Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, «Η ενδεκάτη Σεπτεμβρίου αλά φρανσαίζ»


Ομπάμα, δεν θα καταταγώ να πολεμήσω
για τους αντάρτες σου
της Αλ-Κάιντα στη Συρία.
ΛΑΕ ΞΥΠΝΑ

Σημείωση ΡΕΣΑΛΤΟ:
Ένα εξαίρετο, ενημερωτικό και πολύ κατατοπιστικό κείμενο έγραψε, αμέσως μετά το αιματοκύλισμα στο Παρίσι, ο Michel Chossudovsky.

Ο Michel Chossudovsky είναι βραβευμένος συγγραφέας, ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα. Είναι ο ιδρυτής και Διευθυντής του Κέντρου Ερευνών για την Παγκοσμιοποίηση (CRG) στο Μόντρεαλ και συντάκτης της ιστοσελίδας globalresearch.ca. Είναι ο συγγραφέας των βιβλίων «Παγκοσμιοποίηση της φτώχειας και η Νέα Παγκόσμια Τάξη» (2003) και «Πόλεμος των ΗΠΑ κατά της Τρομοκρατίας» (2005).
Ο Τίτλος του κειμένου:
The Paris Terrorist Attacks, “9/11 French-Style”, “Le 11 septembre à la française”.


Βρίσκεται εδώ:
http://www.globalresearch.ca/the-paris-terrorist-attacks-911-french-style-le-11-septembre-a-la-francaise/5488896


Μεταφράζουμε ένα μικρό απόσπασμα:

Ποιος κρύβεται πίσω από τους Τρομοκράτες;Αυτό που παρέλειψαν να αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ στην κάλυψη αυτών των τραγικών γεγονότων είναι ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Γαλλία, για να μην αναφέρουμε την Βρετανία, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και το Ισραήλ, στηρίζουν κεκαλυμμένα διάφορες θυγατρικές τρομοκρατικές οργανώσεις της Αλ Κάιντα στη Συρία και στο Ιράκ συμπεριλαμβανομένης της Αλ Νούσρα και του Ισλαμικού Κράτους ISIS.

Η Γαλλία αποτελεί το θύμα του ISIS ενώ την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλίας, αποτελούν «κρατικούς χορηγούς» του ISIS, μιας θυγατρικής οργάνωσης της Αλ Κάιντα.

Για να μη ξεχνάμε, οι ΗΠΑ στήριξαν την Αλ Κάιντα και τις θυγατρικές της οργανώσεις για περίπου μισό αιώνα, συγκεκριμένα από το αποκορύφωμα του πολέμου Σοβιετικής Ένωσης – Αφγανιστάν.

Στρατόπεδα εκπαίδευσης της CIA είχαν στηθεί στο Πακιστάν. Κατά τη δεκαετία από το 1982 έως το 1992 περίπου 35.000 τζιχαντιστές από 43 ισλαμικά κράτη στρατολογήθηκαν από τη CIA για να πολεμήσουν στην αφγανική τζιχάντ. Από την κυβέρνηση Ρήγκαν η Ουάσιγκτον στήριξε το ισλαμικό τρομοκρατικό δίκτυο.

Στις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή οι τζιχαντιστές στρατολογούνται και εκπαιδεύονται από τη Δυτική Στρατιωτική Συμμαχία. Το ΝΑΤΟ και η τουρκική Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση ήταν υπεύθυνοι για τη στρατολόγηση μισθοφόρων του ISIS και της Αλ Νουσρά από την έναρξη της εξέγερσης στη Συρία, το Μάρτιο του 2011.

Σύμφωνα με πηγές των ισραηλίτικων μυστικών υπηρεσιών η πρωτοβουλία αυτή συνίσταται σε:

«μία εκστρατεία στρατολόγησης χιλιάδων μουσουλμάνων εθελοντών σε χώρες της Μέσης Ανατολής και του μουσουλμανικού κόσμου προκειμένου να πολεμήσουν δίπλα στους αντάρτες της Συρίας. Ο τουρκικός στρατός θα τους στέγαζε, εκπαίδευε και θα εξασφάλιζε το πέρασμά τους στη Συρία. (Αρχείο DEBKA, Το ΝΑΤΟ δίνει αντιαρματικά όπλα , 14 Αυγούστου 2011).

Μέσα στις τάξεις του ISIS υπάρχουν Ειδικές Δυνάμεις της Δύσης καθώς και δυτικοί μυστικοί πράκτορες. Βρετανικές Ειδικές Δυνάμεις και Μ16 έχουν εμπλακεί στην εκπαίδευση τζιχαντιστών ανταρτών στη Συρία.

Το Ισλαμικό Κράτος ISIS, ο υποτιθέμενος αρχιτέκτονας της επίθεσης στο Παρίσι ήταν πρωταρχικά μία θυγατρική οργάνωση της Αλ Κάιντα που δημιουργήθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ με τη στήριξη των βρετανικών Μ16, της Μοσσάντ του Ισραήλ, των μυστικών υπηρεσιών ISI του Πακιστάν και των μυστικών υπηρεσιών GIP της Σαουδικής Αραβίας.


Συμπερασματικές παρατηρήσεις (απόσπασμα, σημείωση Ρεσάλτο)

Την ίδια στιγμή τα κράτη που διατείνονται ότι αποτελούν θύματα της τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλίας, έχουν εμπλακεί με τις Μυστικές τους Υπηρεσίες στη στήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων στη Μέση Ανατολή.

Αυτός είναι ο ονομαζόμενος, από την Αμερική, «παγκόσμιος πόλεμος κατά της τρομοκρατίας».

Αυτή η αντίφαση πρέπει να εκφραστεί και να ερμηνευτεί πολιτικά. Ο «Παγκόσμιος Πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» είναι ένα ψέμα που εξασφαλίζει νομιμότητα σε μέτρα Αστυνομοκρατίας.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης παρέχει πράσινο φως στην αστυνομία να προβαίνει σε συλλήψεις σε ολόκληρη τη Γαλλία με απλές και μόνο υποψίες.

Μια ανοικτή τηλεφωνική γραμμή δημιουργήθηκε. Οι πολίτες καλούνται να τηλεφωνούν και να καταγγέλλουν ο,τιδήποτε θεωρούν ύποπτο.

Ατομικά δικαιώματα έχουν ανασταλεί.

Αυθαίρετες συλλήψεις λαμβάνουν χώρα στο Παρίσι χωρίς καν εντάλματα.

Οι επιθέσεις ενδέχεται να συμβάλουν σε νέο κύμα Ισλαμοφοβίας.

Copyright © Prof Michel Chossudovsky, Global Research, 2015


Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9993

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP