Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Παρωπίδες




Κάποιοι διαβάζουν τα κείμενα είτε με τα μάτια κλειστά, είτε με συναισθηματικές αγκυλώσεις.

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν αθωώνει την Τουρκία, όπως οποιαδήποτε καπιταλιστική κακουργία. Αν κρίναμε έτσι θα έπρεπε να μην βλέπουμε τη δωσίλογη κακουργία του ελληνικού καπιταλισμού και το έγκλημα που διαπράττει σήμερα η κατοχική κυβέρνηση.


Είναι μικρότερο αυτό το έγκλημα από τον τουρκικό ιμπεριαλισμό και τα εγκλήματα της Τουρκίας;

Τι, δηλαδή, θα περίμενε κανείς από την Τουρκία ή οποιαδήποτε άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη: Ανθρωπισμούς και σεβασμούς στα διεθνή δίκαια.

Πότε και ποιος ισχυρός, αλλά και αδύνατος καπιταλισμός (όταν του δινόταν η ευκαιρία) σεβάστηκε λαούς και δίκαια…


Η ανάλυσή μας προσπαθεί να αναδείξει συνολικά την περιπλοκή της κατάστασης στη Μέση Ανατολή πέρα από συναισθηματικές φορτίσεις.

Προσπαθούμε να διακρίνουμε το ουσιώδες του παγκόσμιου δράματος για να καταλάβουμε και τα ειδικά χαρακτηριστικά του δράματος σε κάθε περιοχή.

Δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε το πρόβλημα του παγκόσμιου δράματος και του δράματος στη Μέσης Ανατολής με την «ειδική» και «συγκεκριμένη» σχέση Ελλάδας- Τουρκίας.

Κάτι τέτοιο οδηγεί σε μια απλοϊκή εξισωτική μέθοδο η οποία ανάγει σε κοινό παρανομαστή τα πρωτεύοντα και τα δευτερεύοντα στοιχεί της πραγματικότητας.


Το να ακροβατείς ανάμεσα στο ΓΕΝΙΚΟ (παγκόσμια κατάσταση, συνακόλουθα Μέση Ανατολή, Βαλκάνια) και το ΕΙΔΙΚΟ (Ελλάδα-Τουρκία) και το χειρότερο να αντιπαραθέτεις το ένα έγκλημα στο άλλο, κάτι τέτοιο δεν είναι διαλεκτική σκέψη, αλλά λογιστική συμψηφισμών. ΄Ένα τέχνασμα το οποίο επικελύπτει το ουσιώδες: Τον κεντρικό εχθρό, το πλανητικό τέρας που προωθεί σε όλο τον κόσμο, στη Μέση Ανατολή, στα Βαλκάνια, αλλά και στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας τον όλεθρο και την ισοπέδωση…

Και αυτό το παγκόσμιο τέρας, ο υπ’ αριθμόν ένας κίνδυνος για την ανθρωπότητα και για την Ελλάδα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ.

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΠΑ!!!


Θα επανέλθουμε πάνω σε αυτά τα ζητήματα πιο αναλυτικά.


Απλώς εδώ θα θέσουμε ένα ερώτημα σε αυτούς που αθωώνουν, εμμέσως το στρατιωτικό φυλάκιο των ΗΠΑ (Ισραήλ) με το τέχνασμα που μεταθέτει το πρόβλημα στα εγκλήματα της Τουρκίας.

Σημείωση:
γνωστή μέθοδος. Στα εγκλήματα του Μιλόσεβιτς, του Σαντάμ κ.λπ επικεντρώθηκε η δόλια προπαγάνδα του ιμπεριαλισμού για να κάνει στάχτη τη Σερβία και το Ιράκ!!!

Το ερώτημα: Σε μια σύγκρουση Αμερικής-Τουρκίας με ποιο μέρος θα βρίσκονται;


Μήπως στο όνομα των εγκλημάτων της Τουρκίας θα ευλογούν το ΝΑΤΟ ή θα νίπτουν τας χείρας τους επειδή η Ελλάδα (προτεκτοράτο των ΗΠΑ) κινδυνεύει από την Τουρκία;;;


Αλήθεια είναι δυνατόν να θέτει κανείς, στην πρώτη γραμμή, τον κίνδυνο της Τουρκίας όταν ο πλανητικός κροταλίας έχει καταπιεί την Ελλάδα, όταν βρισκόμαστε κάτω από την μπότα των Αμερικανών;

Λίγη σοβαρότητα…

Διαβάστε εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4612

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP