Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

H Ρωσία νικάει στον πόλεμο, ο αντι/ρωσισμός και αντι/σοβιετισμός εξασθενούν

 

Tου

 

 

 Ηλία Παπαναστασίου


Οι εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία είναι ταχύτατες, συγκλονιστικές και καθοριστικές για τις επόμενες δεκαετίες. Όπως τουλάχιστον αναφέρει ο Guardian – κεντροαριστερή εφημερίδα υπεράνω κάθε υποψίας– οι Ουκρανοί χάνουν περίπου 600–800 στρατιώτες την ημέρα δηλαδή 20.000 στρατιώτες τον μήνα (!), οι δε New York Times θεωρούν λάθος της Δύσης τους «υπολογισμούς καταστροφής» της Ρωσικής Οικονομίας λόγω του εμπάργκο. Απλά, οι Δυτικοί έσφαλαν μοιραία για τις υποτιθέμενες επιπτώσεις του εμπάργκο, υπερεκτιμώντας τις δυνατότητές τους και υποεκτιμώντας τις τεράστιες αντοχές αλλά και την έξυπνη οικονομική στρατηγική των Ρώσων και η οποία αποφέρει καρπούς. Με άλλα λόγια:


 

 

 

(α) Οι Ρώσοι προελαύνουν συνεχώς καταφέρνοντας συντριπτικά πλήγματα στην Ουκρανία με το πυροβολικό και τα πυραυλικά τους συστήματα. Κυριολεκτικά δεν «αφήνουν σε χλωρό κλαρί» τον Ουκρανικό στρατό καταφέρνοντας συντριπτικά πλήγματα, κυρίως στα εφόδια που αποστέλλει η Αμερικανο/Ευρώπη στους Ουκρανούς Ναζί, βομβαρδίζοντας με πυραύλους Kalibr τις εφοδιαστικές πομπές και τα μεταγωγικά αεροπλάνα των Αμερικανο/Ευρωπαίων υπέρ των Ουκρανών τα δε ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα Su–57, εφάμιλλα και καλύτερα των αμερικάνικων «μπήκαν» στη μάχη του αέρος με εκπληκτικά αποτελέσματα. Ουσιαστικά ο στρατός του Ζελένσκυ μένει σταδιακά από εφόδια παρόλη την λυσσώδη «μανία εφοδιαστικής αλυσίδας» των Αμερικανών υπέρ των Ουκρανών υποτακτικών τους.

 

 

 

(β) Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι των Αμερικανών εμφανίζονται μάλλον διασπασμένοι με τους Γερμανούς να συνεχίζουν την αντι/ρωσική υστερία σε επίπεδο προπαγάνδας, όμως ταυτόχρονα να εφοδιάζονται με ρωσικό πετρέλαιο ! Κλασσική προτεσταντική υποκρισία με έντονα «διπολικά χαρακτηριστικά».

 

 

 

(γ) Το σύστημα πληρωμών ήδη έχει αλλάξει, το ρούβλι έχει ανεβεί από 156 ρούβλια προς 1 δολάριο – Μάρτιος – σε 58 ρούβλια προς 1 δολάριο σε δυο μόλις μήνες (!). Ταυτόχρονα οι εισπράξεις της Ρωσικής Οικονομίας λόγω των εξαγωγών της έχουν αυξηθεί κατακόρυφα αποφέροντας πάνω από 100 δις ευρώ(!) σε 3 μήνες (η συμφωνία με την Γαλλία για εξαγωγή Ρωσικού φυσικού αερίου είναι χαρακτηριστική), η συμμαχία με την Κίνα, Ινδία, Ινδονησία, Ιράν, Βραζιλία δηλαδή τους BRICS, σφυρηλατείται συνεχώς η δε Ρωσία διοργανώνει το δικό της 25ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη. Ταυτόχρονα η Κίνα συσφίγγει ακόμη περισσότερο τους δεσμούς της με την Ρωσία στο οικονομικό, στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο. Ας σημειώσουμε και την 20ετή συμφωνία Συνεργασίας Βενεζουέλας–Ιράν σε όλους τους τομείς όπως και την αποχή xωρών της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής – Μεξικό, Γουατεμάλα, Βολιβία– από Φόρουμ των ΗΠΑ λόγω αποκλεισμού της Βενεζουέλας και της Κούβας από τους υστερικά ρωσοφοβικούς Αμερικανούς.

 

 

 

(δ) Στην «καθ’ ημάς Ανατολή» θα πρέπει να αναφέρουμε την άσκηση αποβατικού χαρακτήρα με στόχο ένα νησί– προφανώς ελληνικό– με το όνομα EFES και υπό την αιγίδα της Τουρκίας και με την συμμετοχή 37 συμμάχων (!) μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η ΗΠΑ ! Εάν καταλάβατε σωστά, οι Αμερικανοί και οι Γάλλοι – σύμμαχοί μας– συμμετέχουν με τους Τούρκους σε άσκηση αποβατικού χαρακτήρα και η οποία έχει στόχο ένα νησί, προφανώς ελληνικό ! Τα σχόλια περιττεύουν.

 

 

 

(ε) Εάν προσθέσουμε και την τεταμένη κατάσταση στην περιοχή της Ταιβάν και τις σκληρότατες και αποφασιστικές απαντήσεις της Κίνας προς τους Αμερικανούς, μπορούμε συνοπτικά να καταλήξουμε σε ορισμένα συμπεράσματα στρατηγικού χαρακτήρα.

 

 

 

Η Ρωσία κερδίζει τον πόλεμο χωρίς καμμιά αμφιβολία, καταφέρνοντας συντριπτικά πλήγματα στον Ουκρανικό στρατό των Αμερικανο/Ευρωπαίων. Ήδη οι απώλειες των Ουκρανών είναι τεράστιες και η τιμωρία των Ναζί Κυβερνητών του Κιέβου θα είναι σκληρότατη και αμείλικτη όπως τουλάχιστον αποδεικνύεται από τις πρώτες θανατικές καταδίκες σε Βρεττανούς μισθοφόρους αλλά και Ουκρανούς συνεργάτες τους.

 

 

 

Η Αμερικανο/Ευρώπη – η «Δύση» για τους ανιστόρητους– ήδη πληρώνει μεγάλο οικονομικό κόστος λόγω των αντι/ρωσικών κυρώσεων και τις οποίες αφελώς και βλακωδώς έστρεψε μονομερώς εναντίον της Ρωσίας επιδιώκοντας την χρεωκοπία της τελευταίας. Η στέρηση όμως του ρωσικού φυσικού αερίου και ρωσικού πετρελαίου ήδη έχει ένα βαρύτατο κόστος στην ήδη ευάλωτη αμερικανική και ευρωπαϊκή οικονομία. Οι συνέπειες φαίνονται τώρα και πληρώνονται από τους λαούς, Αμερικής και Ευρώπης αντίστοιχα. Οι Ευρωπαϊκές Ελίτ «χτύπησαν» συναγερμό προειδοποιώντας τους κυβερνήτες τους πως δεν αντέχουν χωρίς το φυσικό αέριο των Ρώσων– προειδοποίηση των Γερμανών Βιομήχανων – αλλά και πως η πασίγνωστη αυτοκινητοβιομηχανία ΒΜW «Δουλεύει σε ποσοστό πάνω από 37–40 % με Ρωσικό φυσικό αέριο» (Δήλωση του CEO της BMW). Οι Βιομήχανοι αστοί είναι πρακτικοί άνθρωποι και ξέρουν τι θέλουν, αν αντιθέσει με τους κρετίνους πολιτικούς ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

 

 

Η Αμερικανο/Ευρωπαϊκή Παγκοσμιοποίηση διασπάται σε δυο χώρους, τον λεγόμενο «Δυτικό» (ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση) και τον Ευρασιατικό με κύριους πυλώνες την Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία. Ο πλανητικός χώρος του Αμερικανο/Ευρωπαϊκού Καπιταλισμού διασπάται σε δύο χώρους, (α) τον οικονομικο/πολιτικό χώρο της Ευρωπαϊκής και Αμερικανικής Παρακμής που είναι κατερχόμενος γεωστρατηγικά και εκφυλισμένος ιδεολογικά και ηθικά και δίπλα του προβάλλει (β) ο ανερχόμενος χώρος της Ρωσίας/Κίνας/Ινδίας/Ιράν, χώρος με τεράστια οικονομική άνοδο, αδιαφιλονίκητη στρατιωτική παντοδυναμία και σαφέστατο ηθικό και ψυχολογικό πλεονέκτημα. Οι πρώτοι αποτελούν τους λαούς του χθες, οι δεύτεροι τους λαούς του αύριο, του μέλλοντος.


Άλλωστε, ο δεύτερος χώρος της Ευρασίας, δεν είναι ο χώρος του αποικιοκρατικού και απάνθρωπου Ευρωπαϊκού Καπιταλισμού που στηρίχτηκε στην εξαθλίωση και ανείπωτη εκμετάλλευση του πλούτου των χωρών της Ασίας/Αφρικής/Λατινικής Αμερικής. Ρώσοι, Κινέζοι, Ινδοί και Ιρανοί δεν είχαν ποτέ αποικίες εκμεταλλευόμενοι απάνθρωπα ανθρώπους και πρώτες ύλες. Ό,τι κατάφεραν οικονομικά, πολιτιστικά, πολιτικά και στρατιωτικά το κατάφεραν με δικές τους δυνάμεις και σε συντομότατο χρόνο. «Δεν υπάρχει παρόμοιο παράδειγμα στη παγκόσμια Ιστορία, χώρας όπως η Σοβιετική Ένωση που μετατράπηκε σε 20 χρόνια από χώρα αγράμματων μουζίκων σε βιομηχανική, πολιτιστική και πνευματική δύναμη πρώτης γραμμής. Οι Ευρωπαίοι χρειάστηκαν 300–400 χρόνια εκμεταλλευόμενοι μέσω της καπιταλιστικής αποικιοκρατίας απάνθρωπα όλους τους λαούς του κόσμου». Τάδε έφη
David Horowitz, καθηγητής Αμερικανικού Πανεπιστήμιου. Το ίδιο ισχύει και για την Κίνα που «Κατάφερε μέσα σε 30 χρόνια να βγάλει από την φτώχεια 800 εκατομμύρια ανθρώπους» όπως ανέφερε τον Νοέμβρη του 2019, ταξιδεύοντας στη Κίνα, ο πλέον Αμερικανόφιλος και Αμερικανοτραφής Πρωθυπουργός των τελευταίων 100 ετών στη χώρα μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Συ είπας» και ελπίζουμε να θυμάται τι είπε ο ίδιος πριν 2,5 χρόνια.

 

 

 

Ακριβώς επειδή ο σχηματισμός της νέας «Ευρασιατικής Παγκοσμιοποίησης» δεν στηρίζεται στην αποικιοκρατία και στις ανισομερείς οικονομικές σχέσεις προεικάζει δικαιότερες και ανθρωπινότερες οικονομικές σχέσεις μεταξύ των κρατών και καλύτερη κατανομή του εισοδήματος για τις εργαζόμενες τάξεις. Ήδη χώρες της Αφρικής και της Ασίας προσχωρούν στο νέο μπλοκ το οποίο προϋποθέτει νέες δικαιότερες σχέσεις του διεθνούς εμπορίου και της παγκόσμιας οικονομίας. Ας ξεχάσουν οι Αμερικανο/Ευρωπαίοι το «Αποφασίζομε και διατάσσομε» γιατί πλέον η εποχή όπου ήσαν οι μοναδικοί κυρίαρχοι «Έχει περάσει ανεπιστρεπτί» (Δήλωση του εκπροσώπου τύπου του Κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών προ 1–2 μηνών).

 

 

 

Όμως και στο πολιτιστικό, πνευματικό και ηθικό τομέα θα δούμε αλλαγές, σημαντικότατες και θεμελιακές. Ο ολοκληρωτισμός της νεοφασιστικής Πολιτικής Ορθότητας και της μεταμοντέρνας ιδεολογίας της λατρείας των πάσης φύσεως μειονοτήτων θα υποχωρήσει μπροστά στα δικαιώματα της συντριπτικής πλειοψηφίας, η έννοια του έθνους και της πατρίδας δεν θα λοιδορείται και ήδη επανέρχεται, η οικογένεια σαν θεμελιακό κύτταρο της κοινωνίας θα ανακτήσει την ζωτικότητα και δυναμική της σε αναβαθμισμένα επίπεδα ο δε μοναχικός, νευρωτικός και ψυχοπαθής αντικοινωνικός άνθρωπος της Αμερικανο/Ευρωπαϊκής Κοινωνίας θα περιοριστεί στις Αμερικάνικες μεγαλουπόλεις και τα Αμερικανικά Κολλέγια όπου κάθε 10–20 μέρες ένας σχιζοφρενής του «ανώνυμου πλήθους» εκτελεί συμμαθητές και μικρά παιδιά στα σχολεία. Φαινομενικά «χωρίς λόγο», ουσιαστικά δηλώνοντας καταφανώς την ψυχοπάθεια μιας ολόκληρης κοινωνίας, αυτής της λεγόμενης «Δύσης», μιας άρρωστης ψυχολογικά κοινωνίας, εκφυλισμένης ηθικά και εγκεφαλικά, παρηκμασμένης οικονομικά και δημογραφικά.

 

 

 

Ο αντι/ρωσισμός και το δίδυμο αδελφάκι του, ο αντισοβιετισμός ήδη περνάν στην φάση της παρακμής. «Σχολιαστές» των δικτυών Ενημέρωσης (κυρίως Facebook) έγραφαν άπειρα σχόλια νοσηρότατου αντι/ρωσισμού διαποτισμένα με μπόλικο εμετικό αντισοβιετισμό, εφόσον γι’ αυτούς Ρωσία = Σοβιετική Ένωση = Κομμουνισμός = Ολοκληρωτισμός, εκτοξεύοντας τα επίπεδα ανοησίας στα ουράνια, δια ποτισμένα με απίστευτο μίσος, εμπάθεια και χολή για οτιδήποτε ρωσικό, αποκλείοντας οποιαδήποτε άλλη άποψη της «άλλης πλευράς». Κατά τα άλλα, παρίσταναν – και παριστάνουν– τους δημοκράτες, αντι/ολοκληρωτικούς, φιλελευθέρους κλπ. Όμως η τοξικότητα και νοσηρότητά τους καταλαγιάζει γιατί βλέπουν πως χάνουν οι φίλοι τους οι Ουκρανοί. Στα δελτία ειδήσεων των μεγάλων, συστημικών τηλεοπτικών καναλιών – και όχι μόνο αυτών που αναμεταδίδουν τα Δελτία Τύπου της Αμερικανικής Πρεσβείας– δεν υπάρχουν πλέον πολλές ειδήσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Τα γνωστά σχόλια των τελευταίων 2–3 μηνών– «αποκρούουν πετυχημένα οι Ουκρανοί», «καθηλωθήκαν οι Ρώσοι και απέτυχαν στην επίθεσή τους», «τραγική αποτυχία του ρωσικού στρατού» – και άλλες απίθανες ανοησίες έχουν πλέον μειωθεί κατά πολύ. Γιατί άραγε ; Μήπως γιατί νικούν οι Ρώσοι ; Μήπως γιατί συντρίβονται οι Ουκρανοί ; Μπορεί να στεναχωριούνται η Σία Κοσιώνη, ο Στραβελάκης και ο Πρετεντέρης για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία, όμως βλέπετε, τα πανηγύρια κρατάνε λίγο. Και ειδικότερα, «τα αμερικανικά πανηγύρια» που στηρίζονται στην απάτη της εικόνας 10 Αμερικάνικων Τηλεοπτικών Σταθμών που ελέγχουν τις ειδήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Η τραγωδία των Αμερικανών σε συλλογικό επίπεδο είναι πως πιστεύουν τα ίδια τους τα ψέματα, κλασσικό δείγμα παρανοϊκής σχιζοφρένειας και από την οποία ψυχοπάθεια κινδυνεύουμε όλοι εφόσον «βλέπουμε και αναλύουμε» την πραγματικότητα μέσα από τα ματογυάλια της Αμερικανικής «Ενημέρωσης» και της πανίσχυρης Αμερικανικής εικόνας σε όλα τα επίπεδα (Τηλεόραση, Κινηματογράφος, Κινητά τηλέφωνα, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης). Τα ίδια άλλωστε έλεγε και ο Υπουργός Προπαγάνδας του Χίτλερ, ο Goebbels, ισχυριζόμενος πως «αποκρούονται οι Σοβιετικοί» όταν οι στρατιές των Ζούκοφ και Ροκοσόφσκυ έφτασαν έξω από την Καγκελαρία του Χίτλερ! Αλλά όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, «Φίλος ο Πλάτων, φιλτέρα η αλήθεια». «Νόμος» που ισχύει σε όλες τις περιόδους της Ιστορίας ακόμη και στην σημερινή περίοδο, την «Περίοδο του Ψέματος και της Απάτης».

 

 

 

Το 2022 θα είναι καθοριστικό έτος, ένα ορόσημο της Παγκόσμιας Ιστορίας με την επιστροφή των Αρχαίων και Ιστορικών Λαών, των λαών που δημιουργήσαν τον Παγκόσμιο Πολιτισμό. Αυτοί δημιουργήσαν τον Ανθρώπινο Πολιτισμό χιλιάδες χρόνια τώρα και όχι οι λεγόμενοι «Δυτικοί» δηλαδή οι Αμερικανο/Ευρωπαίοι. Γιατί «Δύση» δεν υπήρχε στην Αρχαιότητα ούτε στο Βυζάντιο ενώ οι Ευρωπαϊκοί λαοί «βγήκαν από το αυγό τους» ουσιαστικά μετά το 1400–1500 και τις ανακαλύψεις Αμερικής και άλλων ηπείρων, την γέννηση του Καπιταλισμού και την ακμή της πλέον απάνθρωπης και εκμεταλλευτικής περιόδου της Παγκόσμιας Ιστορίας, της Αποικιοκρατίας που ρούφηξε το μεδούλι όλων των λαών της Οικουμένης. Μέχρι τότε η «Δύση» ήταν φτωχή, καθυστερημένη και υποανάπτυκτη, έρμαιο των Γερμανικών βάρβαρων φυλών. Η «Ευρώπη» αποτελούσε την αρένα του Ευρωπαϊκού Βαρβαριάτου – Γερμανικές φυλές– που ρήμαζε τα πάντα, κάθε λίγο και λιγάκι.

 

 

 

Σήμερα, 2022, οι νικητές ήδη βγαίνουν στο προσκήνιο ενώ οι ηττημένοι πληρώνουν το κόστος της απάτης τους και «θα καρφωθούν στον πάσσαλο της ατίμωσης απ’ όπου δεν θα τους σώσουν ούτε όλες οι προσευχές των παπάδων τους» (Επίλογος του Marx για τους σφαγείς της Παρισινής Εξέγερσης του 1871).

 

 

 

 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP