Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Λαφαζάνης: Όνειρα ρόδινα ή σκέτος εμπαιγμός…Η «συνταγή» του Λαφαζάνη είναι γνωστή: Ποτίζει τους διψασμένους με αλατισμένο νερό, δηλαδή εμπαίζει τους αφελείς…
Για τις λαφαζάνειες θεατρικές παραστάσεις και τις ομοβροντίες των πυροτεχνημάτων του έχουμε γράψει άπειρα κείμενα: Το έργο έχει γίνει όχι απλώς μονότονο και κακόγουστο, αλλά πλέον αγγίζει τα όρια της αθλιότητας και του γελοίου.

Οι νέα «επαναστατική» ομοβροντία του Λαφαζάνη συνοψίζεται σε τούτο: «Αν η ΛΑ.Ε ήταν στη Βουλή η κυβέρνηση Τσίπρα θα είχε πέσει και το μνημονιακό μπλοκ θα είχε κλονιστεί συθέμελα…»!!!


Μας δουλεύει ασύστολα. Ήταν στην κατοχική κυβέρνηση και σε υπουργικές θέσεις η παρέα του Λαφαζάνη και δεν έριχνε την κυβέρνηση, όταν αυτή ξεπουλούσε την Ελλάδα και το λαό της, αλλά και τα λόγια της, όμως θα την έριχνε αν ήταν στη Βουλή!!!!

Ξέχασε τι έλεγε τότε ο Λαφαζάνης; «διαφωνούμε αλλά στηρίζουμε την κυβέρνηση»!!!

Και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ τους πέταξε έξω τότε …ανακάλυψαν τη μετάλλαξή του οι «επαναστάτες» της ΛαΕ!!!

Ξέχασε ο Λαφαζάνης και το τι έλεγε μέχρι πρότινος, ως ΛαΕ: Ανακύκλωνε το φαύλο κύκλο της ρεφορμιστικής ΟΥΤΟΠΙΑΣ, όπως ακριβώς και ο ΣΥΡΙΖΑ..

Παναγιώτης Λαφαζάνης:
«Εμείς δεν θέτουμε θέμα αποδέσμευσης από την ΕΕ, αλλά θέτουμε θέμα μετ’ επιτάσεως ριζικής αλλαγής των ασκούμενων νεοφιλελεύθερων και άλλων επιλογών που έχει κάνει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση» (στο ραδιοσταθμό Real FM)!!!
Διαβάστε περισσότερα εδώ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2015/09/blog-post_1.html


Διαβάστε επίσης: «Οι καιροσκοπικές «φαντασιώσεις» Λαφαζάνη»
Εδώ: http://resaltomag.blogspot.gr/2013/07/blog-post_5232.html


Πετάει πολλά πυροτεχνήματα (τα γνωστά) και στη νέα συνέντευξή του ο Λαφαζάνης:
http://www.iskra.gr/%ce%b1%ce%bd-%ce%b7-%ce%bb%ce%b1-%ce%b5-%ce%ae%cf%84%ce%b1%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ae-%ce%b7-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%85%cf%81/

Αυτό που απουσιάζει, για άλλη μια φορά, έστω και υπαινιχτικά, είναι η αυτοκριτική…

Για να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια θα αναδημοσιεύσουμε δύο σχετικά κείμενά μας:

α). «Σε αυτούς που ανακάλυψαν ξαφνικά τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ» (Δεκέμβριος 2015).

β). «Για τις «κωλοτούμπες» και «μεταλλάξεις» του ΣΥΡΙΖΑ» (Αύγουστος 2015)
Ξεκινάμε με το πρώτο το οποίο βρίσκεται εδώ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2015/12/blog-post_1.html


Σε αυτούς που ανακάλυψαν ξαφνικά τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑΕίναι αριστερός εκείνος που έχει πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων τα «εργαλεία» της Διαλεκτικής και ανακαλύπτει τη «μετάλλαξη» του ΣΥΡΙΖΑ όταν …πετιέται, βιαίως, έξω από το ΣΥΡΙΖΑ;

Είναι αριστερός εκείνος που σέρνεται πάντα πίσω από τα γεγονότα, φωτογραφίζοντας απλώς τα οπίσθιά τους;


Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στη Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη και στους …αριστεριστές που την ακολουθούν και μέχρι χθες «συνωστίζονταν» στο ΣΥΡΙΖΑ…

Όλοι αυτοί ανακάλυψαν ξαφνικά τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν πετάχτηκαν έξω από αυτόν…

Και ακόμα δεν έχουν προβεί σε μια στοιχειώδη αυτοκριτική!!!

Είναι συνυπεύθυνοι γι αυτό το «τέρας» της «αριστερής» κυβέρνησης. Το έθρεψαν και το νομιμοποίησαν: Είναι και αυτοί «αριστεροί» του ίδιου φυράματος με το ΣΥΡΙΖΑ.

Και το αντί-διαλεκτικό τέχνασμα, αυτό της ξαφνικής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι τέχνασμα ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ, προκειμένου να ξεπλύνουν τις δικές τους ευθύνες.

Και συνεχίζουν να χλευάζουν τη μαρξιστική διαλεκτική και τη Σοσιαλιστική Θεωρία και Πράξη, όταν ερμηνεύουν και εξηγούν τα πολιτικά γεγονότα με τέτοιου είδους αντιεπιστημονικά τεχνάσματα: Ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχτηκε ξαφνικά όταν αυτοί βρέθηκαν έξω από αυτόν, ενώ λίγο πριν κατείχαν και υπουργικές θέσεις…

Οι εκφυλισμοί των κομμάτων και οι μεταλλάξεις δεν είναι «ακαριαία» γεγονότα, αλλά πολύχρονες διαδικασίες («προτσές» που θα λέγαμε οι μαρξιστές).

Ο εκφυλισμός του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και όλης της Αριστεράς, είναι μια διαδικασία χρόνια και η μετάλλαξή τους από την καθεστωτική ενσωμάτωσή τους, έχει συντελεστεί εδώ και πολλά χρόνια.

Από το 1990 ήδη είχαμε επισημάνει τούτο: «Ο ΣΥΝ είναι μια χοάνη μετάλλαξης των κομμουνιστών σε αστούς νεοφιλελεύθερους…».

Τόσο η χρεοκοπία του σταλινισμού, όσο και αυτή της σοσιαλδημοκρατίας έχουν καταγραφεί σε ιστορικούς «σταθμούς» αναθεώρησης της Σοσιαλιστικής Θεωρίας και Πράξης και έχουν αποτυπωθεί με κραυγαλέες διαδικασίες ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ στο καπιταλιστικό σύστημα…

Οι διαδικασίες αυτές, ιδιαίτερα στο ΣΥΡΙΖΑ, πήραν εκρηκτικές διαστάσεις.

Αλλά οι «αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο ποτέ δεν τις διέκριναν, αλλά αποτελούσαν και οργανικό μέρος αυτών των διαδικασιών της καθεστωτικής ενσωμάτωσης…

Ο οπορτουνισμός του Λαφαζάνη διαπερνάει, σαν κόκκινη κλωστή, όλη την εκφυλιστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα τελευταία χρόνια, εκρηκτικές διαστάσεις πήραν και οι διαδικασίες της πασοκοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ: Προ πολλού συντελεσθείσα και ορατή δια γυμνού οφθαλμού…

Και όμως. Τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ την ανακάλυψαν τώρα οι «αριστεροί» της ΛΑΕ. Τώρα που ο Τσίπρας τους …ξήλωσε: Τέτοια δραματική τυφλότητα και καιροσκοπική αθλιότητα…

Γι αυτό και δεν πείθουν…

Θεωρούμε σκόπιμο να αναδημοσιεύσουμε το παρακάτω κείμενο που παραπέμπει και σε άλλα σχετικά για την πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. Βρίσκεται εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6795

Η φάρσα της αναπαλαίωσης του ΠΑΣΟΚ σε νέα κωμικά επεισόδια
Έχουμε γράψει πολλές φορές, σε βαθμό κουραστικό, για τις απόπειρες «βρικολακιάσματος» του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, στο πρόσωπο του πιο παρακμιακού, αλλά και πιο μοχθηρού «αριστερού» γραναζιού της Νέας Τάξης: Του ΣΥΡΙΖΑ…

Οι ιστορικές τραγωδίες, κατά κανόνα, βρικολακιάζουν σαν κακόγουστες φάρσες. Η τραγωδία του πασοκισμού, ωστόσο, μας δίνει μια μεγάλη ποικιλία από ιλαροτραγικές και κακόγουστες φάρσες αχαλίνωτης παρακμιακής αυθάδειας και κακοήθους νεοπλασίας: Τέτοιες μεταμφιέσεις και καιροσκοπικές πτήσεις, σαν και αυτές που έχουμε ζήσει, με όλα αυτά τα πασοκικά «υλικά» της πλέριας αποσύνθεσης και παρακμής, δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο…

Τώρα όλα αυτά τα «υλικά» της ιστορικής αποσύνθεσης του ΠΑΣΟΚ, διαποτισμένα μέχρι το μεδούλι με το δηλητήριο της σήψης του ΠΑΣΟΚ, σε όλα τα στάδιά της, με κορυφαίο τον «εκσυγχρονισμό» και το δωσιλογισμό του ΓΑΠ και του Βενιζέλου (πάντα πιστοί στρατιώτες του κυβερνώντος ΠΑΣΟΚ), ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ μαζικά και ορμητικά, με όλες τις αποσκευές τους, στη νέα φάρσα της ΟΥΤΟΠΙΑΣ και της ΑΠΑΤΗΣ: Στο ΣΥΡΙΖΑ…

Επιχειρούν, οι άμοιροι, να νεκραναστήσουν, ΟΧΙ μόνο τα παλιά συνθήματα του αντρεϊκού ΠΑΣΟΚ, αλλά και την 3η του Σεπτέμβρη (η αφίσα είναι αποκαλυπτική)

Τέτοια εμπορική φρενοβλάβεια ψεύτικων ελπίδων και ιστορικής ΑΠΑΤΗΣ δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Τέτοια αναπαλαίωση ΟΧΙ μόνο της ιστορικής πασοκικής ουτοπίας και τραγωδίας, αλλά και των έσχατων ορίων της ΠΑΡΑΚΜΗΣ της και της νεοταξικής της ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ, σου φέρνει παραζάλη.

Θα τη σχολιάσουμε με κάποια μικρά αποσπάσματα από προγενέστερα άρθρα μας:

Στις 6 Μαΐου του 2012 είχαμε γράψει το άρθρο:

«Ο «Αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ «οδηγός» στην αναπαλαίωση του ΠΑΣΟΚ
ή
Ο καθεστωτικός φαύλος κύκλος των εκλογικών «ανατροπών».


Γράφαμε, μεταξύ άλλων:

Με τα σημερινά δεδομένα του λαϊκού κινήματος αυτή η εκλογική «ανατροπή» του πολιτικού σκηνικού οδηγεί στον εκλογικό κρετινισμό και στην Πίστη στα νέα πολιτικά σχήματα της εκλογικής ΑΠΑΤΗΣ.

Το κυριότερο και το χειρότερο από αυτά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ: Η ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ της κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ, η αντικατάσταση του ΠΑΣΟΚ με ένα νέο πολιτικό έκτρωμα, παρασάγγας πίσω από το ιστορικό ΠΑΣΟΚ…

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό-προβάλλεται και προβάλλεται από τους καθεστωτικούς μηχανισμούς σαν τη «δύναμη ανατροπής». Ουσιαστικά σαν τη δύναμη εκείνη που θα «ανανεώσει» (αναπαλαιώσει) τον κυβερνητικό πυλώνα του ΠΑΣΟΚ και τις ιστορικές του κληρονομιές (βενιζελισμός, Ένωση Κέντρου, κ.λπ), σαν τη δύναμη που θα ενώσει όλα τα «τεμάχια» και αποκόμματα του ΠΑΣΟΚ και της «αριστεράς», ΣΕ ένα νέο κυβερνητικό κόμμα…»


Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6456

Στις 3 Ιουνίου 2012 γράψαμε το άρθρο:
«ΣΥΡΙΖΑ: Η κακοήθης πασοκική νεοπλασία»

Υπογραμμίζαμε:

«Έχουμε κουραστικά υπογραμμίσει τούτο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο «μεταμφιεσμένο» ΠΑΣΟΚ, πολύ χειρότερο από το παλιό ΠΑΣΟΚ, διότι αποτελεί τη «χωματερή» των ακαθαρσιών του νεοταξικού ΠΑΣΟΚ…».

Όλοι οι ιδεολογικοί νομάδες (σκηνίτες) τρέχουν προς το ΣΥΡΙΖΑ, πιάνουν μια θέση στο καινούργιο «τρένο της αλλαγής». Το παλιό «τρένο» έχει γίνει ένας σωρός ερειπίων και σκουριασμένων εξαρτημάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ συναρμολογεί, «ανασυνθέτει» και επιχρυσώνει αυτά τα εξαρτήματα.

Γι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός των άλλων, αποτελεί και την κολυμπήθρα του Σιλωάμ για την αναβάπτιση («ξέπλυμα») των δωσίλογων πασοκικών δυνάμεων: Των δυνάμεων που «εκτέλεσαν» την Ελλάδα.

Όλη αυτή η μετάσταση, στο ΣΥΡΙΖΑ, της κακοήθους πασοκικής νεοπλασίας έχει πάρει αποτρόπαιες μορφές αυθάδους κοροϊδίας. Η «μετάσταση» έχει επεκταθεί και στα ιδεολογικά αποκόμματα του παλιού πασοκικού προγράμματος.

Στο «πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκουμε πολλές συρραφές αποκομμάτων του πασοκικού προγράμματος: Προγραμματικά παιχνίδια επί χάρτου…»


Ολόκληρο το κείμενο και με άλλα σχετικά ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6493

Τέλος στο άρθρο ο «ΣΥΡΙΖΑ: Πάντα ήταν η «κεντροαριστερή» συνιστώσα του πασοκισμού»,
Επισημαίναμε
(7 Ιουνίου 2012):

«Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ από «τσόντα» της «κεντροαριστερής» ουτοπίας, έγινε κυρίαρχος πολιτικός παράγοντας της «κεντροαριστερής» αντικατάστασης και αναπαλαίωσης του ΠΑΣΟΚ…».

Διαβάστε ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6504

Δεν μας εκπλήσσει, συνεπώς, η νέα φαρσοκωμωδία νεκρανάστασης της 3ης του Σεπτέμβρη…

Από τα απορρίμματα του διαλυμένου ΠΑΣΟΚ τα πάντα μπορεί να περιμένεις, καθώς και από το ΣΥΡΙΖΑ: Το νέο υποκατάστατο της νταβατζίδικης ΑΠΑΤΗΣ: Το έργο θα έχει ακόμα πολλά επεισόδια…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP