Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

"Αναρχισμός" & ΣΥΡΙΖΑ

Του Γ. Σιώζου

Το έναυσμα για την συγγραφή του κειμένου, αποτέλεσαν οι εισβολές των οργάνων της "Τάξεως", στις καταλήψεις κτιρίων, που φιλοξενούσαν Πρόσφυγες στην Θεσσαλονίκη και τελούσαν υπό τον έλεγχο ομάδων Αναρχικών.
Εισβολές που προκάλεσαν την αντίδραση των Αναρχικών Αλληλέγγυων, αλλά και τον λόγο "αφύπνισή" τους, από την "Μακαριότητα" που είχαν περιέλθει πλείστες όσες, Αναρχικές Συλλογικότητες.


"Μακαριότητα" που έλαβε ενδημικό χαρακτήρα, με την ανάληψη της Κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

"Ενδημικό" χαρακτήρα, διότι παρά την ασκούμενη ακραία ταξική και αντιλαϊκή πολιτική, σε συνδυασμό με το ξεπούλημα και την παράδοση της χώρας στους "Εταίρους Δανειστές", οι Αναρχικές κινήσεις εξαντλούνταν με την επίδειξη Αλληλεγγύης προς τους Πρόσφυγες, αφήνοντας στο "απυρόβλητο" την Κυβέρνηση.

Μιά Αλληλεγγύη στα "Τυφλά", χωρίς να θίγονται και να αποκαλύπτονται οι βαθύτερες αιτίες που προκαλούν το "τσουνάμι" των Προσφύγων.

Αιτία; Ο Πόλεμος γενικώς και αορίστως.

Ως εκ τούτου και η αντιμετώπιση των προσφύγων, με όρους Ανθρωπισμού.


Βασικό μέλημα των Αναρχικών συλλογικοτήτων, η περίθαλψη και η υπεράσπιση του αιτήματός τους, για ελεύθερη μετακίνηση στην Ευρώπη.

Πλείστοι εκ των Αναρχικών μπορεί να θεωρούν πως με "Πολιορκητικό Κριό" τους Πρόσφυγες, σαρώνουν τα Σύνορα, καταφέρνοντας ένα ισχυρό πλήγμα στο Κράτος.

Επίσης είναι πιθανόν στο πίσω μέρος του μυαλού τους, να υπάρχει η σκέψη, πως με την Μαζική εισροή χιλιάδων Προσφύγων εθνικά ετερόκλητων, αλλά θρησκευτικά και πολιτισμικά ομοιογενών, ξεμπερδεύουν επιτέλους με το Έθνος Κράτος.

Έθνος Κράτος που κατά την αντίληψή τους, αποτελεί πηγή όλων των δεινών που βασανίζουν την ανθρωπότητα.

Παρένθεση:

Ενδιαφέρον θα είχε η ανάπτυξη ενός διαλόγου μεταξύ των Αναρχικών και των απόψεων που πρεσβεύουν, με τους Πρόσφυγες που περιθάλπουν.

Ίσως να διαπίστωναν πως ο "Μουλάς" Άνθιμος και οι απόψεις του, να αποτελούν "όαση" Δημοκρατίας και προοδευτικότητας, σε σύγκριση με την Μεσαιωνική έρημο του Ισλαμοφασισμού.


Αλλά ας επανέρθουμε στο θέμα μας, στο Αναρχισμός και ΣΥΡΙΖΑ.

Αν ρίξει κανείς μιά προσεκτική ματιά στο Ιδεολογικό SUPER MARKET που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ, αν όχι στα πρώτα ράφια αλλά πάντως σε αρκετά από αυτά, θα διαπιστώσει πως απόψεις παραπλήσιες με αυτές των Αναρχικών - ιδιαίτερα των Μεταμοντέρνων και Ευρωλάγνων - διατίθενται σε άφθονες ποσότητες.

Αντιλήψεις, που αποτελούν "Δάνεια" Αμερικάνικων δεξαμενών σκέψης.

Είναι γνωστές οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με ποικιλώνυμα Υπερατλαντικά Ιδρύματα και αυτού του είδους οι Αντιλήψεις, "Σερβίρονται" ως "καινοτόμες" Αριστερές προτάσεις.

Όταν Στρατηγική Επιλογή του Καπιταλισμού σήμερα είναι η Παγκοσμιοποίηση, καθίσταται σαφές ότι η ύπαρξη των Συνόρων και των Εθνικών Κρατών αποτελούν εμπόδιο στα σχέδιά του.

Για την επίτευξη των σκοπών του, αξιοποιεί όλα τα μέσα.

Καπιταλιστικές ολοκληρώσεις όπως η Ε.Ε.
Συμφωνίες για το Παγκόσμιο εμπόριο. Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Δημιουργία ανθρωπιστικών κρίσεων που έχουν ως αποτέλεσμα να μετακινούνται τεράστιες μάζες σύγχρονων τροφοσυλλεκτών και φυσικά "χρήσιμους ηλίθιους" Αριστερούς και Αναρχικούς που, ταυτίζουν τον Διεθνισμό με την Παγκοσμιοποίηση.

Τις εισβολές στις καταλήψεις
τις επέβαλαν τα πρώτα ράφια που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά που του εξασφαλίζουν την μεγαλύτερη εκλογική πελατεία.

Τα ράφια των Νοικοκυραίων.


Για χάρη τους σφάζονται με τη Ν.Δ.

Άμεση ανάγκη ο προσεταιρισμός της Εκκλησίας και μέσω αυτής, του Χριστεπώνυμου πληρώματος.

Επιτέλους, πρέπει να ικανοποιηθούν και τα συντηρητικά ανακλαστικά της κοινωνίας. Εύκολη λεία, οι καταλήψεις.

Συνέπεια αυτής της κατασταλτικής πολιτικής το σπάσιμο της "άτυπης" ανακωχής με τον Χώρο των Αναρχικών.

Όμως τα πίσω ράφια διαμαρτύρονται. Προσφιλής πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και με τον Χωροφύλαξ και με τον Αστυφύλαξ.

Το κωμειδύλλιο από την Μεριά του ΣΥΡΙΖΑ προς Αναρχικούς συνεχίζεται.

Οι Αναρχικοί πρέπει να κατανοήσουν την φύση του ΣΥΡΙΖΑ και να κόψουν την "Μαστούρα" της Παγκοσμιοποίησης, που την εκλαμβάνουν ως Διεθνισμό.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP