Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Γερμανικές αποζημιώσεις: Ο Α.Σκέρτσος να κρατήσει τις αντεθνικές θέσεις του για τον εαυτό του – Η χώρα δεν είναι τσιφλίκι τους!
 

Άκης Σκέρτσος. Για ποιο λόγο δείχνουν να πέφτουν από τα σύννεφα κάποιοι, για τις άθλιες δηλώσεις του Άκη Σκέρτσου που διέγραψε μονοκοντυλιά τις γερμανικές αποζημιώσεις και δήλωσε πως «αυτά τα θέματα ανήκουν στο παρελθόν και εμείς κοιτάμε το… μέλλον»; Περίμεναν κάτι καλύτερο από το δεξί χέρι του πρωθυπουργού ή ντε και καλά πρέπει να βαλθούμε όλοι να παριστάνουμε τους έκπληκτους;


Αν τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχεις παρακολουθήσει τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όχι μόνο δεν σου κάνει εντύπωση το δημόσιο ξεπούλημα των εθνικών θέσεων που έκανε ο Σκέρτσος, άλλα απορείς πώς κρατήθηκε τόσο καιρό χωρίς να το εκδηλώσει.


Τώρα ξαφνικά μάθαμε πως το περιβάλλον του πρωθυπουργού απαρτίζεται από στυγνούς, αδίστακτους, απάτριδες τεχνοκράτες που δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να προδώσουν κάθε ιερό και όσιο;


Εδώ προσβάλλουν συνεχώς τη μνήμη των νεκρών από τα Τέμπη που σκοτώθηκαν – μόλις – πριν δυόμιση μήνες με δική τους πολιτική ευθύνη, θα τους καίγεται καρφί για τα εγκλήματα των ναζί που συνέβησαν πριν 80 χρόνια; Έχουν κανένα τόπο τέτοιες ευαισθησίες στη νεοταξική τους νοοτροπία;

Έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους στο Δίστομο και στα Καλάβρυτα, να κάνουν μια δήλωση που να τιμά τη μνήμη των νεκρών; Έχουν καμιά ιδέα τι έγινε στην Κάνδανο, στις Λιγγιάδες, στον Χορτιάτη, στη Δράμα, στα Γιαννιτσά και σε πλήθος άλλων περιοχών που εκτυλίχθηκαν ναζιστικές θηριωδίες; Έχουν καμία επαφή με τα δράματα του ελληνισμού και την ιστορία αυτού του μαρτυρικού τόπου;Δεν τους ενδιαφέρει η γνώμη του λαού, δεν ρωτάνε κανένα, θεωρούν τη χώρα τσιφλίκι τους, σβήνουν την ελληνική ιστορία και την αντικαθιστούν με τα «success story» της Μητσοτάκης «Α.Ε.». Ο Άκης Σκέρτσος με ύφος γκάουλάιτερ, ουσιαστικά μας ενημέρωσε πως «οι γερμανοί είναι φίλοι μας» γιατί αυτή η υπόθεση παραείναι παλιά για το εκφυλισμένο θυμικό της «αριστείας».


Όπως το ίδιο «ξεπερασμένη» είναι γι’ αυτούς, και η μικρασιατική καταστροφή, η γενοκτονία των ποντιακού ελληνισμού και η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Η λησμονιά όλων των πατριωτικών αξιών και η εθνική υποχώρηση σε όλα τα μέτωπα είναι το νεοταξικό δόγμα όλων των Σκέρτσων που υπάρχουν στο πολιτικό σύστημα. Θέλουν να δημιουργήσουν ένα αντεθνικό έθνος που θα αποκοπεί τελείως από τις παρακαταθήκες της ιστορίας, τις μνήμες ηρώων και μαρτύρων, τη συνείδηση του πατριωτικού καθήκοντος.

Σε άλλες διεκδικήσεις είναι… πρώτοι

Για ό,τι διεκδικεί η Ελλάδα σαν συνέπεια της ιστορικής δικαίωσης της, εκεί είμαστε large και «κοιτάμε μπροστά, όχι πίσω». Για ό,τι διεκδικούν τα ληστρικά funds, οι τράπεζες, οι δανειστές και οι «τρόικες» εξωτερικού και εσωτερικού, εκεί δεν γίνεται να «κοιτάξουμε μπροστά», είναι αναγκασμένος ο Έλληνας να ματώσει μέχρι τελευταίου ευρώ ή μέχρι να τον πετάξουν στον δρόμο.


Για τα αιτήματα της Ουκρανίας, είναι πρόθυμοι να συμμετέχουν a priori σε όλες τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, να καλούν νεοναζί να μιλήσουν στην ελληνική Βουλή, να εξαπολύουν μύδρους κατά του Πούτιν όπου σταθούν και όπου βρεθούν στο εξωτερικό, να ντύνονται με τα χρώματα της Ουκρανικής σημαίας ή να φωταγωγούν σιντριβάνια. Για τα διαχρονικά και απαράγραπτα αιτήματα της Ελλάδας, όχι απλά δεν βγάζουν «κιχ», άλλα είναι πρόθυμοι να ξεπουλήσουν και το τελευταίο ίχνος εθνικής αξιοπρέπειας.


Επομένως ο ενδοτισμός του Άκη Σκέρτσου, κάθε άλλο παρά εντύπωση θα έπρεπε να μας προξενεί. Αυτοί ήταν από την αρχή και δεν μπόρεσαν ποτέ να το κρύψουν επιτυχώς.


Αυτοί δεν καλύπτουν συνεχώς τις μειοδοσίες του εθνομηδενιστικού συρφετού που ονομάζεται ΕΛΙΑΜΕΠ και επιστρατεύουν μάλιστα στελέχη του στη γαλάζια παράταξη; Αυτοί δεν ετοιμάζουν τις Πρέσπες του Αιγαίου πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού; Εδώ απεργάζονται την άνευ όρων παράδοση εθνικής κυριαρχίας, στις γερμανικές αποζημιώσεις θα κολλούσαν;


Και ποιος θα βρεθεί να βάλει τον κ. Σκέρτσο στη θέση του για την αθλιότητα που εκστόμισε; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή η… Κατερίνα Σακελλαροπούλου;


 

Προσέξτε όμως τι άλλο απάντησε ο κ. Σκέρτσος αφού πρώτα «ξίνισε» με τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Πρόσθεσε ότι οι «μείζονες προκλήσεις έρχονται από το μέλλον» και είναι «η κλιματική κρίση, είναι η ψηφιακή επέλαση, είναι προβλήματα που έχουν να κάνουν με την προσέλκυση καλών επενδύσεων στην Ευρώπη – να μην χάσουμε την παραγωγική μας βάση».


Το λέει καθαρά και ξάστερα ο άνθρωπος.


 

Ποια ιστορία; Ποια μνήμη; Ποιες εθνικές διεκδικήσεις; Με αυτά θα ασχολούμαστε τώρα; Οι δύο άξονες κυριαρχίας της Νέας Τάξης Πραγμάτων τον ενδιαφέρουν μόνο, δηλαδή η μετάβαση στον «πράσινο» φασισμό και η εγκαθίδρυση της ψηφιακής δικτατορίας. Αυτά προστάζει η νεοταξική «ελίτ» μέσω του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, αυτές είναι και οι προτεραιότητες του Άκη Σκέρτσου και της παρέας του. 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP