Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Ψευταράκος, ψεύτης, ψευταράς

ΣΤΑΘΗΣ
Ψευταράκος, ψεύτης, ψευταράς - Media
«Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι αριστερή» αποφάνθηκε ο κ. Καμμένος δε Σέκοντ. Ψυχραιμία! Θα βάλει τα κλάματα ο κ. Μπογιόπουλος. Από τον οποίον δανείζεται σήμερα η στήλη μια ανθοδέσμη ψευδών του Τσίπρα ήντινα έπαιξε προχθές ο Νίκος στην εκπομπή του στον «Real FΜ» με σάουντρακ το «ώπα - ώπα μπαμπάκο» του Καραγκιόζη.
  Είπε ο Τσίπρας: «Καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ από το 2015!».
Ο μπαγασάκος! παρέλειψε να πει ότι τον αυξάνουμε από το 2018!
  Αλλά επειδή ένα ψέμα για να είναι πειστικό πρέπει να επαναλαμβάνεται, έλεγε πάλι (ποιος άλλος;) ο Τσίπρας: «Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας νόμος παράνομος, δεν διορθώνεται, καταργείται». Όχι μόνον δεν τον κατήργησε, αλλά για την παράγκα του Καραγκιόζη θα πληρώνει το Κολλητήρι ΕΝΦΙΑ έως τετάρτης γενεάς. Ώπα - ώπα μπαμπάκο μπαγασάκο!
  Ούρλιαζε στη Βουλή ο Τσίπρας απευθυνόμενος στην κυβέρνηση Σαμαρά: «Καταργήστε το εξωφρενικό 23% ΦΠΑ στην εστίαση». Στο καφενείο του χωριού μου, όταν σε πιάνανε να λες ψέματα ανθυπομειδιούσαν οι γεροντότεροι, αν συνέχιζες σε διαολόστελναν και αν το ξανάκανες σε κράζανε. Η κλίμακα ψευταράκος - ψεύτης - ψευταράς ήταν θανατηφόρα. Ίσως ο Τσίπρας
  να νομίζει ότι τα καφενεία είναι εικονική πραγματικότητα στην οποία μπορεί κανείς να παίζει εν ου παικτοίς. «Σήμερα είναι σύνθημα» έλεγε ο ψευταράκος - ψεύτης - ψευταράς, «από Δευτέρα θα είναι νόμος του κράτους: Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη». Θεός! «Αριστερός» θεός! Των πλειστηριασμών. Το σπίτι είναι χολέρα, πάρε των ομματιών σου και τράβα παραπέρα…
  Τσίπρας: «Θα υπερασπισθούμε τον δημόσιο χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων», πλην όμως παλιοχαρακτήρας ο δημόσιος χαρακτήρας και τα πούλησε όλα ο απίθανος, λες και τα βρήκε «βοσκοτόπια» του Καλογρίτσα απ’ τον πατέρα του.
  «Και θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχίνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας, από τη μια να του αρπάζουν το ψωμί απ’ το τραπέζι κι από την άλλη να του πετούν κάποια ψίχουλα για να τον εξαγοράσουν», έλεγε ο Τσίπρας για τη Δεξιά κι έκανε ακριβώς το ίδιο ο ίδιος! Άπαιχτος!
  Ουδέποτε άλλος τις πολιτικός κατά τις τελευταίες δεκαετίες έχει διασύρει την Αριστερά τόσο θανάσιμα, με τέτοιον κυνισμό και τέτοια αναισχυντία. «Αριστερά» που πλέον τη δουλεύει ακόμα και ο κ. Καμμένος δε Σέκοντ.
  «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε προαπαιτούμενα ούτε απαιτούμενα», εκτός κι αν είναι τα Καυδιανά Δίκρανα, τα ποποδάχτυλα, οι καρπαζιές, οι διαπομπεύσεις και οι ανθρωποφαγίες. «Στόχος μας είναι η κατάργηση με έναν νόμο όλων των μέτρων λιτότητας». Όλων; Άσε κανένα ζωντανό, αρχηγέ – μην τα στειρώνεις όλα! Θα πάθουμε σύνδρομο στέρησης. Χθες από τη σύνταξη της γιαγιάς Βασιλικής κόψανε ακόμα 50 ευρώ! Μην της κόψεις τις περικοπές απότομα, λυπήσου την…
  «Δεν μπορεί να συμβιβαστεί η έννοια και η ιδέα του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με τη συνέχιση των Μνημονίων». Ως εκ τούτου βάλε το μαγαζί υποθήκη για τα επόμενα 60-99 χρόνια, να ’χουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Εποπτευόμενο. Και άδειο. «Είναι δέσμευση ότι θα επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 751»! Αρχηγέ, συγκρατήσου! οδηγείς τη νεολαία στην κραιπάλη! «Καμία μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων»! Αρχηγέ, τρεις συντάξεις τους φάγαμε, θα μας αλείψουν πίσσα και πούπουλα! «Αν είναι
  για κωλοτούμπες και υποχωρήσεις εξευτελισμού
  υπάρχουν άλλοι να τις κάνουν, εγώ δεν μπορώ να το κάνω». Τι λες, αρχηγέ; τέτοιο ταλέντο να πάει χαμένο; «Ξέρετε ίδρωσα! αλλά οι αλλαγές θέλουν κόπο και ιδρώτα!» Αυτός είσαι λεβέντη μου, τώρα σε αναγνωρίζω! Έλα μια kolotoumpitsa ακόμα! Βεβαίως: «Η επαναφορά της 13ης σύνταξης είναι δέσμευσή μας»! Λευτεριά για λίγο πάψε να χτυπάς με το σπαθί, έλα σίμωσε και κλάψε εις του Τσίπρα την κραυγή: «Όλα στο φως, τα ψέματα τελείωσαν! Όλα στο φως!».
  Τον τενεκέ σου μην τον κλαις εκεί που πάει να σκύψει, κοπάνα τον - κοπάνα τον και κείνος θα βουίξει: «με τα νταούλια και με τον ζουρνά, γκόου μπακ ετερόκλητοι όχλοι, γκόου μπακ!»
 ***
Τα ψέματα του ψεύτη δεν τελειώνουν ποτέ. Για τον ψεύτη, όμως, τα ψέματα νωρίς ή αργά τελειώνουν… 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP