Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Ο κάλος των Τρικάλων και το αριστερό πήδημα του Τσίπρα

Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο

- Τρίκαλα σημαίνει σίγουρα «τρία καλά»; Ακούγοντας τελευταία τον
Ταμπρόκολο τείνω να πιστέψω αυτό που άκουσα από κάποιον στον ηλεκτρικό, ότι Τρίκαλα μπορεί να σημαίνει «τρεις κάλοι». Ψάχνουμε τους άλλους δύο.

- Γιατί παραξενεύονται κάποιοι με την επιστράτευση στη ΔΕΗ;

Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει με δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση που δεν εκφράζει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού; Να παραιτηθεί;

- Και γιατί, παρακαλώ έχει άδικο ο Ταμπρόκολος; Αν το ρεύμα και το νερό ήταν κοινωνικά αγαθά όπως ο αέρας θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σ’ αυτά όλοι οι άνθρωποι. Την έχουν; Όχι! Άρα;

- Θα μπορούσε κάποιος να πει στον Ταλάχανο ότι οι ανοησίες δεν πληρώνονται με το κομμάτι; Εκτός αν νομίζει ότι είναι σε καμιά επιτροπή της Βουλής, από αυτές που πληρώνονται όμως γιατί στις άλλες δεν πάει.



- Καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση ο πρώην Δήμαρχος Τρικάλων και νυν βουλευτής της ΝΔ κύριος Ταμήλος. Αν ήταν δημόσιος υπάλληλος θα έμπαινε σε διαθεσιμότητα. Ούτε η Δικαιοσύνη είναι η ίδια για όλους;

- Αν το δημοψήφισμα αποτελεί την πεμπτουσία της λαϊκής έκφρασης τότε ο Λοβέρδος, που το υποστήριξε δημόσια πριν από δυο-τρία χρόνια αποτελεί την πεμπτουσία της πολιτικής υποκρισίας και του πολιτικού ψεύδους.

- Εκτός αν εξακολουθεί να το υποστηρίζει και ψηφίσει «Ναι» για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Δε νομίζω όμως ο Λοβέρδος να έχει τέτοια «ηθικά ταμπού».

- Πάντως ο Ψαριανός ο Δημακρατικά Αριστερός τάχθηκε ενάντια στο δημοψήφισμα για το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Με εξέπληξε. Περίμενα να ταχθεί υπέρ της επιστράτευσης. Άλλωστε, η περίοδος των μεταγραφών άρχισε!

- Η Συγκυβέρνηση Δεξιάς-Πιο Δεξιάς δίνει, με σθένος λαγού, άλλη μία μάχη εξυπηρετώντας στο έπακρο τα συμφέροντα όχι αυτών που την ψήφισαν αλλά αυτών που την επέλεξαν.

- Ενώ η τρόικα προτείνει να εκποιείται η περιουσία όσων χρωστούν στην εφορία, στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας, η συγκυβέρνηση προτείνει, για ξεκάρφωμα, να εκποιείται στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας.

- Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΠΑΠ, μόνο ένας γονιός είναι ο μοναδικός υπερτυχερός που προέβλεψε σωστά το ποσοστό αποτυχίας (23.3%) των μαθητών της Α’ Λυκείου, μετά την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων.

- Οι υπόλοιποι γονείς, στο νέο παιχνίδι του ΟΠΑΠ, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το υπουργείο παιδείας, έδωσαν ποσοστά από 0% έως 5%. Φαίνεται πως πίστεψαν τον Αρβανιτόπουλο και την πάτησαν. Ας πρόσεχαν!

- Τώρα με τον ΟΠΑΠ μου ήρθε στο μυαλό το Νέο Μολ που μαθαίνω ότι θα φτιαχτεί στη κοντά στη Νέα Φιλαδέλφεια, εκεί στο παλιό «Κολούμπια», δίπλα σε ένα βενζινάδικο που δεν ξέρουμε σε ποιον ανήκει.

- Θα περνάει ίσως και το Μετρό από εκεί, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με το γήπεδο του Μελισσανίδη που θα φτιαχτεί εκεί που ήταν το παλιό γήπεδο της ΑΕΚ, ούτε και θα κάνει κακό στο Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας.

- Το Άλσος, ότι κακό πάθει, θα το πάθει από το γήπεδο. Έρχεται η ανάπτυξη με σχέδιο, με όραμα, με λευκές νύχτες, με μαύρες μέρες στο όνομα της προσφυγιάς και του ξεριζωμού από παλιές πατρίδες.

- Ο πιτσιρικάς της ΓΔημοτικού απαντάει καταφατικά στην ερώτηση της δασκάλας του αν το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό ή όχι. «Τι θα γίνεις παιδί μου άμα μεγαλώσεις;». «Βουλευτής της ΝΔ κυρία». Και έγινε!

- Μετά την επιστράτευση στην ΕΡΤ, ο Τσίπρας είχε δηλώσει ότι η επόμενη επιστράτευση θα τον βρει στους δρόμους. Τώρα με την επιστράτευση στη ΔΕΗ έχει την ευκαιρία. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το (αριστερό) πήδημα.

ΠΗΓΗ:
http://kyrgiakischristos.wordpress.com/

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP