Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Οι «παραιτηθείτε» έργο και αυτό της «αριστεράς»Επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Στάθης, στο σημερινό του κείμενο, για τους «παραιτηθείτε»:
«Ο αχταρμάς των «παραιτηθείτε» απέκτησε φωνή λόγω των έργων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Φωνή, αλλά άλογη φωνή, διότι οι «παραιτηθείτε» δεν ξέρουν τι λένε. Με την έννοια ότι μιλούν τη γλώσσα του «ιδιώτη». Και πολλοί ιδιώτες μαζί δεν συνιστούν απαραιτήτως ένα πολιτικό υποκείμενο, καθ’ ότι ακριβώς ιδιώτες.

Αποτελούν απλώς ένα αμάλγαμα νοσταλγίας του άθλιου παρελθόντος της μεταπολίτευσης και ταυτοχρόνως μια απειλητική προδιαγραφή του μέλλοντος που προγράφει την ελπίδα για τους ανθρώπους. Οι κινούντες ιστοί τους «παραιτηθείτε» απαρτίζονται από ένα κράμα νεοφιλελευθερισμού και φασισμού ιδιαζόντως ειδεχθές, που ταυτοχρόνως ενσωματώνει την κεντροαριστερά και αναβαθμίζει την προοπτική που ευθύς εξαρχής είχε ο «εκσυγχρονισμός» για την εκβαρβάρωση των κοινωνιών και το σκλάβωμα των πολιτών…».

Ολόκληρο το κείμενο εδώ:
http://www.enikos.gr/stathis/394085,Preloydio-Dixasmoy.html


Εύστοχες οι επισημάνσεις του Στάθη, αλλά επικαλύπτεται και αποκρύβεται η πλέον ουσιαστική: Η αγελαία εμπορευματοποίηση και των λαϊκών κινητοποιήσεων που δίνει τη δυνατότητα και στο «κράμα» της «εκσυγχρονιστικής» βαρβαρότητας (δεξιάς-ακροδεξιάς- κεντροαριστεράς) να παίζουν στην «αγορά» των «λαϊκών αγώνων»!!!

Ο έσχατος εξευτελισμός κάθε λαϊκής εκδήλωσης, είναι η εμπορευματοποίησή της, η μετατροπή της, δηλαδή, σε καταναλωτικό προϊόν πολιτικής εκμετάλλευσης.

Αυτός ο εξευτελισμός και η ακραία γελοιοποίηση,
αφυδατώνουν και εξατμίζουν κάθε χυμό επαναστατικό από τη λαϊκή κινητικότητα: Την αγωνιστική αυτενέργεια, την αυτό-οργάνωση και την κινηματική ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ, δηλαδή τη διαλεκτική της ΡΗΞΗΣ και της ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ με το καθεστώς…

Οι λαϊκές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις μετατρέπονται από ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ σε εμπορικά ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ, χειραγωγούμενα, αγελαία, χωρίς καμία κινηματική λειτουργία: Πολιτική και Οργανωτική…

Έτσι έχουν μετατρέψει τις λαϊκές κινητοποιήσεις οι «αριστεροί» έμποροι των λαϊκών αγώνων: Σε «αριστερό» και συνδικαλιστικό πολιτικό εμπόριο, σε θεατρικές παραστάσεις, σε θέαμα ΠΛΗΡΩΣ υποταγμένο στη «ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ» του καθεστώτος (κατοχική «νομιμότητα» σήμερα)…

Επί δεκαετίες η «αριστερά» (σε όλες, σχεδόν, τις ποικιλίες της), συστηματικά και σταθερά, αλλά και με υπερβάλλοντα ζήλο, …αγωνίστηκε να αφαιρέσει κάθε επαναστατική λειτουργία και πνοή από τις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Επί δεκαετίες δολοφονούσε ανελέητα τη διαλεκτική της ρήξης και της σύγκρουσης με το καθεστώς, την κινηματική διαλεκτική της αγωνιστικής ΕΝΟΤΗΤΑΣ, της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ προοπτικής και της αυτό-οργάνωσης.

Έτσι μετέτρεψε τη «λαϊκή κίνηση» σε ακινησία, σε ένα «υλικό» πολιτικής εμπορίας, σε μια νεκρή «μάζα» κομματικής και συνδικαλιστικής εκμετάλλευσης…

Είναι η «αριστερά», συνεπώς,
που επέβαλε το «αγελαίο» των λαϊκών αγώνων, και άνοιξε έτσι το δρόμο στο εμπόριο των λαϊκών κινητοποιήσεων και σ’ αυτούς που τρόμαζαν κυριολεκτικά από κάθε λαϊκή κινητοποίηση, που δίωκαν βάναυσα κάθε λαϊκή κίνηση…

ΤΩΡΑ εμπορεύονται και αυτοί το έργο της «αριστεράς»: την απονέκρωση των λαϊκών εκδηλώσεων και τη χυδαία εμπορία τους…

Οι «παραιτηθείτε» έργο και αυτό είναι της «αριστεράς»: Η εκδίκηση της Ιστορίας για την καθεστωτική ενσωμάτωση της «αριστεράς» και τη μετατροπή της σε Δεξιά και ακροδεξιά της Νέας Τάξης (του 4ου Ράιχ)…. 


  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP