Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

«Ανοιχτό βιβλίο» τα προσωπικά δεδομένα


Σύμφωνα με την «Washington Post», η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και το FBI έχουν άμεση πρόσβαση στους διακομιστές εννέα «κολοσσών» του διαδικτύου και κατ' επέκταση στα στοιχεία των χρηστών τους.
Οπως υποστηρίζει η εφημερίδα, πρόκειται για τις «Microsoft», «Yahoo», «Google», «Facebook», «PalTalk», «AOL», «Skype», «YouTube» και την «Apple», οι οποίες είναι και οι μεγαλύτεροι πάροχοι υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η εφημερίδα επικαλείται άκρως απόρρητο έγγραφο των αμερικάνικων αρχών, όπου περιγράφεται ένα πρόγραμμα με την επωνυμία «PRISM».

Με το πρόγραμμα αυτό, οι υπηρεσίας ασφάλειας των ΗΠΑ έχουν πρόσβαση σε συνομιλίες ήχου και βίντεο, φωτογραφίες, e-mail, αρχεία και στοιχεία σύνδεσης, «για τον εντοπισμό ξένων στόχων», όπως λένε.

Είναι φανερό ότι τα στοιχεία και τα προσωπικά δεδομένα όλων των χρηστών του ίντερνετ, είναι εκτεθειμένα στις διάφορες κρατικές υπηρεσίες. Αυτό που επιπρόσθετα επαληθεύεται, είναι ότι η έκθεση αυτή των χρηστών μεγαλώνει επικίνδυνα, όταν χρησιμοποιούν υπηρεσίες στο διαδίκτυο που βασίζονται στη μεταξύ τους ανταλλαγή προσωπικών δεδομένων, όπως είναι το facebook, κάνοντας τη ζωή τους, τους φίλους τους, την οικογένειά τους και κατ' επέκταση τα όποια «πιστεύω» τους, ανοιχτό βιβλίο για τις άγρυπνες κρατικές υπηρεσίες ασφάλειας και καταστολής.

Επειδή οι καιροί που ζούμε είναι «πονηροί», δε δικαιολογούνται να μην έχουν γνώση οι φύλακες...


ΠΗΓΗ:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=7481327&publDate=8/6/2013

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP