Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Το μέγα σκάνδαλο φοροδιαφυγής της Apple και το παραμύθι των ξένων επενδύσεων


«Αυτός είναι ο βασικός λόγος δημιουργίας της ΕΕ και της ενιαίας αγοράς για να μπορούν οι πολυεθνικές να φοροδιαφεύγουν σε βάρος των εθνικών κρατών και των λαών και για να υπάρχει το νομικό πλαίσιο που να εξασφαλίζει την ασυλία τους από κάθε πιθανή παρέμβαση των κυβερνήσεων απόρροια πίεσης του εργατικού κινήματος.
Μόνο και μόνο το παραπάνω παράδειγμα αρκεί για να αποδείξει πόσο λανθασμένη ήταν η στάση που κράτησαν στο δημοψήφισμα για το Brexit το ΚΚΕ και διάφορες άλλες αριστερίστικες και αναρχοαυτόνομες ομάδες…».

Η καπιταλιστική κρίση δεν σημαίνει μόνο όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας. Σημαίνει και καταστροφή τμημάτων του κεφαλαίου αλλά και ξέσπασμα άγριου ανταγωνισμού μεταξύ τους για το ποιός θα πληρώσει τα σπασμένα της κρίσης.


Μέσω αυτών των ενδοαστικών συγκρούσεων έρχονται πολλά «άπλυτα» στη φόρα. Αυτό έγινε και στην υπόθεση της φοροδιαφυγής της Apple. Για όσους δεν γνωρίζουν η Ευρωπαϊκή επιτροπή επέβαλε πρόστιμο 13 δις ευρώ στην εταιρία για φοροδιαφυγή από το 1991 παρακαλώ! Φυσικά η ΕΕ δεν έγινε εν μία νυκτί διώκτης των πολυεθνικών, αυτό που συνέβη είναι η όξυνση των αντιθέσεων ΕΕ και ΗΠΑ

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ:
http://grexitblog.blogspot.gr/2016/10/apple.html

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP