Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Όλο το ακροδεξιό παρακράτος υπέρ Σαμαρά και κυβέρνησης

Νέος ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ

Τόσο μνημονιακό σθένος που και ο Πρετεντέρης ζήλεψε

Το νέο μνημονιακό πραξικόπημα Σαμαρά στην ΕΡΤ και η στάση της ακροδεξιάς και της Χρυσής Αυγής πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα υποχρεώνει ακόμα και τους τυφλούς να δουν καθαρά και τους πλέον αδαείς να καταλάβουν για το ποιός είναι ο πραγματικός τους ρόλος.

Γιατί η Χ.Α προσπαθεί να μακιγιαριστεί, να καμουφλαριστεί και να ξεγελάσει και εν πολλοίς το κατάφερνε μέχρι σήμερα καλλιεργώντας με πολύ επιμέλεια ένα δήθεν αντισυστημικό και αντιμνημονιακό προφίλ.
Αλλά όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα είναι οι καμπές των γεγονότων και οι απότομες στροφές που σε περιόδους κρίσης μόνο σπάνιες δεν είναι που δείχνουν ξεκάθαρα με ποιά πλευρά είσαι. Εννοούμε κρίσιμες καμπές και απότομες στροφές όλες τις μετωπικές συγκρούσεις που ξεσπούν μεταξύ των κατοχικών κυβερνητικών ανδρεικέλων και του ελληνικού λαού.

Σε όλες αυτές τις συγκρούσεις που αν υπήρχε μία επαναστατική πρωτοπορία θα είχαν πάρει το χαρακτήρα γενικού ξεσηκωμού η Χ.Α πήρε αρκετά καθαρά το μέρος της τρικομματικής κυβέρνησης των μνημονίων και των κατοχικών δυνάμεων.

Γιατί δεν κοστίζει τίποτα να πουλάς αντισυστημικότητα με στημένα προβοκατόρικα σόου τηλεθεάματος και προκλήσεων ή καραγκιοζηλίκια μέσα στο κατοχικό κοινοβούλιο όμως όταν έρχεται η ώρα της σύγκρουσης δεν μπορεί να πατάς σε δύο βάρκες και η Χ.Α πατάει πάντα τελικά μόνο στην βάρκα των αφεντικών της των ισχυρών του χρήματος.

Ενώ συνεχώς ακούμε από την Χ.Α ότι θα ακυρώσει τα μνημόνια κτλ. μόλις εφαρμόζονται τα μέτρα των μνημονίων και οι εργαζόμενοι ξεσηκώνονται με διαθέσεις κάθετης ρήξης και σύγκρουσης με το δωσίλογο καθεστώς που επιβάλλει τα πραξικοπήματα και τις επιστρατεύσεις η Χ.Α παίρνει έμεσα αλλά και άμεσα το μέρος της κυβέρνησης. Εφαρμόζει στην πραγματικότητα το δόγμα ''ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ''.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι:

α) η απεργία των εργαζομένων στο μετρό και η επιστράτευση που ακολούθησε. Η Χ.Α έβγαλε ανακοίνωση που έλεγε:
"Μόνη άμεση λύση για την άρση των κοινωνικών ανισοτήτων και την εκτόνωση της έντασης είναι η ένταξη βουλευτών, υπουργών, εργατοπατέρων και golden boys στο ενιαίο μισθολόγιο. Για το σημερινό αδιέξοδο ευθύνονται οι πολιτικάντηδες του άθλιου κομματικού κράτους, που διόριζαν για δεκαετίες στο δημόσιο, αναξιοκρατικά και παράνομα".

Ούτε λέξη για την ταμπακέρα και τον αγώνα των εργαζομένων αντίθετα αναμασά την μνημονιακή καραμέλα περί κακού δημοσίου και διορισμών το γνωστό καθεστωτικό επιχείρημα για να δικαιολογηθεί κάθε έγκλημα εναντίον της ελληνικής κοινωνίας. Λες και οι αλλαγές στα ΜΜΜ δεν περιλαμβάνονται στα μνημόνια. Επίσης υπάρχει και προτροπή για ''εκτόνωση της έντασης'' έτσι βαπτίζει και το καθεστώς και τα ΜΜΕ τους αγώνες των εργαζομένων.

β) Η απεργία και η επιστράτευση των εκπαιδευτικών όπου η πάλι η ανακοίνωση της Χ.Α ήταν:
«Ανάξιοι παιδαγωγοί παίζουν με την αγωνία των μαθητών. Είναι επιεικώς απαράδεκτη η στάση του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών, της ΟΛΜΕ, να προωθεί απεργία την περίοδο των πανελλήνιων εξετάσεων. Οι συνδικαλιστές παίζουν με την αγωνία χιλιάδων Ελλήνων μαθητών και των οικογενειών τους. Τι παράδειγμα δίνουν άραγε στους μαθητές αυτοί οι παιδαγωγοί;…».

Εδώ η συστράτευση με το καθεστώς είναι πιο ξεκάθαρη και ανοικτή, ο κίνδυνος ανάφλεξης ήταν μεγαλύτερος. Βγαίνουν όλα τα μπαγιάτικα επιχειρήματα από την φαρέτρα των ΜΜΕ με τα οποία υποτίθεται ότι η Χ.Α είναι σε σύγκρουση.

γ). Στην περίπτωση της ΕΡΤ η Χ.Α έφτασε στο σημείο να χειροκροτεί το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ο Παναγιώταρος έφτασε να συμφωνεί με τον Μανδραβέλη και να αναφωνεί ''επιτέλους''.


Στα μνημονιακά μονοπάτια του Μανδραβέλη και ο ''αντιμνημονιακός''
Παναγιώταρος


Ξέχασε φυσικά ότι το μοναδικό μέσο που εκπέμπει στις ακριτικές περιοχές της χώρας και στους Έλληνες της διασποράς είναι η ΕΡΤ. Εδώ ο πατριωτισμός πήγε περίπατο.

Ξέχασε επίσης ότι η στρατηγική κατεδάφισης των εθνικών πυλώνων και των δομών ακόμα και του εθνικού αστικού κράτους αποτελεί βασική επιλογή της Νέας Τάξης και των μνημονίων.

Όσο και αν το καθεστώς διαφημίζει και κολλάει επαναστατικά ένσημα στην Χ.Α ανάγοντάς την σε υπ' αριθμόν ένα κίνδυνο (θεωρίες για ''συνταγματικά'' τόξα με τις ευλογίες της ''αριστεράς'') είναι τέτοιες οι συνθήκες που ο καρατζαφερισμός της παρακρατικής συμμορίας γρήγορα ξεδιπλώνεται.

Θα επανέλθουμε όμως πάνω στην Χ.Α πιο αναλυτικά και διεξοδικά με όλα τα έργα και τις ημέρες γιατί ήδη συμπληρώνεται ένας χρόνος κοινοβουλευτικής παρουσίας και το υλικό που έχει συγκεντρωθεί είναι υπεραρκετό.
 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7556
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP