Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Το καθεστωτικό φρενοκομείο: Το αποτύπωμα της σύγκρουσης Ευρώ και δολαρίου…


Για να ερμηνεύσουμε το ελληνικό καθεστωτικό φρενοκομείο δεν μπορούμε να ξεκινάμε με βάση την ψυχανάλυση: Δηλαδή τις προσωπικές ιδιότητες, την «τρέλα», την «ηλιθιότητα», τις «φιλοδοξίες» κ.λπ των Ελλήνων πολιτικών.
Αναμφίβολα οι «προσωπικές ιδιότητες» και οι «φιλοδοξίες» υπάρχουν και λειτουργούν, αλλά σαν το αποτύπωμα μιας πολιτικής κατάστασης που καθορίζεται και κατευθύνεται από αλλού, σαν μια «τζίφρα» των καθεστωτικών ανδρεικέλων στα στρατηγικά σχέδια των «νταβάδων» τους.
Είναι αστείο να μιλά κανείς σήμερα, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, για πολιτικούς και κόμματα ανεξάρτητα και αυτόνομα από τους ισχυρούς οικονομικούς μηχανισμούς εξουσίας.
Εδώ έχουμε περάσει στην κατάσταση κομμάτων-προτεκτοράτων και πολιτικών-ανδρεικέλων στους διεθνείς μηχανισμούς του κεφαλαίου…

Το πλέον προχωρημένο και αποκρουστικό αποτύπωμα αυτής της δωσίλογης αθλιότητας είναι το Γιώργος Παπανδρέου…

Για να ερμηνεύσουμε, συνεπώς, τις αλλόκοτες «κινήσεις» του, όπως και το θέατρο του πολιτικού φρενοκομείου που ζούμε, δεν θα πρέπει να περιοριστούμε στα προσωπικά χαρακτηριστικά των πρωταγωνιστών (κακών ηθοποιών), αλλά στις ΔΥΝΑΜΕΙΣ εκείνες που καθορίζουν, υπαγορεύουν και κατευθύνουν τις «κινήσεις»…

Σήμερα, είναι γεγονός, και οι πάντες το γνωρίζουν, ότι η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση (κρίση κατάρρευσης του συστήματος) έχει οξύνει στο έπακρο τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Σήμερα, ακριβέστερα ζούμε έναν άγριο νέο και με «άλλα μέσα» Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η μορφή του πολέμου δεν είναι στρατιωτική αλλά ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ: Ο λυσσαλέος πόλεμος ανάμεσα στο δολάριο και το Ευρώ.

Το Ευρώ έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο δολάριο και έχει υπονομεύσει την ΑΠΟΛΥΤΗ κυριαρχία του.

Είναι γνωστό ότι το δολάριο, σε πολλές παγκόσμιες συναλλαγές, έχει αντικατασταθεί από το Ευρώ. Μην ξεχνάμε π.χ. το παράδειγμα του Ιράκ το οποίο έσπασε το καθεστώς του δολαρίου και το αντικατέστησε με αυτό του Ευρώ…

Η Νέα Αυτοκρατορική Νέα Τάξη δεν μπορεί να προωθήσει και να ΠΑΓΙΩΣΕΙ την Παγκόσμια Διακυβέρνηση χωρίς να είναι ΚΥΡΙΑΡΧΟ, απόλυτα κυρίαρχο, το δολάριο…


Παράλληλα,
μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, το Ευρώ λειτουργεί και σαν ΑΝΤΙΒΑΡΟ του αμερικανισμού, συγκροτεί δηλαδή ένα «αντίρροπο» μπλοκ ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Αυτό, λοιπόν, που επιδιώκει η Αμερική είναι η ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ υπονόμευση του Ευρώ, η επιστροφή των χωρών τής ευρωζώνης στα εθνικά τους νομίσματα και, η συνακόλουθη έτσι, ΑΠΟΛΥΤΗ κυριαρχία του δολαρίου.


Μιλάμε για ελεγχόμενη ΠΤΩΣΗ του Ευρώ και της ευρωζώνης γιατί αν αυτή γίνει ανεξέλεγκτη θα συμπαρασύρει σε κατάρρευση όλο το νομισματικό σύστημα, δηλαδή και το δολάριο…

Φυσικά η επιστροφή στα εθνικά νομίσματα δημιουργεί νέες εκρηκτικές αντιφάσεις στο παγκόσμιο πλέγμα της Νέας Τάξης (αλλά αυτό είναι θέμα άλλης ανάλυσης).

Συνοψίζοντας: Ο ενδοϊμπεριαλιστικός, σήμερα, πόλεμος, ο διαρκώς επιδεινούμενος από την κρίση, διεξάγεται σε νομισματικό επίπεδο ανάμεσα στο δολάριο και το Ευρώ.

Αυτό είναι και το αφετηριακό σημείο για να ερμηνεύσουμε και να κατανοήσουμε το ελληνικό πολιτικό φρενοκομείο που ζούμε.

Η Ελλάδα, ως ο πιο αδύνατος κρίκος της ευρωπαϊκής αλυσίδας στην ευρωζώνη, αποτυπώνει πιο ζωντανά τα χαρακτηριστικά αυτού του Πολέμου και τη φρενοβλάβεια της ιμπεριαλιστικής ληστείας και βαρβαρότητας.

Βεβαίως το σπάσιμο του αδύνατου κρίκου απειλεί με αποσυναρμολόγηση ΟΛΗ την αλυσίδα. Γι αυτό η Ελλάδα έχει γίνει, σήμερα, το ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ του κόσμου και προσπαθούν, με νύχια και με δόντια, οι ΠΑΝΤΕΣ, το σπάσιμο του κρίκου να είναι ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ: Να, γιατί ζούμε μια κατάσταση πολιτικής σχιζοφρένειας από τα ανδρείκελα όλων των στρατοπέδων, όλων των ειδών και χρωμάτων…

Ας δούμε τώρα τα συγκεκριμένα γεγονότα.

Στο άρθρο μας «Το δημοψήφισμα του ΓΑΠ: Αυτοματισμός της κατάρρευσης ή εκτέλεση «εντολής»;», σκιαγραφήσαμε τους λόγους και τις δυνάμεις που υπαγόρευσαν τον ΓΑΠ στο Δημοψήφισμα.
Το άρθρο είναι ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6066

Σήμερα υπάρχουν και τα εξής στοιχεία:

Στις 27 του Οκτώβρη ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης συναντήθηκε με την Αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


Σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, στην συνάντηση συζητήθηκαν η οικονομική κρίση και οι εξελίξεις που διαγράφονται μετά την συμφωνία στις Βρυξέλλες, και άλλα ζητήματα σχετικά με την κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Διαβάστε το παρακάτω ρεπορτάζ από το «Ποντίκι» ΕΔΩ:

http://www.newstrap.gr/m-episimainoume/115-apopseis/10276-ekbiasmos-made-in-usA-.html

Μετά ΑΜΕΣΩΣ, ο ΓΑΠ ανακοινώνει το Δημοψήφισμα!!!

Είναι βέβαιο, ότι η διενέργεια του Δημοψηφίσματος θα ήταν ένα βροντερό ΟΧΙ των Ελλήνων: «ΟΧΙ», που θα τίναζε στον αέρα τη Συμφωνία των Βρυξελλών, συνακόλουθα θα δρομολογούσε την επιτάχυνση της κατάρρευσης της ευρωζώνης.

Μόνο οι αφελείς και οι πολιτικοί απατεώνες (από σκοπιμότητα) δεν αντιλαμβάνονται ότι ο ΓΑΠ ενήργησε εδώ σαν πράκτορας των Αμερικανών για την υπονόμευση του Ευρώ…

Το τι επακολούθησε είναι γνωστό. Τα αναλύουμε διεξοδικά ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6073

Τα όσα διαδραματίζονται τώρα, με το θέατρο περί «εθνικής ενότητας», παραίτησης του ΓΑΠ, επισκέψεων στον Πρόεδρο είναι «ελιγμοί» και «μανούβρες» του διεθνούς πολέμου…


Ελιγμοί και μανούβρες των Αμερικανών μέσω του ανδρεικέλου τους (ΓΑΠ) για να τον διατηρήσουν στην κυβερνητική εξουσία:
ΟΧΙ μόνο για την εκτέλεση των νέων, ακόμα πιο αποτρόπαιων, «συμβολαίων θανάτου» (εθνικές συμφορές και ολοκληρωτικό ξεπούλημα και κάθε ελληνικής πέτρας), αλλά και για προώθηση νέων πρωτοβουλιών υπονόμευσης του ευρώ και της ευρωζώνης.

Σε αυτά τα πολεμικά παιχνίδια των διεθνών αρπακτικών και δημίων, τα οποία θα κλιμακωθούν σε νέες φάσεις και θεατρικές εκλογικές παραστάσεις, ο ελληνικός λαός πρέπει να ΑΝΤΙΤΑΞΕΙ τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο ΔΡΟΜΟ και την ΟΡΓΑΝΩΣΗ του στο δρόμο με το σύνθημα:
«Ούτε με τη Σκύλα, ούτε με τη Χάρυβδη»…

Η επιστροφή μας στο εθνικό νόμισμα είναι η ΜΟΝΗ διέξοδος για μια επαναχάραξη ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ υπό την ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ αυτό να γίνει και να στηριχτεί στον αγωνιζόμενο και οργανωμένο ελληνικό λαό ΕΞΩ και ΕΝΑΝΤΙΑ σε ΚΑΘΕ ΕΞΑΡΤΗΣΗ…

Προς μια τέτοια ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ πολιτική ΕΠΙΛΟΓΗ πρέπει να οργανωθούν οι δυνάμεις που αγωνίζονται ενάντια στη Νέα Τάξη.


Και αν υπήρχε αυθεντική ΑΡΙΣΤΕΡΑ προς αυτήν την κατεύθυνση θα αναζητούσε τη ΔΙΕΞΟΔΟ και δεν θα άφηνε τα πράγματα να κυλούν, όπως το νερό μέσα στο αυλάκι, φωτογραφίζοντας τα οπίσθια των γεγονότων…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6080
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP