Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

«Ρουβίκωνας»: Η πρακτορική συνταγή του «λαϊκού ήρωα»


Πριν από ένα μήνα γράφαμε: «Μόνο οι τυφλοί πλέον δεν βλέπουν το ρόλο και τη “χρησιμότητα” του “Ρουβίκωνα”, ο οποίος κτυπά ανενόχλητος!!!».
Σήμερα και οι τυφλοί έχουν δει και γελάνε με αυτό το χοντροκομμένο κατασκεύασμα του «αριστερού» παρακράτους: Του ΣΥΡΙΖΑ…
Δεν κρατάνε πλέον ούτε τα προσχήματα οι σύγχρονοι παρακρατικοί με τις «επαναστατικές» φορεσιές…


Σχεδόν εμφανίζονται καθημερινά και κλιμακώνουν την «επαναστατική» τους δράση, δίχως να τους αγγίζει κανείς…

Τέτοιο σήριαλ «τρομοκρατικού», ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο…

Σταθερά, συστηματικά και θεαματικά (μέσω των ΜΜΕ) εδραιώνεται ο «μαζικός» και νόμιμος χαρακτήρας της «τρομοκρατίας»...

Γράφαμε στο πρόσφατο άρθρο μας με τον τίτλο:
«Τρομοκρατία»: Το παιχνίδι παίζεται πλέον απροκάλυπτα…
Εδώ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2017/11/blog-post_10.html


«Έτσι σήμερα η «τρομοκρατία» (οι κατασκευές και οι σκηνοθεσίες του κράτους και των μυστικών υπηρεσιών-κάτω από την εποπτεία της πλανητικής αυτοκρατορίας), αποκτά και έναν άλλο συμπληρωματικό και πολύ σημαντικό ρόλο: Τη μαζική οργάνωση και καθοδήγηση της απελπισμένης νεολαίας (Δηλαδή κατασκευές τύπου «Ρουβίκωνα»)…».

Τώρα ο «Ρουβίκωνας» μοιράζει τρόφιμα στη Μάνδρα!!!

Διαβάστε ένα το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, ΕΔΩ:
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/


Και εδώ ο «Ρουβίκωνας»
αντιγράφει τις δόλιες συνταγές του ΣΥΡΙΖΑ: Αυτές των φιλοδωρημάτων!!!

Συνταγές που τις διαπερνάει η φιλοσοφία της ελεημοσύνης: Η φιλοσοφία, δηλαδή, της ΥΠΟΤΑΓΗΣ των εξαθλιωμένων θυμάτων στις διαθέσεις «ελεημοσύνης» της κάθε ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

Διαβάστε αναλυτικά γι αυτήν την ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ της ΥΠΟΤΑΓΗΣ εδώ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2017/11/blog-post_15.html


Αυτό καλλιεργούν οι «επαναστάτες» του «Ρουβίκωνα»: Να αναζητούν τα εξαθλιωμένα θύματα του καπιταλισμού λύσεις από τα χέρια των κατασκευασμένων «ηρώων» της εξουσίας…

Αυτό και μόνο δείχνει περίτρανα το φιλοσοφικό και ιδεολογικό-πολιτικό ΠΙΣΤΕΥΩ του «Ρουβίκωνα»: Είναι πανομοιότυπο με αυτό του σύγχρονου φασισμού, με αυτό των «φιλοδωρημάτων» και της «ελεημοσύνης»…

Στο «Ρουβίκωνα» γίνονται πλέον πιο ορατά τα συστατικά των σύγχρονων «τρομοκρατικών» κατασκευών: Τα συστατικά που υπάρχουν στη μυθολογία και ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ των «λαϊκών» ηρώων…

Μια ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ και μυθολογία που έχει προσαρμοστεί στο σύμπαν της «αγοράς» και του σύγχρονου υπέρ-θεάματος, με τους ποικίλους «υπέρ-ανθρώπους», καθώς και με τους πολύχρωμους τηλεοπτικούς «ήρωες», τύπου Τριανταφυλλόπουλου…

Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί και κατασκευάζει, πιο ενεργητικά και θεαματικά, «τρομοκράτες» με τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά του «λαϊκού ήρωα»: Ο «Ρουβίκωνας» είναι μια τέτοια κατασκευή…

Για αυτήν την πρακτορική συνταγή του «λαϊκού ήρωα» θα αναδημοσιεύσουμε ένα μικρό κομμάτι από την παλιά εργασία μας: Μάκης Τριανταφυλλόπουλος: Η μεγάλη και σύνθετη απάτη

Ολόκληρη βρίσκεται εδώ:
http://www.resaltomag.gr/175.mag
«Η ιδεολογία του λαϊκού ήρωα


Το δομικό βάθρο του λαϊκού μυθιστορήματος είναι το μανιχαϊκό σύμπαν όπου συγκρούονται δύο αντίθετες δράσεις: του καλού και του κακού.

Το πραγματικό όμως στοιχείο του λαϊκού μυθιστορήματος που είναι η κοινωνία και οι δυστυχίες της «αιχμαλωτίζεται» από το φανταστικό στοιχείο που είναι η δράση του καλού και του κακού.

Η ιδεολογία συνεπώς του λαϊκού ήρωα είναι η υποταγή της κοινωνίας στη γοητευτική εξουσία του ήρωα, η υποκατάσταση της κοινωνικής ενέργειας από τη φανταστική δράση του λαϊκού ήρωα.

Στο λαϊκό μυθιστόρημα η κοινωνία, παρά το γεγονός ότι αναστατώνεται, παραμένει διαρκώς σε ισορροπία. Ο λαός παραμένει αδρανής, δεν έχει καμιά δυνατότητα ενεργού συμμετοχής. Η σύγκρουση του καλού και του κακού περνάει πάνω από το λαό, είναι μια σύγκρουση που αφορά μόνο τους ήρωες.

Οι πληβείοι,
οι προλετάριοι, οι καταπιεσμένοι, οι αθώοι και όλοι όσοι υποφέρουν υφίστανται παθητικά τόσο την εγκληματική δραστηριότητα των καταχραστών όσο και τη διορθωτική δράση των ευεργετών-λαϊκών ηρώων.

Δηλαδή απέναντι στους καταπιεσμένους, τους φτωχούς και τους αθώους βρίσκεται η εξουσία, είτε του καλού είτε του κακού. Έτσι, ο λαϊκός ήρωας, μέσα στον οργασμό της αρετής του και της ναρκισσιστικής του έξαψης, επιβάλλει ένα πεπρωμένο μυστικοπάθειας που εμφανίζει τις κοινωνικές αντιφάσεις ως διακανονισμό λογαριασμών μεταξύ των δυνάμεων του καλού και του κακού.

Γίνεται σαφές ότι η ιδεολογία του λαϊκού ήρωα οδηγεί στον εφησυχασμό, τη μοιρολατρία, την πολιτική ύπνωση.

Ο λαϊκός ήρωας προσφέρει στους κοινωνικά εξαθλιωμένους και στα θύματα της εκμετάλλευσης το ναρκωτικό χάπι της παρηγοριάς. Τους παρηγορεί με φανταστικές δραπετεύσεις και με εικόνες δικαιοσύνης που χειρίζονται άλλοι, έτσι ώστε να ξεχάσουν ότι στην πραγματικότητα η δικαιοσύνη τους έχει αφαιρεθεί.

Το ατέλειωτο παρόν της κοινωνικής σήψης και εξαθλίωσης, του ανθρώπινου πόνου και της δυστυχίας «αντισταθμίζονται» από τη δραστηριότητα του λαϊκού ήρωα.

Έτσι η φανταστική δραστηριότητα
αντικαθιστά την παθητικότητα και το ανίσχυρο άτομο αναζητά τις λύσεις από τα χέρια της εξουσίας του ήρωα, βρίσκει δηλαδή παρηγοριά στο ονειρικό και φανταστικό…».
_________________________________________________

Σήμερα, λοιπόν, οι ποικίλες και πολυπλόκαμες μυστικές υπηρεσίες εφαρμόζουν τα συστατικά της μυθολογίας του «λαϊκού ήρωα», σε όλο το εύρος της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, ιδιαίτερα στις «τρομοκρατικές» κατασκευές, και στις κατασκευές ποικίλων «ειδώλων» και «σωτήρων»…


 Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10843

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP