Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

«Ήγγικεν»: Το ιστολόγιο των …αφορισμών!Σημείωση ΡΕΣΑΛΤΟ:
Δεν είχαμε σκοπό να ασχοληθούμε ξανά με το ιστολόγιο «Ήγγικεν», διότι μιλάει με χρησμούς και μομφές αφοριστικές, σαν κάποιους «παντογνώστες» δεσποτάδες που πιστεύουν ότι είναι οι αντιπρόσωποι του Θεού επί της γης και ο «Λόγος» τους δεν χρήζει καμιάς ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ…
Βεβαίως,

τέτοιου είδους αφοριστικά και αποφθεγματικά σημειώματα (μομφές του ΑΠΟΛΥΤΟΥ), σαν αυτά που «ψέλνει» το «Ήγγικεν», δεν είναι ΠΟΤΕ ΑΘΩΑ. Δεν υποκρύπτουν απλώς, μέγιστη ΣΥΓΧΥΣΗ (θύελλα εν κρανίω), αλλά ΣΚΟΠΙΜΗ σύγχυση, δηλαδή προβοκατόρικη ΛΟΓΙΚΗ…

Η ΣΥΓΧΥΣΗ,
όσο «θυελλώδης» και αν είναι (στις μέρες μας έχει γίνει επιδημική) είναι θεραπεύσιμη. Εξάλλου όλοι λίγο πολύ «κολυμπάμε» μέσα στο λαβύρινθο της σημερινής σύγχυσης και πασχίζουμε να βρούμε το Μίτο της Αριάδνης…

Η σκόπιμη, όμως, σύγχυση, που εκφράζεται μάλιστα αποφθεγματικά και με αφοριστικές μομφές, είναι αθεράπευτη. Για τέτοιες «προβοκατόρικες πονηριές» η πολιτική ιατρική δεν προβλέπει καμία αυτό-θεραπεία…


Δεν μας απασχολεί, λοιπόν, το «Ήγγικεν».
Απλώς είμαστε υποχρεωμένοι να δημοσιεύσουμε το παρακάτω κείμενο που μας εστάλη από φίλο του ΡΕΣΑΛΤΟ.
________________________________________________


Το Ήγγικεν αφού κηδεύει πρώτα τον κομμουνισμό μέμφεται το Ρεσάλτο για την επιλογή του να στηρίξει το ΚΚΕ στις εκλογές και τέλος επαναλαμβάνει το γνωστό ιδεολόγημα απάτης ότι δεν υπάρχει πλέον σήμερα δεξιά και αριστερά.


Επίσης αναφερόμενος στην Χρυσή Αυγή
και την επίσκεψη στο Μελιγαλά υποστηρίζει ότι «πρέπει να είναι οι μόνοι παγκοσμίως που ακόμη καταφέρονται κατά του τελειωμένου από καιρό, κομμουνισμού...».

Πρέπει εδώ να πούμε ότι είχαμε καιρό να δούμε σε ένα τόσο μικρό κείμενο τόσα λάθη και τόσες ανακρίβειες.


Γι' αυτό
θα θέσουμε μερικά ζητήματα στο Ήγγικεν για να αποσαφηνίσουμε όσο μπορούμε τα πράγματα.

Το κείμενο του Ήγγικεν ΕΔΩ:
http://hggiken.pblogs.gr/2012/09/o-kommoynismos-ehei-pethanei-pro-polloy-h-hrysh-aygh-to-xerei.html


Πρώτον
κάνει τεράστιο λάθος όταν αναφέρει ότι η Χ.Α είναι η τελευταία παγκοσμίως που καταφέρεται εναντίον του κομμουνισμού. Όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ από το Βήμα και την Καθημερινή ως το «λαγό» του συστήματος Καρατζαφέρη ξερνούν αντικομμουνισμό με κάθε ευκαιρία που τους δίνεται.

Ξεχνά το Ήγγικεν τις αρλούμπες Πρετεντέρη ότι η Ελλάδα είναι η τελευταία σοβιετία της Ευρώπης;
Μαζί του φυσικά και ο Καρατζαφέρης μιλώντας περί ανάκγης αποκομμουνιστικοποίησης. Για να μην αναφερθούμε στην συνεχή και διαχρονική προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας και δόλιας ταύτισης κομμουνισμού - ναζισμού γιατί δεν θα τελειώσουμε ούτε αύριο. Διόλου τυχαία δεν είναι η αντικομμουνιστική ταύτιση Χ.Α - Καρατζαφέρη - Πρετεντέρη δείχνει πως υπερασπίζονται όλοι το σύστημα ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

Αν θέλει να δει
ο αγαπητός διαχειριστής του Ήγγικεν ποιοι άλλοι καταφέρονται κατά του «τελειωμένου από καιρό, κομμουνισμού...» μπορεί απλά να ξεφυλλίσει τον αστικό τύπο, οι αναφορές είναι καθημερινές πράγμα που αποδεικνύει ότι μόνο τελειωμένος από καιρό δεν είναι για να ωρύονται έτσι οι ταξικοί του εχθροί.

Δεύτερον
εφόσον μπαίνει στη διαδικασία να ασκήσει κριτική στην επιλογή να στηριχτεί το ΚΚΕ στις εκλογές πρέπει να μας απαντήσει τι ψήφισε ο ίδιος.

Το Ρεσάλτο
ανέλυσε διεξοδικά τους λόγους αυτής της επιλογής, πάνω σε αυτήν την επιχειρηματολογία το Ήγγικεν έχει να απαντήσει κάτι ή απλά ειρωνεύεται;
Το κείμενο του ΡΕΣΑΛΤΟ ΕΔΩ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6419


Τρίτον
εφόσον το Ήγγικεν θεωρεί τελειωμένο μιά για πάντα τον κομμουνισμό άρα θεωρεί τον καπιταλισμό και τις ταξικές κοινωνίες με τις τεράστιες ανισότητες τη μόνη λύση και μια αιώνια φυσική πραγματικότητα.

Αν όχι να μας εξηγήσει
ποιό κοινωνικό μοντέλο προτείνει γιατί είναι εύκολο να το παίζεις υπεράνω και αφ’ υψηλού χωρίς βεβαίως να προτείνεις τίποτα και μάλιστα απορρίπτοντας αφοριστικά τη σοσιαλιστική εναλλακτική πρόταση και ενισχύοντας έτσι την υπάρχουσα κατάσταση που είναι ο καπιταλισμός και μάλιστα στην πιο άγρια μορφή του.

Η Νέα Τάξη είναι η καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση ή όχι;
Αν το Ήγγικεν έχει άλλη άποψη θα χαρούμε να την ακούσουμε. Επίσης το γεγονός ότι τα καθεστώτα του «υπαρκτού σοσιαλισμού» απείχαν πολύ από το ιδανικό σημαίνει ότι οι λαοί πρέπει να εγκαταλείψουν κάθε προσπάθεια για να βάλουν τέλος στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο;

Εξάλλου το ΡΕΣΑΛΤΟ
έχει αναλύσει διεξοδικά τις τερατώδεις παραμορφώσεις του Σοβιετικού Κράτους και ακόμα: Ότι ο Σοσιαλισμός δεν πέθανε για τον απλούστατο λόγο ότι δεν γεννήθηκε ακόμα.
Διαβάστε το άρθρο: «Η κηδεία γίνεται για λάθος νεκρό»

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=14085#14085


Τέταρτον.
Όσον αφορά τώρα το ιδεολόγημα ότι δεν υπάρχει δεξιά και αριστερά. Καταλαβαίνουμε την σύγχυση που επικρατεί σε πολλούς και η οποία οφείλεται στα νέα δεδομένα που έφερε η Νέα Τάξη, σύγχυση την οποία επιτείνει η νεοταξική ''αριστερά'' με τις απόψεις και τη στάση που κρατάει ειδικά σε ζητήματα όπως το εθνικό και το μεταναστευτικό για τα οποία έχουμε ασκήσει την πιο σκληρή κριτική και πολεμική.

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι έπαψαν να υπάρχουν στην κοινωνία ανταγωνιστικά συμφέροντα.
΄Εχουν τα ίδια συμφέροντα οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες;
Για να γίνουμε ακόμα πιο συγκεκριμένοι και για να μην μιλάμε την ''ξύλινη κομμουνιστική'' γλώσσα. Πρέπει η Ελλάδα να ξεπληρώσει το τοκογλυφικό χρέος ή πρέπει να κάνει μονομερή διαγραφή του; Πρέπει να εφαρμοστεί το μνημόνιο ή πρέπει να καταργηθεί; Πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι μπροστά στο δίλλημα εύρω ή χρεοκοπία και να αποδεχτούμε κάθε εκβιασμό ή πρέπει να υπάρξει ένα οργανωμένο σχέδιο εξόδου από Ε.Ε και ευρωζώνη με επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και παραγωγική ανασυγκρότηση;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα (αλλά και πολλά άλλα) δεν δίνουν όλοι τις ίδιες απαντήσεις.
Και αυτό είναι που ξεχωρίζει την δεξιά από την αριστερά και όχι ότι δηλώνει ο καθένας και όποια σύμβολα καπηλεύεται.

Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το πώς θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας όμως η ίδια η πραγματικότητα θέτει πιεστικά διλήμματα και ο καθένας κρίνεται από τις απαντήσεις που δίνει πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα και όχι από αόριστες γενικόλογες διακηρύξεις.


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6872
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP