Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ο λαγός Καρατζαφέρης και όσοι περιμένουν στην ουρά

Νέος ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ 

''Χρήσιμη επιλογή'' σίγουρα.
Για ''ποιους'' το δείχνουν οι εξελίξεις...
Πολλές φορές τα ίδια τα γεγονότα και η εξέλιξή τους γίνονται από μόνα τους ιδιαίτερα αποκαλυπτικά ειδικά όταν πιάνεις το νήμα τους και διαθέτεις μια σχετικά καλή πολιτική μνήμη και κρίση.
Χρειάστηκαν λοιπόν σχεδόν τρια χρόνια για να αποδειχτεί για άλλη μια φορά οτι ο Καρατζαφέρης παίζει τον ρόλο του λαγού στις πολιτικές εξελίξεις.
Ο Καρατζαφέρης ήταν που προέτρεπε μέσω της κομματικής εφημερίδας Α1 να προσφύγουμε στο ΔΝΤ, ο Καρατζαφέρης είναι ο πολιτικός αρχηγός που προτρέπει δημοσίως την σύσφιξη των ελληνοισραηλινών σχέσεων και τέλος, αν και χρειάστηκαν σχεδόν τρια χρόνια για να επιβεβαιωθεί, ο Καρατζαφέρης ήταν αυτός που ήδη από το 2009 πρότεινε τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο για πρωθυπουργό ''κοινής αποδοχής'' λέγοντας σε συνέντευξή του στον Τράγκα:


«Προτείνω ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα χρειάζεται έναν άνθρωπο που να ξέρει καλά τα οικονομικά. Η χώρα δεν θέλει αυτή τη στιγμή εκλογές, θα ήταν καταστροφή για την οικονομία. Προτείνω τον Λουκά Παπαδήμο ως πρωθυπουργό, με τους πολιτικούς αρχηγούς να τον στηρίζουμε για μία διετία για παράδειγμα. Πρέπει να επιστρατευθούν τα καλύτερα μυαλά της χώρας για να φύγουμε από την ύφεση». (δείτε επίσης ΕΔΩ και ΕΔΩ)

 Ο Καρατζαφέρης λοιπόν σε ρόλο λαγού υπερεθνικών συμφερόντων έχει αναλάβει την αποστολή:
  1. Να προϊδεάζει τον κόσμο για θέματα που πρέπει να ''προχωρήσουν'' όπως μια ''κυβέρνηση τεχνοκρατών'' που δεν θα γινόταν εύκολα δεκτή από μεγάλο μέρος του κόσμου, όπως την περίπτωση του Παπαδήμου, που αποδεικνύεται πως προετοιμαζόταν αρκετό καιρό πριν
  2. Να λέει τα... ανομολόγητα, στάσεις και αποφάσεις δηλαδή που ήδη ''τρέχουν'' από την κυβέρνηση και μέσω Καρατζαφέρη εμφανίζονται προς τα έξω από θεωρητικά αντιπολιτευόμενο κόμμα ως αποφάσεις εθνικής σωτηρίας (περίπτωση ΔΝΤ) ή στρατηγικά ευφυείς (περίπτωση ελληνοισραηλινών σχέσεων)
Ας δούμε όμως πως προετοίμαζε μέσω της εφημερίδας του με πρωτοσέλιδα μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου του 2010 την ''ιδέα'' για προσφυγή στο ΔΝΤ (κλίκ πάνω στις εικόνες γα μεγέθυνση):
 
Δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε και τις αντίστοιχες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ τηλεοπτικές του αναφορές σε κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας... Παρακάτω είναι το πρωτοσέλιδο της Α1 στις 21 Φεβρουαρίου του 2009 δυο μέρες μετά την δήλωση στον Τράγκα, με ευθεία πρόταση για ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Παπαδήμο:


Ο Καρατζαφέρης και το κόμμα του βέβαια έχουν εξαργυρώσει τα θελήματα που κάνουν στους εθνικούς και διεθνής νταβατζήδες έχοντας πολλαπλά ωφέλη:
  • Ο Καρατζαφέρης και τα στελέχη του απολαμβάνουν χωρίς υπερβολή καθημερινή ΕΝΤΑΤΙΚΗ προβολή από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ
  • Οι σημαιοφόροι δημοσιογράφοι της ''πολιτικής ορθότητας'' όπως ο Παπαχελάς ξαναφτιάχνουν το προφίλ του Καρατζαφέρη, από ''ακραίο ξενοφοβικό'' σε αυτό του ''ήπιου, υπεύθυνου και ισότιμου συνομιλητή'' (ενδεικτικά ΕΔΩ με αποκορύφωμα την πρόσφατη παρουσία του Καρατζαφέρη στην εκπομπή του Παπαχελά ΕΔΩ)
  • Μπάσιμο του Καρατζαφέρη σε κλειστές λέσχες των οικονομικών ελίτ όπως η Αθηναϊκή Λέσχη (ΕΔΩ)
  • Ανάληψη υπουργείου στην τελευταία κυβέρνηση Παπαδήμου από τον μέχρι το 2007 πρόεδρο του ''Ελληνικού Μετώπου'' Μάκη Βορίδη και υφυπουργείων στους πλέον αναξιόπιστους και γραφικούς Ροντούλη και Άδωνι και τον πρώην πρέσβη αντιπρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Γεωργίου.
Αυτοί που έρχονται
Ο ρόλος του Καρατζαφέρη αργά ή γρήγορα θα καεί πολιτικά μέχρι τότε όμως θα έχουμε χάσει ακόμα περισσότερα. Το οτι θα καεί πολιτικά ο λαγός Καρατζαφέρης το ξέρουν ήδη όσοι τον χρησιμοποιούν γι' αυτό και διατηρούν  ακόμα εφεδρείες σε επιφυλακή όπως το κόμμα του Κουβέλη που πολύ πιθανόν να αναλάβει κάποιο πιο ενεργό ρόλο μετά από μια εκλογική αναμέτρηση με την προϋπόθεση βέβαια να μπει στην βουλή. Γι' αυτό έχουν αρχίσει ΗΔΗ οι αβάντες από τα ΜΜΕ αποδίδοντας στο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ πολιτικά και κοινωνικά κόμμα της ''Δημοκρατικής Αριστεράς'' εκλογική επιρροή ίση με 7,5%.

Να σημειώσω οτι την έρευνα που δείχνει την ''Δημοκρατική Αριστερά'' να έχει εκλογική επιρροή 7,5% την έχει διεξάγει η Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της ''Καθημερινής'', είναι η ίδια εταιρία που για λογαριασμό των ίδιων ΜΜΕ έδειχνε κάποτε τους ''Οικολογους Πράσινους'' τρίτο κόμμα (δείτε ΕΔΩ).

Έχουμε να δούμε αρκετά ακόμα επεισόδια ''πολιτικής συναίνεσης'' των προθύμων...

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP