Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Δημοκρατία επιπέδου Σκοπίων (η δική μας)…


Δημοκρατία επιπέδου Σκοπίων (η δική μας)… - Media
ΣΤΑΘΗΣ

Τι έγινε και αίφνης ο κ. Μητσοτάκης ανέκρουσε πρύμναν για την κατάθεση της πρότασης μομφής; Τον έπιασε ο κ. Πάιατ και του είπε «δεν είναι τώρα ώρα για τέτοια, Κούλη!»;
Δεν αποκλείεται! – άλλωστε ο κ. Νίμιτς δεν είναι που δήλωσε απευθυνόμενος στο προτεκτοράτο… συγγνώμην στην Μπανανία, ότι «αν απορριφθεί η Συμφωνία οι συνέπειες θα είναι βαθιές» (και θα αλλάξει πάλι κόμμα ο κ. Παπαχριστόπουλος);

Πάντως, όπως λέμε και στον Βορειοανατολικό Πύργο Ηλείας, «αν δεν ταιριάζαμε, δεν θα συμπεθεριάζαμε». Είδε ο Τσίπρας τον ορυμαγδό αθλιότητας και σαπίλας στο «βασίλειο της Μακεδονίας», τις συναλλαγές, την εξαγορά βουλευτών, το κουρέλιασμα και του δικού τους Συντάγματος, το ανθυποβαλκανικό αλισβερίσι των κομπασήδων, τον χορό των πρακτόρων και σου λέει καλύτεροι είναι αυτοί; θα κάνω κι εγώ τα ίδια.
Κι έκανε τη Βουλή (την Ελληνική) σαν τα μούτρα του Τζουτζέ. Καταδολίευσε, εκμαύλισε, έταξε κι έκανε τη δημοκρατία, Πάιατ! Ζούμε μεγάλες στιγμές: ο Τραμπ κάνει πραξικόπημα στη Βενεζουέλα εκ του μακρόθεν και ο Τσίπρας έχει κάνει τα απομεινάρια του Ελληνικού Συντάγματος ρετάλια για ρεμάλια χάριν των Αμερικανών.
Φέρνει στο Κοινοβούλιο ένα αόρατο κείμενο για να το υπερψηφίσουν εθελοντές αόμματοι. Μπουκάρουν στα σκαλιά της Βουλής πέντε παρακρατικοί, πέντε μπάτσοι εκ μπάτσων ντυμένοι μπάχαλοι, πέντε χρήσιμοι χρυσαυγίτες και ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει συνωμοσία κατά του πολιτεύματος, σχεδόν απόπειρα πραξικοπήματος, και συλλαμβάνει εφτά επίδοξους… κολονέλους και δύο Γερμανίδες!! Καραγκιοζιλίκι άνευ προηγουμένου. Λες και τα (άκρως επικίνδυνα) χημικά με τα οποία μας ψέκασαν, πρώτα απ’ όλα μας κάνουν ηλίθιους.
Και πανηγυρίζουν οι Αριστεροί (τύπου «Εφ.ΣΥΝ.»): «Ο Νίμιτς αδειάζει τη Ν.Δ.»! Ε, να τον πάμε να καταθέσει γαρύφαλλα στο θυσιαστήριο της Καισαριανής! Νίμιτς, ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο! Τρικυμία εν κρανίω από τις πολλές κωλοτούμπες.
Για να τελειώνουμε: ο Τσίπρας αντί να συνεννοηθεί με τη Ν.Δ. και τα άλλα κόμματα ώστε να επιτευχθεί μια Συμφωνία πάνω στην Εθνική Γραμμή (Σύνθετη ονομασία, erga omnes), πρώτον προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το Σκοπιανό για να διχάσει τη Ν.Δ. και δεύτερον έγινε έτσι ακόμα πιο αδύναμος απέναντι στους Αμερικανούς, χωρίς να μπορεί να επικαλεσθεί κάποιου είδους εθνική ομοφωνία. Το τρίτο όμως είναι χειρότερο, διότι το δεύτερο ούτε καν το ήθελε ο Τσίπρας. Δεν ήθελε να διαπραγματευθεί με τους Αμερικανούς, μαθημένος πλέον να εκτελεί τις εντολές τους. Για να τον κρατούν «ζωντανό».
Τρία στα τρία με αποτέλεσμα τώρα να έχουμε να κάνουμε με Μακεδονικό έθνος που ομιλεί τη Μακεδονική γλώσσα. Χωρίς να κάνει ο Τσίπρας το Κοινοβούλιο καρκατσουλιό (όπως έκανε και ο Ζάεφ το Κοινοβούλιο των… Μακεδόνων) μια τέτοια Συμφωνία θα ήταν αδύνατον να περάσει απ’ τη Βουλή. Όπως δεν περνάει απ’ τον λαό.
Οι Έλληνες θα μείνουν με την εκκρεμότητα (ψυχικώς τουλάχιστον) και οι Αμερικανοί με ένα νέο έθνος, το Μακεδονικό, κι ένα νέο κράτος, τη Βόρεια Μακεδονία, στα χέρια τους για να παίζουν τα παιγνίδια τους. Συνήθως αιματηρά.
Εκτός απ’ την κατάπτωση του Κοινοβουλίου και τον διασυρμό της Συνταγματικής (αν υπήρχε) τάξης το μέγεθος του εκφυλισμού στον οποίον μεθοδικώς μας βυθίζει ο Τσίπρας είναι – εξ όνυχος τον λέοντα – η υποστήριξη που βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ σε «153 διανοούμενους που υποστηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών». Εν πρώτοις τους περίμενα 300 (όσοι και οι 300 του Λεωνίδα) συν 700 οι Θεσπιείς, τουλάχιστον χίλιους. Ας μείνουμε όμως στους 153! Εξ αυτών γνωρίζω (άλλους προσωπικώς κι άλλους όχι) καμιά δεκαπενταριά. Μάλιστα πέντε - έξι είναι πρόσωπα εκλεκτά. Οι υπόλοιποι που δηλώνουν «άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών» ου μην αλλά και «διανοούμενοι», είναι οι περισσότεροι δημοσιογράφοι που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, κομματικοί δημοσιογράφοι και διάφοροι άλλοι εκπρόσωποι διαφόρων επαγγελμάτων. Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε αμφέβαλλα ότι οι δημοσιογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι διανοούμενοι, αλλά πάντα ήλπιζα ότι θα είχαν τη σεμνότητα να μην το διατυμπανίζουν.
Όπως και να ’χει η ψαριά των 153 είναι φτωχή, αλλά ο Τσίπρας πανηγυρίζει (!) λες και είναι «1.013», εκ των οποίων 500 υποψήφιοι για Νόμπελ, Όσκαρ και Πολάκη (βραβείο είναι κι αυτός) – τουλάχιστον για τον νικητή της διαμάχης Κοτζιά - Καμμένου.
(Όμως το δηλητήριο του εθνομηδενισμού έχει ποτίσει και πολλούς που έχουν επίπεδο παραπάνω από τρολ! Ήδη εμφανίσθηκαν στον Τύπο οι καλοθελητές που προσπαθούν να απομειώσουν τον κ. Τσιτσιπά, επειδή αυτό το αστέρι παραθέτει αρχαία γνωμικά ή είναι υπερήφανος για την πατρίδα του και τα χρώματά μας). Κλαζομένιοι που ασχημονούν και τίποτα περισσότερο.
Συνελόντι ειπείν: Στο Βόρεια Μακεδονία δεν υπάρχει πλέον γεωγραφικός προσδιορισμός και μόνον, αλλά εθνικός, με εθνικό αντίκρισμα που αντιστοιχεί στο Μακεδονικό έθνος και Μακεδονικό λαό. Αυτό ακριβώς που ήθελαν οι Αμερικανοί και ο Τσίπρας τους εξασφάλισε.
Στο εξής, πρέπει να ζήσουμε με τον Μακεδονικό εθνικισμό να παραμονεύει ώστε κάποια στιγμή κρίσης να χρησιμοποιηθεί από τους Αμερικανούς ή τους Γερμανούς επωφελώς για τον ίδιο.
Συγχαρητήρια και με τις υγείες μας

ΠΗΓΗ:
http://www.topontiki.gr/article/306450/dimokratia-epipedoy-skopion-i-diki-mas

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP