Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Η σκακιέρα των πολεμικών συγκρούσεων…


Οι νέες πολεμικές εντάσεις και πολιτικές οξύτητες στη Μ. Ανατολή και τον περιβάλλοντα χώρο, φέρνουν ξανά στην επικαιρότητα το εξαίρετο βιβλίο του Νίκους Καρατουλιώτη:
«Γεωπολιτική Σκακιέρα: Η Ελλάδα στο κέντρο των Γεωστρατηγικών Συγκρούσεων» (εκδόσεις Ηρόδοτος).
Έτσι το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χολαργού-Παπάγου,

ευαίσθητο μπροστά στους διεθνούς κραδασμούς, οργανώνει την παρουσίαση του βιβλίου του υποστράτηγου εν αποστρατεία Νίκου Καρατουλιώτη.

Η παρουσίαση θα γίνει τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 και ώρα 6.30 μ.μ., στην Aίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», στο Δημαρχείο Χολαργού (Περικλέους 55).

Ομιλητές:

Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης, Επίτιμος Αρχηγός Στρατού.

Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας, εκδότης.

Γρίβας Κωνσταντίνος, αναπληρωτής καθηγητής Γεωπολιτικής.

Συντονιστής:
Ανδρέας Μπελεγρής, δημοσιογράφος.


Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Πληροφορίες: 2106540948


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η «Γεωπολιτική Σκακιέρα, η Ελλάδα στο κέντρο των γεωστρατηγικών συγκρούσεων», αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια ανάλυσης των γεωστρατηγικών-γεωοικονομικών δεδομένων και δυναμικών στην ελληνική βιβλιογραφία: είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το παρελθόν και τεκμηριώνει τις ιστορικές εξελίξεις που οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση.

Με εργαλείο τη γεωπολιτική,
αναλύονται οι επιδιώξεις, οι εξαρτήσεις, τα συμφέροντα, οι συμμαχίες, αλλά και οι αντιπαλότητες των δρώντων «παικτών», τόσο στον ελλαδικό όσο και στον περιβάλλοντα χώρο: Καύκασος, Μέση Ανατολή - ευρύτερη Μέση Ανατολή και Βαλκάνια.

Οι ανωτέρω χώροι, ως πεδίο αντιπαλότητας των Μεγάλων Δυνάμεων, αποτελούν το επίκεντρο της παγκόσμιας γεωοικονομικής και γεωστρατηγικής σύγκρουσης.

Η γεωστρατηγική θέση του ελλαδικού χώρου (Ελλάδα, Κύπρος), σε συνδυασμό με την ύπαρξη υδρογονανθράκων στο συγκεκριμένο χώρο, καθώς και οι σχεδιαζόμενες διαδρομές των αγωγών, διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό τοπίο συμφερόντων και ανταγωνισμών.

Όλα αυτά που διαμορφώνουν το ιστορικό δράμα της εποχής μας φωτίζονται, με οξυδέρκεια ζηλευτή και συνθετική γλαφυρότητα, από το Νίκο Καρατουλιώτη.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP