Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Ακίνητα στο Βατερλώ

ΣΤΑΘΗΣ
Τά Πρασσεινάλογα!... του Στάθη - Media

  Η προπαγάνδα είναι ανίκητη ώσπου να φθάσει σε μια τοποθεσία όπου οι οδοδείκτες γράφουν Βατερλώ.
  Προχθές το μεσημέρι η τηλεόραση της Βόρειας Κορέας (η ΕΡΤ) και η εκφωνήτρια Σταυρούλα (χωρίς κιμονό) παρουσίασαν ένα ρεπορτάζ με τον μονόλογο Τζανακόπουλου για τους πλειστηριασμούς, αλλά ούτε ένα (αριθμός 1) πλάνο από το ξύλο της αρκούδας που έριξαν τα ΜΑΤ του Τσίπρα εναντίον εκείνων που προσπαθούν να εμποδίσουν την πυρπόληση λαϊκών κατοικιών.
  Το στίγμα του Κάιν,
εκείνο που καθιστά μονίμως τη Δημόσια τηλεόραση ένα κρατικό - κομματικό φερέφωνο, αποδεικνύει τον φόβο για τον λαό που διατρέχει την εξουσία καθώς και τον υποδόριο σταλινισμό, όταν αυτήν την εξουσία ασκεί μια Αριστερά που Γονάτισε. Πρόκειται για έναν γελοίο (στην εποχή μας) σταλινισμό, αλλά πάντα επικίνδυνο.
  Λυπάμαι, αλλά η ΕΡΤ έχει αρχίσει να θυμίζει τα αλήστου μνήμης εκείνα «ντόμπερμαν της ενημέρωσης» που, από τις οθόνες του Mega, κατασπάραζαν τη νοημοσύνη μας και κανιβάλιζαν την υπόστασή μας.
  Όμως η Αριστερά με τον πιο fake επικεφαλής από γενέσεώς της ξεπέρασε σε fake news κάθε προηγούμενο. (Ίσως επειδή το πρόβλημα των πλειστηριασμών αποδεικνύεται θανάσιμο). Αγόρευε λοιπόν προχθές ο κ. Κοντονής στις οθόνες της Σταυρούλας και έλεγε ότι όσοι «εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς προστατεύουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές». Το ίδιο μας
  έλεγαν και για το Πολυτεχνείο. Ότι παίξαμε τότε το παιχνίδι των Αμερικάνων. Οι μπαμπουίνοι ξέρουν να βγάζουν τη γλώσσα τους, αλλά δεν ξέρουν να τη χρησιμοποιούν για να ομιλούν. Ο κ. Κοντονής, ο κ. Πολάκης, ο κ. Καρανίκας ευτυχώς μπορούν. Και ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Τζανακόπουλος. Κι εμείς επίσης μπορούμε να τους ακούμε.
  Ήδη έχουν εκπλειστηριασθεί πρώτες κατοικίες και ακίνητα μικρής αξίας. Όμως απτόητοι όλοι οι παραπάνω συνεχίζουν το ίδιο τροπάρι, τον ίδιο αμανέ, την ίδια κασέτα.
  Ο ένας παρέπεμπε στον κώδικα… δεοντολογίας της ΤτΕ (!) καθώς επίσης και σε συμφωνίες κυρίων. Λες και αυτά τα δύο μπορούν να υποκαθιστούν νόμους του κράτους. Νόμους που, εν προκειμένω, αυτή η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να εισηγηθεί. Γιατί;
  Ο άλλος παραπέμπει την προστασία της πρώτης κατοικίας στον νόμο Κατσέλη (τον νόμο Κατσέλη - Σταθάκη όπως αυτάρεσκα τον ονομάζουν τώρα). Όποιος στοιχειωδώς γνωρίζει αυτόν τον νόμο ξέρει ότι επιφέρει στο νοικοκυριό που καταφεύγει σ’ αυτόν καθεστώς δουλοπαροικίας.
 ***
  Ας πάρουμε (με ένα μικρό χρονικό) το πράγμα από την αρχή. Έως το 2014 (31.12.2014) η πρώτη κατοικία προστατευόταν με νόμο που ανανεωνόταν κατ’ έτος. Όταν ο Τσίπρας διαδέχθηκε τον κ. Σαμαρά «αμέλησε» να ανανεώσει τον νόμο ή να θεσμοθετήσει νέον. Γιατί;
  Ταυτοχρόνως ο ΣΥΡΙΖΑ παραπληροφορούσε και παραπλανούσε τον κόσμο ότι η πρώτη κατοικία έως την αξία των 300.000 ευρώ προστατεύεται. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν πολίτες που πιστεύουν αυτό το ψεύδος, ακόμα και σήμερα η κυβέρνηση ξεδιάντροπα το διακινεί. Όταν άρχισε η διαδικασία
  «διευθέτησης» κόκκινων δανείων (όπου σε εταιρείες καζίνο φερ’ ειπείν τα δάνεια αυτά κουρεύονταν) οι γύπες μυρίσθηκαν ψητό στη μικρή και μικρομεσαία ιδιοκτησία. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε με κόκκινα γράμματα ότι οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις μικροϊδιοκτησιών δεν ήταν στην ατζέντα της Τρόικας – καθώς και ο κ. Γιούνκερ, ο κ. Σουλτς όπως και άλλοι κοινοτικοί παράγοντες επανειλημμένως δήλωναν.
  Ποιος λοιπόν έκανε τη λουμπινιά, φάνηκε μπόσικος κι άνοιξε η όρεξη των «θεσμών» να φάνε μαζί με τις τράπεζες και τα φαντς τα σπίτια των εργαζομένων που δυσπραγούν; Θα έλεγα ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, αν δεν είχα θαυμάσει τα κατορθώματα του Τσίπρα.
***
  Μετά το ξύλο και τα χημικά έγινε έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, από την οποίαν οι υπουργοί εξήλθαν ευαγγελιζόμενοι… τα ίδια! Τις συμφωνίες κυρίων (με τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη), τη δεοντολογία των τραπεζών και τον νόμο Κατσέλη (α, ξέχασα, και Σταθάκη). Για νόμο
  που θα θεσμοθετούσε την όντως προστασία ούτε λέξη. Γιατί;
  Μάλιστα, ως συνήθως, ο κ. Τσακαλώτος εξερχόμενος υπερέβαλε τους πάντες λέγοντας: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει φέρει πολλά μέτρα για να προστατευθούν οι… τράπεζες»!!! Πάρ’ τον στον γάμο σου να σου πει και του χρόνου! Όμως από μωρόν κι από μωρότερον μαθαίνεις την αλήθεια. Για την κυβέρνηση το επίδικο δεν είναι τα σπίτια, αλλά οι τράπεζες. Που ανακεφαλαιοποιημένες με δικά μας λεφτά, θέλουν τώρα να μας πάρουν και τα σπίτια.
  Καμιά προπαγάνδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα ώς το τέλος. Στο τοπίο των πλειστηριασμών οι οδοδείκτες γράφουν Βατερλώ. Αυτό είναι βέβαιον! Το μόνον ερώτημα είναι πόσα ακόμα θύματα θα αφήσει πίσω του αυτός ο φέικ τύπος, ώσπου να συναντήσει τα επίχειρα των έργων του…  

ΠΗΓΗ:
http://www.topontiki.gr/article/249182/ta-prasseinaloga-toy-stathi

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP