Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Προϋπολογισμός – Μέρισμα = Ρήμαγμα!

Γράφει: Νίκος Μπογιόπουλος
Τά Πρασσεινάλογα!... του Στάθη - Media
Παρακάμπτουμε το χαριτωμένο του κ.Βούτση ότι ο προϋπολογισμός του 2018 είναι ο καλύτερος μέχρι τον επόμενο καλύτερο.
Παρακάμπτουμε και τις δηλώσεις Τσακαλώτου (όπως και τις μετέπειτα αυτοδιαψεύσεις του) ότι η κυβέρνηση παρά τον άδικο χαρακτήρα του θα τον ψηφίσει για να μην πέσει.
Πάμε κατευθείαν

σε ορισμένες πλευρές του προϋπολογισμού με φόντο την… ευεργεσία που ακούει στο όνομα «κοινωνικό μέρισμα».

Στοιχείο πρώτο: Ο προϋπολογισμός προβλέπει πλεόνασμα 3,8%. Πάνω δηλαδή και από το θηριώδες 3,5% που έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους. Αυτό το επιπλέον 0,3% από το ήδη ληστρικό 3,5% ούτε λίγο ούτε πολύ αντιστοιχεί σε 580 εκ. ευρώ. Που με τη σειρά τους αντιστοιχούν με τα 4/5 του μερίσματος που διανέμει ο κ.Τσίπρας.

Από χέρι, επομένως, ότι «δίνουν» με το μέρισμα το παίρνουν κατά 80% με μια μόνο κίνηση, με το υπερπλεόνασμα από το (ματωμένο) πλεόνασμα.

Στοιχείο δεύτερο: Οι επιπλέον σε σχέση με το 2017 άμεσοι και έμμεσοι φόροι που προβλέπει ο προϋπολογισμόςτου 2018 ανέρχονται σε 852 εκ. ευρώ.

Δηλαδή οι επιπλέον φόροι το 2018 θα είναι κατά 150 εκ. ευρώ περισσότεροι από το όλο το μέρισμα του κ.Τσίπρα.

Στοιχείο τρίτο: Οι μειώσεις σε κοινωνικές δαπάνες, δηλαδή σε περίθαλψη, κοινωνική προστασία κοκ που προβλέπει ο προϋπολογισμός φτάνουν τα 2 δισ. ευρώ. Αυτό το… ρήμαγμα είναισχεδόν 3 φορές μεγαλύτερο από το μέρισμα του κ.Τσίπρα.

Αυτός είναι ο καλύτερος – πριν τους ακόμα καλύτερους – προϋπολογισμός. Αυτά είναι τα πλεονάσματα. Αυτά είναι και τα μερίσματα.

*Πηγή: Εφημερίδα Real News 26/11/2017


Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10866

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP