Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Νόβακ Τζόκοβιτς: «Πρώτα είμαι Ορθόδοξος Χριστιανός και μετά αθλητής!»

Από Press gr. 

 

  

 

Αντώνη Μακατούνη 

 

 

 

 


 

 

 Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δε διστάζει να εκφράσει δημοσίως την αγάπη του για την Ορθοδοξία σε κάθε ευκαιρία.


 Προσεύχεται και κάνει τον σταυρό του πριν από κάθε αγώνα, φορά σταυρό γύρω από το λαιμό του και όπως λέει απλά, η πίστη του στον Χριστό είναι πάνω από τους 70 τίτλους που έχει κερδίσει από την αρχή της καριέρας του.

«Ο σημαντικότερος τίτλος της ζωής μου, είναι αυτός που έλαβα τον Απρίλιο του 2011, παίρνοντας το Παράσημο του Τάγματος του Αγίου Σάββα, ιδρυτή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας από τον Πατριάρχη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κ.κ. Ειρηναίο». Το παράσημο αυτό αποτελεί την υψηλότερη διάκριση στην Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και του αποδόθηκε, για τη σημαντική συμβολή του στην ανακαίνιση εκκλησιών στην πατρίδα του, τη Σερβία. 


Το φιλανθρωπικό έργο του διάσημου τενίστα είναι επίσης αξιοσημείωτο. Χρηματοδοτεί ένα δωρεάν εστιατόριο για άστεγους και άπορους ενώ πριν από λίγο καιρό το Ίδρυμα NovakDjokovic, συνέβαλε με 94.000 ευρώ στην ανακαίνιση σχολείου στην πόληPozega.


Η τύχη των νέων της χώρας του – όπου ο κατώτατος μισθός ορίζεται σε λιγότερο από 200 ευρώ το μήνα –δεν αφήνει ασυγκίνητο τον αθλητή. Το 2015, το ίδρυμά του σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα κατήρτισε πρόγραμμα πρόσβασης των νεαρών Σέρβων στην εκπαίδευση και την ιατροφαρμακευτική φροντίδα. Χαιρετίζοντας τη γενναιοδωρία του, η UNICEF τον έχρησε πρέσβη καλής θέλησης στη Σερβία τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς.

Ως πιστός χριστιανός που έζησε την παιδική ηλικία του σε μια χώρα που μαστίζονταν από βίαιες συγκρούσεις εξαιτίας του πολέμου μεταξύ Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν ξέχασε ποτέ τις ρίζες του. Γνώρισε τη γυναίκα του Jelena, στο γυμνάσιο όπου φοιτούσαν στο Βελιγράδι,παντρεύτηκαν τον Ιούλιο του 2014 και απέκτησαν δύο παιδιά.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP