Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Χρυσοχοΐδης: Προτείνει «συνταγές» ΦΙΜΩΣΗΣ…

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αποτελεί το «σήμα κατατεθέν» των προβοκατόρικων συνωμοσιών του κράτους, του παρακράτους και των μυστικών υπηρεσιών…
Και σαν τέτοιο «σήμα κατατεθέν» συνθέτει και συμπυκνώνει όλη τη δικτατορική αυθάδεια των κυβερνήσεων. Μια δικτατορική αυθάδεια καθεστωτικής ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ (σταθερός στο πόστο του με όλες τις κυβερνήσεις του 4ου Ράιχ), η οποία προσλαμβάνει (η συναίνεση) τα χαρακτηριστικά της φασιστικής παράνοιας…

Έτσι ο Χρυσοχοΐδης διατυπώνει πιο κυνικά τη φιλοσοφία της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Αυτή της φίμωσης και της αναγωγής του Ποινικού Κώδικα σε ρυθμιστή της πολιτικής μας ζωής.

Δημιουργούν οι ίδιοι τη δυσπιστία και κατόπιν επιχειρούν να ποινικοποιήσουν την ΠΟΛΤΙΚΗ δυσπιστία και να ΦΙΜΩΣΟΥΝ αυτό που η δική τους πολιτική παράγει: την ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις κυβερνητικές παλινωδίες, την ανυπακοή στις αλλοπρόσαλλες σκοπιμότητες μιας κυβέρνησης που ζυγίζει τα πάντα ανάλογα με τις οικονομικές σκοπιμότητες…

Αποκαλυπτικό το παρακάτω άρθρο από την «Ίσκρα»

https://iskra.gr/%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%b5%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%80%ce%b1%ce%b9%cf%87%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%cf%86%ce%af%ce%bc%cf%89%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b5
/


Κυβερνητικά παιχνίδια φίμωσης: Στον εισαγγελέα αναρτήσεις με “θεωρίες συνωμοσίας” για κορονοϊό

Σε πολύ ολισθηρό αυταρχικό δρόμο λογοκρισίας και διώξεων κινδυνεύει να εισέλθει η κυβέρνηση προκειμένου να προασπίσει επιλογές και κυβερνητικά μέτρα, επί των οποίων συχνά η ίδια ακολουθεί τακτική αλαλούμ και αντιφάσεων.

Ασφαλώς γύρω από τη υπόθεση του κορονοϊού γράφονται συχνά, ιδιαίτερα στο Διαδίκτυο, υπερβολές ή και επικρίνονται συλλήβδην κυβερνητικά μέτρα για τη μη εξάπλωσή του αλλά όλα αυτά δεν είναι υποθέσεις που θα πρέπει να αφορούν τους Εισαγγελείς ή και να επισύρουν εισαγγελικές διώξεις αλλά πρέπει να αντιμετωπίζονται με υπεύθυνες απαντήσεις και αν χρειάζεται με υπεύθυνες διαψεύσεις, οι οποίες και αυτές τελικά κρίνονται.

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπονται με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναφορές που αφορούν σε “θεωρίες συνωμοσίας” για τον κορονοϊό, οι οποίες αναρτήθηκαν τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο και ορισμένες εξ’ αυτών, πάντα κατά τον υπουργό, “παροτρύνουν” τον κόσμο να αρνείται να δεχτεί πρόστιμα και κυρώσεις που σχετίζονται με τα κυβερνητικά μέτρα.

“Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για θεωρίες συνωμοσίας, θα πάρουμε όλα τα μέτρα να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία“, δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έδωσε εντολή στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υλικό αναρτήσεων στο διαδίκτυο προς ενημέρωση και ποινική αξιολόγηση.

Το υλικό ήδη εστάλη στον εισαγγελέα ο οποίος θα το αξιολογήσει και πιθανόν να διατάξει προκαταρκτική εξέταση.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε:

“Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας. Σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές“.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP