Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

To λυκόφως της Δύσης ως παρένθεση της Ιστορίας (Η δυναμική επιστροφή Ασίας/Ευρώπης ως ιστορική κανονικότητα)

 

Του

 

Ηλία Παπαναστασίου



Ο πόλεμος στην Ουκρανία μεταξύ Ρωσίας και Αμερικανο/Ευρωπαίων – και όχι μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας– ανατρέποντας όλες τις «σταθερές» των οικονομιών, της διεθνούς πολιτικής και της ιδεολογίας, έρχεται να «βάλει τα πράγματα στη θέση» τους όσον αφορά την μελλοντική πορεία του σύγχρονου κόσμου. Θα παρουσιάσουμε ορισμένα στοιχεία που αφορούν την ιστορική εξέλιξη.

 

 

 

Είναι νόμος, γεγονός, αδιαμφισβήτητη αλήθεια πως εάν θέλουμε να αναλύσουμε τα σύγχρονα δεδομένα της Ιστορικής εξέλιξης και Γεωστρατηγικής, είναι σοφό και απαραίτητο – όρος «εκ των ουκ άνευ»– να καταφύγουμε στο παρελθόν αναλύοντας τα γεγονότα στην εξελικτική τους πορεία. Με άλλα λόγια να θυμηθούμε τον μεγάλο τραγωδό Ευριπίδη που σοφά έγραφε «Όλβιος όστις ιστορίης έσχε μάθησιν». Ουσιαστικά δηλαδή είναι επαρκώς ενημερωμένος, αναλυτικώς εφοδιασμένος και «όλβιος» (ευτυχισμένος) αυτός που γνωρίζει την Ιστορία και πολύ περισσότερο, μπορεί να την ερμηνεύσει έχοντας τα κατάλληλα μεθοδολογικά και αναλυτικά εργαλεία.


 

 

Ο πόλεμος που διεξάγεται δεν αφορά απλώς δυο γίγαντες που πολεμούν μεταξύ τους αλλά έναν γίγαντα στην αποδρομή και παρακμή του (Δύση) και έναν γίγαντα στην εκπληκτική του άνοδο που είναι η Ασία και ένα τεράστιο τμήμα της Ευρώπης (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Για την μεν Ασία η άνοδος μέσα σε μόλις 30–40 χρόνια είναι κατά πρώτο λόγο οικονομική για την δε Ρωσία (Ευρωπαϊκή και μη) κυρίως στρατιωτική, τεχνολογική αλλά και οικονομική με τις πετυχημένες πολιτικές που εφάρμοσε τα τελευταία 20 χρόνια στον τομέα των πρώτων υλών (1), της αγροτικής οικονομίας (2) και της εφοδιαστικής αλυσίδας καταναλωτικών αγαθών (3). Εάν μάλιστα θυμηθούμε μερικές δεκαετίες πριν πως η τότε Σοβιετική Ένωση είχε πρόβλημα σιτηρών (σήμερα όχι) αλλά και μερικώς ικανοποιητική λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας αγαθών, καταλαβαίνουμε το άλμα που έγινε σε λιγότερο από δυο δεκαετίες. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση της Ασίας και ειδικότερα της Κίνας.


Κατάφερε από τα τέλη της δεκαετίας 1970/αρχές δεκαετίας 1980 να εξελιχθεί σε παραγωγική δύναμη πρώτης γραμμής και να μετατραπεί σε «Εργαστήριο του Κόσμου» (Workshop) προμηθεύοντας με μηχανές, βιομηχανικό εξοπλισμό και καταναλωτικά προϊόντα όλον τον πλανήτη. Εφαρμόζοντας ένα ιδιοφυές και πετυχημένο πρόγραμμα «ελεγχόμενου καπιταλισμού» με παράλληλες δομές κρατικής και συνεταιριστικής οικονομίας αλά κινεζικά, μια πρωτότυπη και καινοτομική έκδοση «ελεγχόμενου καπιταλισμού και συνεταιριστικού σοσιαλισμού» με κινεζικά χαρακτηριστικά. Καλύτερα όμως ας παραθέσουμε ορισμένα στοιχεία.

 

 

 

Στην εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας η Ευρώπη αντιπροσώπευε το 10% του παγκόσμιου πλούτου και η Ασία το 60%

 

 

 

 

·       Το 1.500 μ.Χ. η ανερχόμενη Δύση λόγω ανακαλύψεων αποικιών αντιπροσώπευε πάλι το 10% του παγκόσμιου πλούτου και η Ασία το 55%

 

 

 

·       Το 1820 στις απαρχές της Βιομηχανικής Επανάστασης η Ευρώπη αντιπροσώπευε ακόμη μόλις το 15% του παγκόσμιου πλούτου και η Ασία το 55%

 

 

 

·       Μόλις πενήντα χρόνια μετά, το 1870 η Ασία πέφτει από 50% στο 30% και η Δύση ανεβαίνει από το 15% στο 35%

 

 

  

  ·       Το 1913, παραμονές του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, τα δεδομένα αλλάζουν ακόμη περισσότερο με την Ασία να πέφτει στο 20% και την Δύση να ανεβαίνει στο 50% απο 35%

 

 

  

  

·       Το Ναδίρ της Ασίας είναι το έτος 1950 όταν αντιπροσωπεύει μόλις το 12% και η Δύση το 50%

 

 

  

  

·       Το 2018 η Ασία ξεπέρασε την Δύση αντιπροσωπεύοντας το 35% του πλούτου έναντι 30% των λεγομένων Δυτικών. (Όλα τα ποσοτικά στοιχεία ελήφθησαν απο εργασία του ομότιμου καθηγητού του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Γιώργου Μαργαρίτη).

 

 

 

 

Εάν παρατηρήσατε, οι αναλογίες αλλάζουν δραματικά μεταξύ 1820 και 1950, όταν η Ασία έπεσε απο το 55% στο 12% και η Δύση εκτοξεύθηκε απο το 15% στο 50%.

 

 

 

Αναρωτηθήκατε γιατί ; 

 

 

 

  

  

Απλούστατα, είναι η εποχή που η πλέον επιθετική μορφή του παγκόσμιου καπιταλισμού, ο Βιομηχανικός Βρετανικός Καπιταλισμός (ακολουθούμενος απο τους Γάλλους και τους νεοφώτιστους αποικιοκράτες Γερμανούς) μοιράζει σαν αποικίες όλο τον πλούτο των Ασιατικών και Αφρικανικών χωρών, ληστεύοντας και λεηλατώντας συστηματικά τις οικονομίες τους και καταστρέφοντάς τες με κλασικότερο παράδειγμα αυτήν της Ινδίας λόγω των Άγγλων ληστών της Εταιρείας Ανατολικών Ινδιών και της Κίνας την οποία φρόντισαν να ταΐσουν άφθονο χασίς με τους Βρετανικούς πολέμους του οπίου. Τα ίδια φυσικά έκαναν και οι Γάλλοι αποικιοκράτες στην Δυτική Γαλλική Αφρική, Αλγερία, Τυνήσια, Ινδοκίνα κλπ. αλλά και η νεόκοπη Γερμανία του Κάιζερ στο Καμερούν και την Νοτιοδυτική Αφρική (σημερινή Ναμίμπια). Οι χώρες αυτές ρημάχτηκαν, καταστράφηκαν ολοσχερώς με την συνεχή εκμετάλλευση μεταφέροντας οικονομικό πλεόνασμα και πλούτο στην (δήθεν) πολιτισμένη Ευρώπη δημιουργώντας έτσι τον πλούτο των Ευρωπαϊκών και Δυτικών χωρών. Όλη η αρχιτεκτονική και κτιριακή υποδομή, η ομορφιά των πόλεων, το υψηλό βιοτικό επίπεδο, η βιομηχανική ανάπτυξη αυτών των χωρών στηρίχτηκαν στον κλεμμένο πλούτο της Ασίας και Αφρικής, στον μόχθο, ιδρώτα και αίμα των λαών τους ! Αυτή την ψευδή ομορφιά του κλεμμένου πλούτου θαυμάζουν όλοι οι τουρίστες και οι αποσβολωμένοι μικροαστοί του Ελλαδιστάν όταν ταξιδεύουν «στας Ευρώπας» χωρίς να αναρωτηθούν ή να σκεφτούν έστω μια στιγμή – μπορούν άραγε; – πως δημιουργήθηκε αυτός ο πλούτος, η μεγαλύτερη ληστεία της Παγκόσμιας Ιστορίας!


Ας αναρωτηθούν πως στις χιλιάδες κατεστραμμένους υφαντουργούς της Καλκούτας (και όχι μόνο) οφείλεται ο πλούτος των Βρετανικών πόλεων, ας σκεφτούν πως το αίμα δυο εκατομμυρίων σφραγιασθέντων Κονγκολέζων και ο αμύθητος πλούτος των διαμαντιών του Βελγικού Κονγκό που έκλεψαν οι Βέλγοι (κυρίως Βαλλόνοι) χρηματοδότησαν τα ωραία κτίρια στις Βρυξέλες, ακόμη και το άγαλμα του δολοφόνου–βασιλιά τους Λεοπόλδου αλλά και οι δεκάδες χιλιάδες σφραγιασθέντες ιθαγενείς Χαράρε της Ναμίμπια χρηματοδότησαν τον πλούτο της Αυτοκρατορικής Γερμανίας του Κάιζερ ! Ας αναφέρουμε επίσης και τους δυο Παγκοσμίους Πολέμους των Γερμανών που κατάκλεψαν ως Ναζί τον πλούτο όλων των Ευρωπαϊκών Λαών, δημιουργώντας ένα δεύτερο κύμα αποικιοκρατικής εκμετάλλευσης μέσω άμεσου πολέμου. Η Ελλάδα με τις ερμαφρόδιτες και γλοιώδεις πολιτικές της ηγεσίες δεν ζητά πλέον αποζημίωση των εκατοντάδων δις που έκλεψε η Ναζιστική Γερμανία απο την χώρα μας, παριστάνοντας το καλό παιδί, τον προβλέψιμο, φρόνιμο και χρήσιμο ηλίθιο. Με εξαίρεση τη δυσχειραγώγητη Πολωνία που το λέει η καρδιά της και ζητά αποζημίωση 1,3 τρις απο την Γερμανία για τις καταστροφές που έκαναν οι Ναζί !

 

 

  

  

Δεν συζητάμε πόσα πρέπει να ζητήσει από την Γερμανία η Ρωσία για τα 27 εκατομμύρια νεκρών λόγω της εισβολής των Ναζί, για τα 70.000 καμένα χωριά, για τις 1.700 κατεστραμμένες πόλεις και τις απίστευτες καταστροφές των Ναζί στην υποδομή της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

 

 

 

Σε όλες τις προαναφερθείσες καταστροφές του πλούτου της Ασίας και Αφρικής από μεριάς των λεγόμενων Δυτικών, δεν αναφέραμε τα εκατομμύρια νεκρών από τους πολέμους των κυρίων αυτών. Θα χρειάζονταν μια εγκυκλοπαίδεια για να αναφέρουμε τα εκατομμύρια Ασιατών και Αφρικανών αλλά και ευρωπαϊκών λαών που υπέστησαν εξολόθρευση – γενοκτονία κανονικότατη – από τους «Δυτικούς». Μόνο δύο με τρία εκατομμύρια Κονγκολέζοι εξολοθρευτήκαν από τους Βέλγους στο Βελγικό Κογκό, πάνω απο 2 εκατομμύρια Βιετναμέζοι από τους βομβαρδισμούς και τα χημικά αέρια των Αμερικάνων στο Βιετνάμ, 500.000 παιδιά νεκρά στο Ιράκ απο την δόλια επίθεση των Αμερικάνων– ομολογία της Μαντλίν Ολμπράιτ, πρώην Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ– και δεκάδες άλλα εκατομμύρια που «στολίζουν» διακοσμητικά το Χριστουγεννιάτικο δένδρο της αποικιοκρατίας που στάζει αίμα απο όλους τους πόρους και αλέθει κόκκαλα ανθρώπων εξαιτίας της ανθρωποκτονικής προτεσταντικής του ψύχωσης και της ιδεολογικής του παράνοιας.

 

 

 


 

 

Ούτε φυσικά θα αναφέρουμε την απερίγραπτη οικονομική και κοινωνική καθυστέρηση την οποία επέφεραν οι αποικιοκράτες στα κράτη της Αφρικής και Ασίας μετά την συστηματική λεηλασία των πρώτων υλών και του συνολικού πλούτου αυτών των χωρών. Απλώς θα αναφέρουμε το ιστορικό γεγονός της «Δυτικής παρένθεσης» σαν τον κύριο άξονα του άρθρου μας. Η «Δύση» – και ό,τι αντιπροσωπεύεται από αυτή– δεν υπάρχει περισσότερο απο 400 χρόνια και τα οποία αντιπροσωπεύουν όχι περισσότερο από το 5% του ιστορικού, καταγεγραμμένου χρόνου. Εάν δηλαδή η γραπτή ιστορία έχει μια ηλικία περίπου 7–8.000 ετών, η λεγομένη Δύση δεν αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 1/20 αυτού του χρόνου. Αντίθετα, οι μεγάλοι πολιτισμοί της Ασίας, Μεσοποταμίας και Μεσογείου χρονολογούνται περίπου από το 5–6.000 προ Χριστού. Αποτελούν δηλαδή το 95% του Ιστορικού Χρόνου. Και μόνη η ποσοτική σύγκριση αρκεί για να δείξει τα μεγέθη!

 

 

 

 

Eάν λοιπόν σκεφτούμε πως η «Δύση» ενδυναμώθηκε και δημιουργήθηκε με θυελλώδεις ρυθμούς την περίοδο της αποικιοκρατίας μεταφέροντας πρώτες ύλες και τεράστιο πλούτο από Ασία και Αφρική, την περίοδο αμέσως μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έφτασε στην κορύφωση της παντοδυναμίας της (Δεκαετία 1950). Σήμερα βρίσκεται σε αποδρομή, έχει μπει στην περίοδο προϊούσας παρακμής και εκφυλισμού σε όλους τους τομείς και θυμίζει μια νεκροζώντανη κοινωνία χωρίς μέλλον και προοπτική. Είναι η Δύση της παρακμής ! Παρακμή χωρίς επιστροφή στηριζόμενη σε έναν αδυσώπητο και πρωτοφανή πόλεμο προπαγάνδας εναντίον των αντιπάλων των Αμερικανο/Ευρωπαίων, μιας προπαγάνδας που προσπαθεί να στηρίξει ως ένα τεχνητό κατασκεύασμα τις παρανοϊκές ψυχώσεις και την «ψυχολογία του θανάτου» από την οποία διακατέχονται οι υποχωρούντες, αργά μα σταθερά, Αμερικανο/Ευρωπαίοι. «Ψυχολογία θανάτου» που μπορεί κάλλιστα να μας οδηγήσει σε έναν Πυρηνικό Πόλεμο με ολέθριες επιπτώσεις και τελική εξαφάνιση του ανθρώπινου πολιτισμού.

 

 

 

 

Άλλωστε, το ψυχολογικό και ιδεολογικό έδαφος για έναν κατεστραμμένο πλανήτη έχει στρωθεί με τις δεκάδες ταινίες του Χόλυγουντ, με άξονα μια «Κοινωνία μετά τον όλεθρο» ! Θυμηθείτε τις ταινίες Mad Max αλλά και ανάλογες παλαιότερα όπου «φυλές ανθρώπων» σε πρωτόγονη κατάσταση πολεμούν μεταξύ τους για την βενζίνη, το νερό, τα τρόφιμα. Μια πλήρης αποκτήνωση που νοσηροί εγκέφαλοι του Χόλυγουντ σέρβιραν σαν κάτι «φυσιολογικό» που θα έπρεπε να αποδεχθεί η μεγάλη μάζα των ανθρώπων και μάλιστα με χαρά και « δημιουργική περιέργεια» ! Ίσως γιατί έτσι θα είναι προετοιμασμένες ψυχολογικά οι μεγάλες μάζες να δεχθούν έναν τερατώδη κόσμο ανθρωποκανίβαλων ! Μάλιστα με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, «αναλύσεις» νοσηρών εγκέφαλων μιλάν ελευθέρα για χρήση πυρηνικών όπλων και από τις δυο πλευρές πιέζοντας μάλιστα την Ρωσία σε απίστευτο βαθμό ώστε να αναγκασθεί να τα χρησιμοποιήσει πρώτη και «εθίζοντας» κατά κάποιο τρόπο τους λαούς στην πιθανότητα πυρηνικού πολέμου ! Σε αυτό τον βαθμό ψυχολογικής αισχύνης και ηθικής καταβαράθρωσης έφθασε η κοινωνία της λεγομένης «Φιλελεύθερης Δημοκρατίας» δηλαδή ο τερατώδης καπιταλισμός–καζίνο με «πρωτοπορία» τις ύαινες και τα αρπακτικά του αγγλοσαξονικού καπιταλιστικού συστήματος. Και όλα αυτά γιατί υπάρχει απίστευτη απέχθεια απέναντι στην Ανατολή και την Ευρωπαϊκή Ρωσία!

 

 

 

 

Γιατί όμως; Πράγματι, γιατί εκδηλώνεται τέτοιο μίσος εναντίον αυτών των χωρών που έχουν μια τεράστια προϊστορία και πολιτισμό όπως η Ασία, μια πανίσχυρη οικονομία και πολιτιστική παρακαταθήκη με πρώτη την Κίνα και μια τεράστια στρατιωτική ισχύ όπως η Ρωσία που μπορούν να αποτρέψουν όλες τις προσπάθειες εναντίον τους;
Γιατί ακόμη και χώρες όπως η Ελλάδα που σύμφωνα με τον
Huntington ανήκουν στο «Ορθόδοξο Ανατολικό» τόξο θέλουν να ποζάρουν σαν «Ευρωπαϊκές» και «δυτικές» με τρόπο μάλιστα γελοίο που δεν προκαλεί απλώς τον γέλωτα αλλά ακράτητα χαχανητά; Ψυχολογική κατάσταση που δεν αφορά απλώς την Ελληνική Ελίτ δηλαδή την Μεταπρατική και Κομπραδόρικη Αστική Τάξη που με νοοτροπία Λούμπεν και πίθηκου στο κλουβί του ζωολογικού τύπου μιμείται τους Αμερικανο/Ευρωπαίους στο τρόπο ζωής τους, αλλά και τα πλατύτερα στρώματα αρχίζοντας από την καλοταϊσμένη Μεσαία Τάξη των «δήθεν» δυτικότροπων Ρωμιών που παριστάνουν τους Ευρωπαίους φουσκώνοντας από «υπερηφάνεια» σαν τους φασιανούς και κοιτώντας σαν ηλίθιοι με «θαυμασμό» τα μεγαλεπήβολα και εντυπωσιακά κτίρια της Εσπερίας που υποδομήθηκαν μέσω της ληστείας των εργαζόμενων τάξεων και της καταλήστευσης των χωρών της Ασίας, Αφρικής αλλά και της Μεσογείου, μεταξύ των οποίων και η χώρα τους, η Ελλάδα. Εξηρτημένη και υποταγμένη από γεννησιμιού της η Ελλάδα, επόμενο είναι να παράγει εξηρτημένες τάξεις με νοοτροπία ραγιά, δούλου και δουλοπάροικου δηλαδή παλιάτσου που όχι μόνο αποδέχεται την μοίρα του αλλά είναι και πολύ ευτυχισμένος που αποτελεί το χανουμάκι των «Δυτικών»! Όσο για τις λεγόμενες και –κάποτε– πολυπαινεμένες «λαϊκές τάξεις» εκφράζουν την «χυδαία επανέκδοση απομίμησης» του λεγομένου και ξενόφερτου εν πολλοίς «δυτικού τρόπου ζωής». Δείτε π.χ. τις χαρούλες των κατοίκων της Αλεξανδρούπολης για τις πολλές μερίδες γύρου και μπουγάτσας που πουλάνε στους Αμερικάνους πεζοναύτες χωρίς να ξέρουν – η να σκεφτούν– πως σε περίπτωση σύρραξης με την Τουρκία οι Αμερικανοί στρατιώτες δεν έχουν καμμιά υποχρέωση, επίσημα εννοείται, να υπερασπιστούν την χώρα μας ! Η κατάντια ενός έθνους που τείνει να μετατραπεί σε εθνάριο, ενός λαού που μετασχηματίζεται σε λαΐδιο και μιας χώρας που μεταμορφώνεται σε «χώρο» είναι να αρέσκεται στην υποταγή του και να σαγηνεύεται από την δουλεία του μιμούμενος τον αφέντη. Ας αναφέρουμε συμπληρωματικά πως με όλα τα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά κριτήρια η Ελλάδα δεν μπορεί να καταταχτεί σε «κλασικό» αστικό/καπιταλιστικό κράτος και κοινωνία όπως αρέσκεται να ποζάρει. Είναι σχεδόν αδύνατο να την κατονομάσεις σαν «Δυτική» αλλά κυρίως σαν Μεσογειακή, Βαλκανική και Ασιατική χώρα.

 

 

 

  

  

Όμως οι λεγόμενοι «Δυτικοί» δηλαδή οι Αμερικανο/Ευρωπαίοι γιατί παρουσιάζουν τέτοιο μίσος και απέχθεια για τους λαούς της Ρωσίας και της Ασίας; Ποιος ο λόγος της στυλιζαρισμένης και υπερβολικά επιτηδευμένης «αφ’ υψηλού» αντιμετώπισης χωρών όπως η Κίνα που αποτελεί παρακαταθήκη και υπόδειγμα ιστορικού πολιτισμού από τους Ευρωπαίους και Αμερικάνους ; Αλλά και της Ρωσίας, ευρωπαϊκής και ασιατικής ταυτόχρονα, της οποίας το χρέος που έχουμε απέναντί της γιατί συνέτριψε τους Ναζί ακόμη δεν «εξοφλήσαμε» και το χρωστάμε ακόμη, όπως έγραψε εύστοχα πριν δεκαετίες ο μεγάλος Αμερικάνος συγγραφέας John Steinbeck ; Δίνουμε μερικές ερμηνείες.

 

 

 

  

  

(α) Η Αμερικανο/Ευρώπη δηλαδή η Αμερική συν την αποικία της που ονομάζεται Ευρώπη γνωρίζει, νιώθει, αρχίζει εν μέρει να συνειδητοποιεί, τουλάχιστον σε προχωρημένους και όσο το δυνατόν πιο «αντικειμενικούς» κύκλους γεωστρατηγικών και ακαδημαϊκών αναλυτών, πως η ιστορική περίοδος της Ευρωπαϊκής και Αμερικάνικης παντοκρατίας βαίνει προς το τέλος της, περνώντας μέσα από την φάση μιας σαφούς προϊούσας παρακμής και εκφυλισμού σε όλους τους τομείς. Η Αμερικανο/Ευρώπη δεν θα περάσει μόνο έναν εφιαλτικό χειμώνα αλλά μετά την αποτυχημένη πολιτική της λεγομένης «πράσινης ενέργειας» και της αποβιομηχανοποίησης των τελευταίων τουλάχιστον 30 ετών συνειδητοποιεί αργά μα σταθερά την απώλεια εδάφους.

 

 

 

  

  

(β) Η Αμερικανο/Ευρώπη αρχίζει και αντιλαμβάνεται πως μια χώρα ή χώρες – όπως η Ρωσία, Κίνα, Ινδία ουσιαστικά οι BRICS – που διαθέτουν τεράστιες ποσότητες και επάρκεια πρώτων υλών (1), πλούτο και τεράστια επάρκεια τροφίμων (2) και τεχνολογική αποτελεσματικότητα εκμετάλλευσης όλων των παραπάνω (3) αποτελούν την πρωτοπορία των χωρών του πλανήτη όπως αποδεικνύεται περίτρανα τώρα, την περίοδο της σφοδρότατης και πρωτοφανέρωτης ενεργειακής και επισιτιστικής κρίσης.

 

 

 

  

  

(γ) Εάν προσθέσουμε και την στρατιωτική «επάρκεια» και παντοδυναμία του στρατιωτικού εξοπλισμού αυτών των χωρών, ειδικότερα στον τομέα των πυρηνικών όπλων, τότε γίνεται κατανοητό το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αμερικανο/Ευρώπη και όχι η Ρωσία ή η Κίνα, όπως θέλουν να μας πείσουν οι τεράστιοι μηχανισμοί προπαγάνδας και καθημερινού ψυχωτικού ψεύδους των λεγομένων Μέσων Ενημέρωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παρενθετικά, αξίζει να αναφερθεί η τελευταία εξέλιξη στο Ουκρανικό μέτωπο. Ενώ η Ρωσία με υπο-τριπλάσιο της Ουκρανίας στρατιωτικό δυναμικό έχει καταλάβει το 20–25% του Ουκρανικού εδάφους και κάνοντας μια τακτική υποχώρηση διάσωσης δυνάμεων έχει παρουσιάσει πολύ καλές επιδόσεις στο μέτωπο χωρίς μάλιστα να βομβαρδίσει υποδομές στην Ουκρανία μέχρι πρότινος εν αντιθέσει με την Αμερική που ισοπέδωσε σε μερικές εβδομάδες την υποδομή της Γιουγκοσλαβίας το 1999 σκοτώνοντας εκατοντάδες και χιλιάδες αμάχους (Πύραυλοι εναντίον επιβατικών τραίνων με αμάχους, πύραυλοι εναντίον της Σέρβικης Τηλεόρασης και νοσοκομείων, βόμβες ουρανίου κλπ.) ακολουθώντας την ίδια τακτική στο Ιράκ το 2003 ισοπεδώνοντάς το και εξοντώνοντας χιλιάδες άμαχο πληθυσμό γεγονότα που αποσιώπησαν τότε τα λαλίστατα Μέσα Ενημέρωσης, σήμερα μετά την τακτική υποχώρηση των Ρώσων οι Ουκρανοί κατέλαβαν άδεια εδάφη και όλα τα Μέσα Ενημέρωσης έξαλλα πανηγυρίζουν για τις δήθεν ουκρανικές επιτυχίες ! Κανείς τους δεν συνειδητοποίησε πως με αυτήν τους την παρανοϊκή, σχιζοφρενική τακτική προετοιμάζεται η κατάλληλη «Ψυχολογία θανάτου» δηλαδή ενός πυρηνικού Αρμαγεδδώνα που θα ισοπεδώσει τον πλανήτη

 

 

  

 

.

(δ)Υπάρχει και μια τελευταία ερμηνεία. Ο Αρχαίος κόσμος – Ελλάδα, Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία – δεν γνώριζαν την Ευρώπη, την λεγομένη «Δύση» γιατί απλούστατα δεν υπήρχε. Πρωτοεμφανίστηκε σαν οντότητα μόνο την περίοδο της αποικιοκρατίας δηλαδή ουσιαστικά τα τελευταία 400 χρόνια. Έως τότε, οι στυλιζαρισμένοι και μπλαζέ Ευρωπαίοι αποτελούσαν ένα συνονθύλευμα βάρβαρων, περιφερόμενων και απίστευτα απολίτιστων Γερμανικών φυλών.


Το Ευρωπαϊκό βαρβαριάτο με πρωτοπορία λαούς όπως οι Βάνδαλοι, Έρουλοι, Αλαμανοί, Γότθοι, Βίκινγκς ήταν «πρωτοπόροι» στο να αφανίζουν ιστορικές πόλεις όπως η Αθήνα ή να ληστεύουν σαν λωποδύτες και δολοφόνοι Σταυροφόροι πόλεις–διαμάντια όπως η Κωνσταντινούπολη. Αυτοί λοιπόν οι άγριοι και παντελώς στερημένοι πολιτισμού πρωτόγονοι λαοί κυκλοφορούσαν με προβιές, ζούσαν σε καλυβόσπιτα και ληστεύοντας, κουρσεύοντας, σφάζοντας, βιάζοντας και αρπάζοντας έζησαν για αιώνες. Θα μπορούσαμε να τους ονομάσουμε όχι απλώς βάρβαρους ή απολίτιστους, ληστές ή αιμοσταγείς πλιατσικολόγους αλλά «Λαούς διαρρήκτες»! Έζησαν σε βάρος των Πολιτισμένων λαών της Μεσογείου και Ανατολής όπως οι Αρχαίοι Έλληνες, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Άραβες της ακμής, Ινδοί και Κινέζοι στα νεότερα χρόνια, καταστρέφοντας με απερίγραπτο τρόπο τον πολιτισμό και λεηλατώντας τον πλούτο αυτών των Πολιτισμένων λαών. Με αυτόν τον κλεμμένο πλούτο οι Ευρωπαίοι δεν έφτιαξαν μόνο οικονομία και βιομηχανία αλλά εξαγόρασαν και τις κατώτερες τάξεις, κυρίως την εργατική τάξη και η οποία όχι μόνο δεν μας έδωσε κάποια πετυχημένη επανάσταση τα «τελευταία» 180 χρόνια αλλά άφησε την Ρωσική επανάσταση (που πέτυχε κυρίως χάρη στην μαζικότητα της Αγροτιάς) και το πρώτο στον κόσμο Εργατικό Κράτος, την Σοβιετική Ένωση, να απομονωθεί, να παρακμάσει και να σβήσει αβοήθητη! Ο κλεμμένος πλούτος των εθνών βοήθησε τους Ευρωπαίους Αποικιοκράτες να δημιουργήσουν όχι απλώς «εργατική αριστοκρατία» αλλά εξαγορασμένες κοινωνικές τάξεις!

 

 

 

  

  

Με αυτήν την «ψυχολογική βαρβαρότητα» κρυμμένη στο Συλλογικό Υποσυνείδητό τους,  οι Αμερικανο/Ευρωπαίοι μισούν, κακολογούν και χυδαιολογούν ξεδιάντροπα, απεχθάνονται και ποζάρουν με ύφος λόγω των «συλλογικών συμπλεγμάτων κατωτερότητας» που έχουν καταφανώς απέναντι στους πολιτισμένους Μεσογειακούς και Ανατολικούς ιστορικούς λαούς. Δεν είναι φυσιολογικό όμως να νιώθουν σύμπλεγμα κατωτερότητας απολίτιστου και βάρβαρου όσοι πλούτισαν ξεζουμίζοντας τον πλούτο όλων των λαών του πλανήτη; Δεν είναι φυσιολογικό να νιώθουν «κόμπλεξ κατωτερότητας απολίτιστου» όσοι «έγιναν άνθρωποι» μόνο διαβάζοντας τους Αρχαίους Έλληνες, Ρωμαίους, Αιγυπτίους και Βυζαντινούς όπως οι επιδερμικά πολιτισμένοι και ουσιαστικά απολίτιστοι Αμερικανο/Ευρωπαίοι; Και δεν είναι ακόμη φυσιολογικότερο να έλθει κάποτε και η ώρα της τιμωρίας;

 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP