που άγγιξε τα όρια του γελοίου. Γιατί ως εκπρόσωπος της Ν.Δ ήταν ομιλητής και ο Μάκης Βορίδης.

Ακόμα και για τους αριστερούς που δεν συμφωνούν με την δική μας ανάλυση για το ποιός είναι ο σύγχρονος φασισμός δεν φαντάζομαι να τους άρεσε ο κοινός "αντιφασιστικός" αγώνας Παπαδημούλη-Λιάννας με τον άλλοτε τσεκουροφόρο πρόεδρο της χουντικής νεολαίας που διαδέχθηκε μάλιστα στην συγκεκριμένη θέση τον Μιχαλολιάκο.

Ακόμα και σήμερα που πλέον φοράει κουστούμια και δεν κουβαλάει τσεκούρια έχει δηλώσει ότι δεν μετανιώνει για την τότε δράση του ως "ακτιβιστή της δεξιάς".

Εδώ φυσικά πρέπει να πούμε ότι τα χειρότερα ο Βορίδης τα έχει κάνει από τότε που έγινε μέλος της κυβέρνησης και υπουργός και όχι όταν ήταν ένας τραμπούκος της παρακρατικής δεξιάς.


Η ενσωμάτωση στο καθεστώς οδηγεί πάντα σε αντιδραστικό κατήφορο. Αλλά η παρουσία του Βορίδη είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα. Γιατί όταν κάθεσαι σε κοινό πάνελ και μάλιστα με διοργανωτή το ΒΗΜΑ, με την τρικομματική κυβέρνηση των μνημονίων και μιλάς μαζί τους για το φασισμό και τη Χρυσή Αυγή τους κολλάς δημοκρατικά ένσημα και έρχεσαι στις θεωρίες Βενιζέλου και ΔΗΜΑΡ περί ''συνταγματικού τόξου''.

Παράλληλα αποπροσανατολίζεις ανάγοντας σε υπαριθμόν ένα κίνδυνο και εχθρό τη Χρυσή Αυγή πετυχαίνοντας και τα αντίθετα αποτελέσματα διαφημίζοντας την ως αντισυστημική, ενώ οι κύριοι υπεύθυνοι της ανόδου της (πέραν από τις ευθύνες της αριστεράς) βρίσκονται δίπλα σου.

Τι άλλο πρέπει να κάνουν τα τρία κόμματα της κυβέρνησης ώστε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ να ρίξουν κάθε γέφυρα και να μην τους δίνουν άλλοθι να αυτό-προβάλλονται ως υπερασπιστές της δημοκρατίας;

Αν φυσικά όμως δεν ήθελαν να δίνουν τέτοια άλλοθι θα είχαν προ πολλού αποχωρήσει και από το κατοχικό κοινοβούλιο ντεκόρ όπου το «συνταγματικό τόξο» έχει κάνει κουρελόπανο ακόμα και το αστικό σύνταγμα.

Επίσης οι δύο τηλεμαϊντανοί της ''αριστεράς'' έδωσαν άλλοθι δημοκρατίας και στο ΒΗΜΑ και γενικά στο ΔΟΛ.


Ξέχασαν ότι το ΒΗΜΑ και ας πιάσουμε μόνο τα τελευταία χρόνια ήταν στην πρώτη γραμμή των υπερασπιστών των μνημονίων και στην πρώτη γραμμή κατασυκοφάντησης κάθε επαγγελματικής ομάδας που ξεσηκωνόταν (από τους φορτηγατζήδες ως τους καθηγητές) και κάθε αγώνα της ελληνικής κοινωνίας.

Εδώ και πολλά χρόνια το ΒΗΜΑ έχει ξεπεράσει σε καθεστωτισμό της εφημερίδες της δεξιάς και στο να χύνει ωκεανούς λάσπης εναντίον των εργαζομένων.

Όσον αφορά την Κανέλλη μάλλον ξέχασε ότι το ΔΟΛ και το ΒΗΜΑ έχουν άλλη μια πρωτιά: Έχουν εξαπολύσει εδώ και δεκαετίες την πιο ενορχηστρωμένη εκστρατεία κατασυκοφάντησης και παραχάραξης της ιστορίας της Σοβιετικής Ένωσης.

Το ΔΟΛ ήταν
που λάνσαρε πρώτο στην Ελλάδα την ταύτιση φασισμού και κομμουνισμού και την εξομοίωση Στάλιν - Χίτλερ με τους ανεκδιήγητους Ριχάρδους Σωμερίτηδες κτλ.

Μόνο το ΒΗΜΑ έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες αφιερώματα δαιμονοποίησης των σοσιαλιστικών καθεστώτων αναπαράγοντας όλη τη μυθολογία των μυστικών υπηρεσιών (πάνω σε αυτό θα επανέλθουμε πιο αναλυτικά).

Μόνο και μόνο αυτό θα έπρεπε να είναι ένας ικανός λόγος για μια βουλευτή του ΚΚΕ να μην παραστεί σε εκδήλωση του ΒΗΜΑΤΟΣ πέραν όλων των άλλων.

Τέλος τουλάχιστον γραφική και η στάση του Αλαβάνου ο οποίος θεώρησε ότι κρατάει τα ''αριστερά'' προσχήματα πηγαίνοντας στην εκδήλωση και παρεμβαίνοντας αλλά αρνούμενος απλά να κάτσει με τους άλλους στο πάνελ.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP